2007/07/17

Canvi de tasca per Windows: Deskloops


Els que utilitzem Windows des de fa temps, estem familiaritzats amb el intercanviador de tasques que ens apareix al prémer Alt+Tab. Si sou dels que ho feu clicant a la barra de sota amb el ratolí proveu a prémer Alt+Tab, veureu com a la llarga aneu molt més ràpid.
El Task Switcher habitual a Windows

Doncs bé, amb l'arribada de Windows Vista això ha canviat i apareixen altres sistemes més espectaculars (com el sistema Flip 3D de Vista), però que no tinc gens clar que siguin més útils.
En aquest article i potser algun de posterior us presentaré algunes possibilitats que no requereixen que tingueu Windows Vista.
Avui us presentaré Deskloops. Una manera força curiosa de canviar d'aplicació.
La filosofia de Deskloops és que les finestres estan alineades horitzontalment al nostre escriptori al moure el ratolí a esquerra i dreta de la pantalla les finestres es mouen lateralment de manera que les anem veient passar fins que trobem la que volem.
Això és el meu escriptori amb les finestres en moviment.
Si voleu,l'efecte 3D central es pot desactivar


A més si moveu el ratolí a la part superior us apareixerà una tira amb imatges (anomenada Strip) de totes les vostres finestres i amb diverses opcions. Aquesta tira permet reordenar les finestres com vulguem i fins i tot guardar aquestes finestres per quan el vulguem utilitzar de nou o enviar-les per email a algú altre (això té algunes limitacions) .

Hi ha diversos efectes que podeu activar o desactivar al vostre gust fins que s'adapti exactament al que voleu. Per exemple, si cliqueu a la barra inferior per seleccionar una finestra com farieu habitualment, les finestres es mouen lateralment fins que es mostra la que heu triat. Això fa gràcia, però no és gens pràctic i al cap d'una estona agafareu un mareig de campionat.

Recomano desactivar algunes opcions com veieu a la foto de sobre

Com que imagino que no heu entès massa el que us he explicat, podeu veure aquest vídeo que he trobat a Youtube o encara millor podeu veure els que us ofereixen ells a la seva web.



Si mireu els vídeos de la seva web tindreu molt més clar el funcionament. Estan en anglès, però fins i tot si no els enteneu us serviran per aprendre força coses.
Us adonareu que aquí només us comento el més superficial, però si ho utilitzeu flipareu amb les possibilitats

Podeu executar Deskloops quan vulgueu o fer que es carregui sempre al inicialitzar Windows.

Si teniu algun dubte o coneixeu altres alternatives per manegar les vostres finestres dieu-ho a la secció de comentaris.

Si voleu veure una altra opció podeu llegir l'article que vaig escriure fa temps sobre WinExposé, un intercanviador de tasques que imita l'estil utilitzat als ordinadors Mac.


(trobat a Lifehacker)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.