2007/07/27

Ebooks i l'Últim llibre de Harry Potter traduït al castellà


Com que els de les editorial d'aquí sembla que no tenen pressa, un grup de fans ha decidit fer la traducció del llibre pel seu compte.
Es probable que fins al febrer les traduccions al català i castellà no vegin la llum.
Està en castellà i el podeu llegir a la web o baixar-vos el PDF.
Si us interessa el podeu descarregar a
Spanish Hallows
Us recomano que no tardeu massa pq la web durarà poc abans que els advocats olorin la sang i els saltin al coll.

En la meva opinió piratejar llibres no és com piratejar pel.lícules o musica. La veritat és que un llibre de butxaca crec que té un preu força raonable i és una cosa que la veritat m'agrada molt.
D'altra banda, els de tapa dura crec que són una timada. A més el món dels llibres pateix del mateix problema que la música i les pel.lícules. L'autor s'emporta una minúscula part del preu del llibre.

Els llibres en format electrònic (o eBooks) encara tenen un llarguíssim camí a recorrer fins que la gent els pugui llegir amb la comoditat d'un llibre normal. Mica en mica en van apareixent més i més, però llegir-los en un ordinador a part de incòmode és una gran manera de destrossar-se la vista. Mica en mica van apareixent dispositius de butxaca que permeten llegir-los, però encara falta molt pq tinguin un preu raonable.

De totes maneres, a la llarga és inevitable que tots els llibres acabin tenint una versió digital pq té moltíssims avantatges com que no requereix cap distribució, que no cal paper i per tant és més ecològic i barat.

Tot i això, el factor nostàlgic i pràctic de llegir un llibre de paper farà que costi que desapareguin.
A mi almenys em costarà fer el canvi.

Per acabar, si no us interessa el llibre de Harry Potter (ja sigui per la temàtica o per la legalitat), aquí teniu una llista de webs on podeu baixar-vos llibres 100% legals i de tot tipus i idiomes;
(alguna de les webs també ven ebooks, però la he posat pq tenen una secció de llibres gratuïts)

Algú de vosaltres ha llegit algun ebook? Que n'opineu? Com el vau llegir?
M'interessen moltíssim les vostres opinions pq es un tema que m'intriga força.

(trobat a ALT1040)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada