2007/07/26

Recepta: Coulant de Xocolata

Coulant de Xocolata:

Aquesta recepta és tan increïblement senzilla que no us ho creureu.
En menys de 15min podeu tenir-ho preparat.
Ingredients:
  • 225gr Xocolata negra
  • 225gr Sucre
  • 210gr Mantega
  • 6 ous
  • 90 gr de farina
  • motlles de flam
  • 75gr de pinyons torrats o uns 35gr si els poseu crus (ingredient opcional)
Aquí teniu els passos:
  1. Desfeu la xocolata. Ho podeu fer al bany maria o simplement posant-la al microones. Jo ho faig així i em va perfecte.
  2. Un cop desfeta afegiu-hi el sucre, la mantega, els ous i la farina.
  3. Pas opcional: torreu una mica els pinyons i afegiu-los a la massa. Si voleu. també els podeu posar crus. El gust de pinyó serà una mica més fort o sigui que millor que n'hi poseu menys. Uns 35grams estaria bé
  4. Unteu els motlles amb una mica de mantega i farina pq us sigui més fàcil desenmotllar el Coulant un cop preparat.
  5. Ompliu els motlles amb la pasta que heu preparat i congeleu-los durant almenys un dia.
Quan us els vulgueu menjar:
  1. Escalfeu el forn a uns 250º i quan estigui prou calent treieu els motlles del congelador i poseu-los al forn durant 10-15min a 200º.

    Nota: Com que tots els forns funcionen una mica diferent, aquest ultim pas l'haureu d'adaptar al vostre o sigui que segurament us caldrà retocar una mica el temps o la temperatura
A la foto podeu veure el meu últim Coulant. Com veieu No el vaig coure prou de fora i la part central es va esfondrar. De totes maneres estava boníssim, i això és el més important!

Si teniu una Thermomix podeu trobar la recepta adaptada a Thermomix.cat.

Gràcies a en Pep Codina per passar-me la recepta!

Si voleu compartir alguna recepta bona i senzilla m'ho podeu dir als comentaris!

3 comentaris:

  1. Anònim1:56 p. m.

    Per a quantes persones són les quantitats escrites?

    ResponElimina
  2. Me encantan las recetas que lleban chocolate! Ñam...

    ResponElimina
  3. Depèn de la mida de les terrines.
    En solen sortir uns 10.

    ResponElimina