2007/09/07

IE7Pro, una tireta per l'Internet Explorer

Perquè no es digui que només sé parlar de Firefox, avui parlaré de la basura de l'Internet Explorer .La versió IE7 per ser exactes. (Mencionar qualsevol cosa de IE666 es superior a les meves forces i provocaria ràpidament una implosió de l'univers)
En fi, faré un esforç.
Si algú dels que em llegiu utilitza Internet Explorer 7, sabreu que entre les coses que ha copiat de Firefox (com p.ex les pestanyes (que alhora Firefox va copiar del magnífic Opera) hi ha la possibilitat d'afegir fàcilment extensions per afegir funcionalitat extra al navegador (IE6 permetia una mena de add-ons horribles que quasi ningú utilitzava)

Les extensions (o Add-ons com en diuen ells) de IE7 es poden trobar al Windows Marketplace. Per desgracia una gran majoria són de pagament i la varietat en comparació amb Firefox és molt poca. Afortunadament, podreu alleujar una mica les vostres penes si instal.leu el més que magnific Add-on anomenat IE7Pro. (web alternativa del Windows MarketPlace)

Aquest complement un permetrà afegir un pilot de coses útil al vostre patètic Explorer.
La llista de coses que us permetrà fer és força llarga i impressionant. Les principals són
  • Bloquejar els anuncis que vulgueu. Només per això ja us l'hauríeu d'instal.lar. Per defecte ja porta una llarga llista de anuncis que us bloquejarà a més del que podeu anar afegint(Equival a Adblock Plus de Firefox)
  • EasyHome. Replica de l'Speed Dial inventat per Opera (i replicat ràpidament a Firefox mitjançant l'extensió Speed Dial)
  • Scripts. Intenta replicar Greasemonkey de Firefox. No té tants scripts però en força casos el podreu fer servir i en porta força d'incorporats que podeu utilitzar.
  • Permet guardar sessions. Si us peta (millor dit quan us peti) l'explorador, si el reinicieu automàticament us permetrà recuperar el que estaveu fent. (Com Firefox fa des de la versió 2.0)
  • Us permet també afegir un corrector ortogràfic. (Com a Firefox 2.0)
  • Avisa de actualitzacions de IE7Pro automàticament.
  • No està en català, però si en castellà. (Firefox si ho està :-P)
Té encara més coses, però crec que amb el que us he dit, ja no hauríeu de tenir CAP dubte de que l'hauríeu d'instal.lar.

Les característiques que us menciono estan disponibles a la versió 1.0.10, que és la que podeu trobar actualment.
A més a la versió 1.1 s'afegirà la sincronització de les vostre adreces d'interès online de manera que les tingueu disponibles des de qualsevol ordinador que feu servir (Si, Firefox té moltes extensions que ho fan des de fa molt temps com el Google Browser Sync, o el FoxMarks Bookmark Synchroniser entre altres)

Com podeu veure, aquesta complement té una utilitat immensa i us possibilitarà fer coses que ni se us havien passat pel cap si no utilitzeu altres navegadors habitualment.

Per acabar, voldria justificar el meu odi a l'Internet Explorer pel gran mal que ha fet al món dels navegadors d'Internet. No només té una quantitat de forats de seguretat grandiosa que admento que amb IE7 ha disminuït una mica, sinó que amb les tàctiques monopolístiques i brutes habituals de Microsoft, van provocar la mort de l'antic Netscape i van provocar un monopoli total al final de Les Guerres dels Navegadors dels 90. Això va estancar qualsevol millora durant uns anys fins que Firefox i Opera van aparèixer per donar aire fresc al tema.
La prova es que tan aviat com va aparèixer la competència, Microsoft es va posar amb IE7 per millorar coses que havia d'haver fet anys abans.
Al contrari del que pot semblar, no vull que l'Explorer desapareixi, sinó que millori tan com sigui possible per seguir avançant. Si qualsevol dels altres navegadors es quedés sol tornariem a estar igual i això no ajudaria a ningú.

Podeu comentar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.