2007/03/15

Truc: Botons de vot a Microsoft Outlook

Hola de nou,
començo una nova secció anomenada Trucs on explicaré petites coses d'aplicacions que utilitzem habitualment i que potser molta gent no coneix.

Avui explicaré com fer que a l'enviar un correu de de Microsoft Outlook apareguin botons de votació automàticament a tothom que rep el correu.

Limitació: He d'aclarir que aquesta característica només funciona quan qui rep el correu també té Outlook i rep els correus en mode RTF o HTML (no funciona si rep el text sense format). És a dir, que si utilitzeu això a la feina és probable que funcioni perfectament amb els vostre companys, però en canvi si ho envieu a algú amb Gmail, Hotmail, o que faci servir Thunderbird com a client no veuran els botons i no podran votar.

Si encara us interessa, doncs posem-nos mans a l'obra:

1.- Obriu una finestra de correu nou i cliqueu el botó on posa "Opciones..."
2.- Tot seguit se us obrirà una finestra on heu d'activar la casella on posa "Usar botones de voto" i seleccionar una de les opcions que us dona o be entrar les que vulgueu vosaltres separades per ;


Un cop fet això cliqueu "Cerrar" i torneu al vostre correu per acabar d'escriure'l o enviar-lo,

3.- Qui rebi el correu (si té Outlook!) es trobarà que a més del text del correu li apareixeràn els botons corresponents a les opcions que heu posat.

4.- Al clicar el botó li apareixerà l'opció d'enviar directament el vot o si es vol afegir algun text al correu de resposta.


5.- I ara el truc final, quan rebo el vot si vaig a la carpeta de missatge enviat em trobaré que tinc una pestanya que posa "Seguimiento" que si clico em mostrarà una llista de tothom que ha rebut el correu i de que han votat (si és que ho han fet). També veurem que sobre la llista de vots i ha un resum dels vots que ha aconseguit cadascuna de les opcions que heu proposat.


Per acabar només voldria dir que en principi això funciona amb qualsevol versió d'Outlook des de Outlook 98. No recordo si tb es pot fer amb Outook Express, però és probable que no. Si ho sabeu podeu deixar un comentari.

Espero que el mini tutorial us sigui molt útil. Sinó, almenys segur que deixareu a tothom impressionat.

1 comentari:

  1. Gràcies Toni!

    Feia temps que anava al darrere d'aquest truc i no me'n sortia! Sabia que es podia fer (perquè tu ho feies) però no sabie perquè no em sortien els botons.

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.