2007/04/20

Sant Jordi s'acosta



Sant Jordi: El dia del llibre i els enamorats catalans ja torna a ser aquí.
El proper dilluns tocarà regalar llibres.
Quins bons llibres recomaneu?
Aquí en teniu alguns que m'han agradat força per donar-vos algunes idees:
  • Cronopaisaje: Magnifica novel.la de ciencia ficció on uns cientifics de l'actualitat es comuniquen amb uns cientifics del 1968 per evitar un gran desastre ecològic a nivell mundial (de Gregory Benford)
  • El Perfum: La història d'un noi que neix amb un sentit de l'olfacte prodigiós que cerca el perfum perfecte. Encara que sigui a costa de la visa d'altres persones. Si no heu vist la recent pel.lícula el disfrutareu molt més. (de Patrick Süskind)
  • Els Pilars de la Terra: L'obra mestra de Ken Follet on descriu la construcció d'una gran catedral durant el segle XII. Si no l'heu llegit feu-ho ja. (de Ken Follet)
  • El Hòbbit: Si no us atreviu amb El Senyor dels Anells proveu el Hobbitt. Així descobrireu com l'anell va arribar a les mans d'en Bilbo Saquet! Es fàcil de llegir i molt divertit. (de J.R.R. Tolkien)
  • El joc d'Ender: Una acadèmia militar per nens superdotats. Ender de 6 anys és adiestat per anar a lluitar contra una raça alienigena. L'entrenament mai l'oblidarà. (de Orson Scott-Card)

En recomaneu algun?
Afegiu un comentari amb els vostres llibres preferits, així potser descobrirem algun perla!
Ho podeu escriure en pocs segons!

5 comentaris:

  1. Coincideixo plenament amb la recomanació però m'agradaria fer-ne dues més:
    - La Catedral del Mar. Semblant a "Los Pilares de la Tierra" però crec que és menys anacrònic.
    - Los Hijos de Húrin. Aquest últim és del fill del J.R.R Tolkien. Segons diuen és el llibre en el que treballava Tolkien abans de morir. El seu fill l'ha escrit aprofitant les notes que va deixar el seu pare. No l'he llegit però el recomano perquè segur que està força bé.
    Salutacions

    ResponElimina
  2. Coincideixo bastant amb el teu criteri. A qui no el conegui, la saga iniciada amb El Joc d'Ender és brutal.

    Dels últims llibres que m'he llegit, els que més m'han agradat són els d'Albert Sánchez Pinyol (La Pell Freda i Pandora al Congo).

    També resulta interessant, a qui li agradin els llibres de fantasia, els llibres de la Dragonlance. En català ja s'ha publicat la primera trilogia de la història principal (integrada pels llibres Dracs de Tardor, Dracs d'Hivern i Dracs de Primavera.

    Salut!

    ResponElimina
  3. Jo tinc "Pandora al Congo" de fa un temps, però encara no me l'he pogut llegir.
    La veritat és que tinc més de 100 llibres per llegir. Molt estressant...

    ResponElimina
  4. La pell freda em va agradar molt, tot i que em fea sentir malament quan apareixien els bitxets blaus...

    El joc d'Ender jo me'l vaig llegir en castellà i em va agradar moltíssim! Té continuació? Què fa, intenta salvar l'ou, no?

    La Dragonlance en tinc uns quants, la majoria en castellà...

    ResponElimina
  5. Ei, Marc.

    Del Juego de Ender, han sortit set llibres més (que formen dues tetralogies, que podríem dir-ne).

    La primera tetralogia està formada per Juego de Ender, La voz de los muertos, Ender el Xenocida i Hijos de la mente. Tots són brutals. Apart, està molt bé perquè els llibres són completament diferents l'un de l'altre (només el segon i el tercer s'assemblen una mica).

    Després va treure una altre tetralogia, que es centra en el personatge de Bean. Els llibres són La sombra de Ender (aquest llibre torna a narrar tot el que passa a Juego de Ender, però des del punt de vista de Bean), La sombra del Hegemón, Marionetas de la sombra i La sombra del gigante. Te'ls recomano tots. Són brutals! :-)

    Salut!

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.