2013/01/29

TL;DR, Resumiu articles de la xarxa amb un botó

Teniu poc temps lliure?
Llegiu centenars d'articles cada dia?
Si he respost que si com jo, llegiu aquest article i canviaré la vostra vida.

Avui en dia la saturació de informació és un problema molt palpable si utilitzem sovint la xarxa i per intentar posar-hi remei, es important la creació de eines que siguin capaces d'aprofundir en els continguts del que accedim. Això seria el que s'anomena Web semàntica o web 3.0, i això entenc que n'és un petit avanç.

TL;DR (acrònim de Too Long; Didn't Read) és un màgic servei web que us permetrà resumir qualsevol article clicant un simple botó.

Aquest servei es basa en la tecnologia Liquid Helium creada per la companyia Stremor que és un motor d'heurística del llenguatge que permet entendre el contingut d'un text per poder-lo resumir de manera efectiva. (Seguiu l'enllaç si en voleu saber més)

Si la utilitzeu en format extensió per Firefox, es tant simple com anar a la web on hi ha el article bíblic que us interessa, clicar un botó i obtenir un resum força correcte del seu contingut en una petita finestra. Exemple:
Cliqueu per veure gran

Com veieu mes simple no potser i els resultats solen ser força satisfactoris, fins i tot en català!
L'aplicació té 5 modes diferents de resum (Summary, Short, Medium, Long i Original), o sigui que podeu trobar la mida que millor us vagi en cada moment. La aplicació només està disponible en anglès, però tampoc hi ha massa a llegir, o sigui que això no us hauria d'aturar.

Si no heu entès res, cliqueu el següent vídeo i potser ho entendreu millor (extret de la web oficial. En anglès).

Més que allargar-me en explicar-vos com funciona, el millor que podeu fer es provar-la de la manera que millor us vagi. Teniu moltes opcions per accedir a aquest servei:
Segons ghacks, també podeu accedir-hi via un servei que no sé segur si és oficial i que no m'acaben de fiuncionar del tot bé:
  • Aplicació Web. Poseu l'enllaç a la web i farà la mateixa màgia
  • Bookmarklet. Arrossegueu aquest enllaç a la barra d'enñlaços del navegador i cliqueu quan el necessiteu. Nota: A mi no em funcionava amb Firefox 18 Beta, però es probable que es altres navegadors i/o versions si que ho faci 

També estar disponible com a aplicacions per Android i  iOS, tot i que el funcionament es una mica diferent perquè es converteixen en agregadors de noticies. Proveu-les si les opcions de sobre us resulten útils.
Us agrairia que em digueu que us ha semblat l'aplicació.Com veieu escric poc perquè estic sempre força enfeinat, i és agradable saber que el meu esforç resulta útil a algú.



Via: ghacks
Webs oficial: tldrstuff i Stremor

Utilitzeu les estrelles per poder saber que us ha semblat l'article!

2 comentaris:

  1. Hola!!

    T'acabo d'apuntar a la cadena de blogs per la independència!!

    Tens el número 208! Gràcies per participar!! :-))

    ResponElimina
  2. Resum o censura? Resum o retallada? No n'estic del tot convençut.

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.