2008/03/26

Modificar la icona de carpeta oberta a Windows

Una de les coses que odio de Windows es que quan utilitzo l'Explorador de fitxers mai aconsegueixo veure a l'arbre de l'esquerra quina és la carpeta que tinc oberta.

Per desgràcia aquesta és una icona especial de Windows i no serveix el mecanisme habitual per canviar la icona de una carpeta o fitxer, ja que només apareix quan una carpeta està oberta.

Afortunadament he trobat la manera de canviar aquesta icona. Crec que serveix per Windows 98, Me, 2000 i XP. Per Windows Vista no ho puc assegurar.

Ah, voleu saber-la? Com que mai ningú posa comentaris ni vota amb les estrelletes que tan esforç em va costar posar crying emoticon(Sóc repel.lent ho sé...)

Per desgràcia el mètode implica afegir una coseta a la merdufia del registre de Windows, però si seguiu els passos no hi ha perill:

  1. Obriu el registre teclejant regedit (Cliqueu al botó d'inici i trieu Executa... per fer-ho)
  2. Busqueu la clau HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\explorer\Shell Icons i creeu un nou valor de tipus cadena que s'anomeni 4 i que tingui com a valor el lloc on teniu la icona que voleu posar. Per exemple: "C:\Windows\OpenFolder.ico"
  3. Amb els 2 primers passos hauria de ser suficient, però per desgràcia Windows és guarda copies de les icones al que s'anomena la Icon Cache que utilitza i és possible que us calgui reconstruir-la per fer-ho. Si us fa mandra podeu provar de reiniciar Windows a veure si us agafa la icona, sinó podeu reconstruir la icona utilitzant algun d'aquests programes:
    FolderIco (al menú tools) o Tweak UI.(a l opció Repair i Rebuild Icons). Que jo sàpiga Windows no permet fer-ho directament (grrrr...) No us ho explico amb mes detalls pq es molt fàcil.

    Captura del Tweak UI
    Si sabeu uns sistema més simple per reconstruir la Icon Cache em farieu molt feliç!

El resultat final serà aquest:

image

Si voleu podeu canviar altres icones del sistema canviant el valor 4 per un altre número.
Trobareu la llista a Serenity Windows 98 Tips & Hacks. (Si voleu la icona verda la trobareu a l'exemple OpenFolder d'aquesta mateixa pàgina)


Utilitzeu les estrelles per poder saber que us ha semblat l'article!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.