2007/04/03

Greasemonkey: Firefox al quadrat (i com descarregar trailers d'Apple)

Després de molt temps veient com tothom recomana aquesta extensió de Firefox, finalment em vaig decidir a provar-la i he quedat certament impressionat.

Pels que no la coneixeu us explicaré com funciona:
Bàsicament Greasemonkey us permet modificar automàticament el contingut de certes pàgines web de manera que quan les visiteu se us mostri de manera diferent a com és en origen o fins i tot hi podeu afegir noves funcions que no hi eren.
La manera com ho fa és simplement instal.lant scripts que s'executen al visitar les pàgines que li indiquem. Greasemonkey s'encarregarà de gestionar la llista de scripts instal.lats.

L'èxit de l'extensió és tant gran que han sortit milers de scripts i hi ha pàgines exclusivament dedicades a recol.lectar-los. Un exemple, potser el més gran i conegut és la web Userscripts.org.

Aquí podeu veure la pantalla de configuració amb una llista dels scripts que tinc instal.lats i que mostra les pàgines a que s'apliquen.
La pantalla de configuració
A la pantalla podeu veure com un script anomenat "Apple Trailer Downloads" s'aplica a les pàgines que encaixen amb l'expressió http://*.apple.com/trailers/*. Si no coneixeu les expressions regulars, els * signifiquen qualsevol cadena de caràcters de 0 a infinit com per exemple http://www.apple.com/trailers/sony_pictures/residentevilextinction/teaser1/ encaixaria.

No heu entès res? No us preocupeu, ni tan sols cal que entreu a aquesta pantalla. Un exemple us ho aclarirà tot.

Si entro a la web que us mencionava abans (http://www.apple.com/trailers/sony_pictures/residentevilextinction/teaser1/) el que em trobaré és això:
Com podeu veure us he marcat amb una fletxa vermella un requadre que apareix a la part inferior dreta de la pantalla. Aquest requadre no està creat per Apple sinó per l'script que s'està aplicant a la pàgina i us permet descarregar el trailer al vostre disc.

Com podeu veure hi ha moltíssimes possibilitats.

De moment no us inflo més el cap, però miraré d'anar publicant una llista d'scripts com aquest que considero interessants i útils.

Us passo l'enllaç per baixar-vos el Greasemonkey i l'script per descarregar trailers de Apple

Si el proveu ja no podreu passar sense.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.