2007/07/02

Winamp: Global Hotkeys (Actualitzat)


Imagino que pràcticament tots els que habitualment escolteu música al vostre ordinador coneixeu el Winamp. Aquest magnífic reproductor de MP3, OGG, WMA i pràcticament tots els formats de música (i també bastants de vídeo tot i que no és el seu fort) té algunes cosetes que potser no coneixeu i que us faran la seva utilització encara més agradable.
El que vull comentar aquí és una característica anomenada "Global Hotkeys" que us permetrà controlar el reproductor sense ni tan sols tenir-ne la finestra oberta.
(El winamp ha d'estar executant-se, però no cal que estigueu mirant la finestra)
Una hotkey (o tecla drecera) és una tecla d'accés ràpid a alguna característica del programa que esteu executant. Per exemple, si utilitzeu Firefox o Internet Explorer i premeu Ctrl+N veureu que s'obre una finestra nova. Per tal que funcioni heu de tenir en primer pla la finestra de l'aplicació en qüestió.

Doncs bé, Winamp porta aquest concepte un pas més endavant i fa que certes combinacions e tecles permetin controlar-lo tot i no tenir la finestra del reproductor oberta. D'aquí el concepte de Global.
Per activar aquesta característica heu d'anar als menú d'Opcions (Options) i seleccionar les Preferències (Preferences). Un cop allà busque la secció Global Hotkeys a l'arbre de l'esquerra i trieu Enabled al menú que us apareixerà a la dreta.
Un cop activades podreu veure que podeu fer coses com per exemple engegar i parar el reproductor des de qualsevol lloc del vostre Windows.

Sé que a simple vista pot semblar una tonteria, però puc assegurar que és molt útil quan estàs treballant i escoltant música. Si ho proveu us asseguro que us sorprendrà la utilitat que tenen.

Comenceu només provant les combinacions:
  • Ctrl + Alt + Inicio per engegar o pausar una cançó
  • Ctrl + Alt + Fin per aturar-la
  • Ctrl + Alt + Av Pág. per saltar a la següent cançó.
Si les combinacions no us resulten comodes les podeu modificar com us sembli des de la pantalla on les heu activat.

Ja em direu que us sembla!

Si no coneixeu el Winamp, el podeu descarregar gratuïtament a la seva web oficial.

Actualització:
Per fer-ho encara millor, el que jo faig és minimitzar a la safata del sistema (les icones al costat del rellotge de windows.
Podeu veure la icona del winamp dins un requadre vermell

Això evita que us ocupi espai a la barra d'aplicacions i clicant la icona sempre podeu veure la pantalla.
Per fer-ho Aneu a la opció General Preferences de la configuració:

2 comentaris:

  1. Toni,

    pel text de l'entrada, m'ha semblat que NI TAN SOLS havia de tenir encés el winamp, quan si que fa falta (o potser és que estic fent alguna cosa malament).

    Mola el truc.

    ResponElimina
  2. M'he explicat malament.
    Si que cal, però jo normalment el tinc minimitzat com una icona al costat del rellotge i ni el veig.

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.