2007/03/08

Millorant el Windows Explorer (II): QT TabBar

La segona part de l'article, la dedicaré a QT TabBar.
Com podeu deduir pel nom, aquesta aplicació, plugin o extensió (com li vulgueu dir), us permetrà afegir pestanyes al vostre Explorador de fitxers de Windows al mes pur estil Firefox o IE7 (cough, cough).
És curiós que amb la moda de posar pestanyes a totes les aplicacions, aquestes no hagin arribat al l'Explorador de Windows. Imagino que com va passar amb l'IE7 els de Microsoft van considerar que era massa avançat per la majoria de usuaris, però penso que si ho haguessin posat ni que fos opcionalment hagués tingut èxit.

Com veieu a les següents captures, QT TabBar us permetrà tenir oberts molts directoris del vostre disc en una sola finestra.
QTTabBar al Windows Vista d'un japonès...
A més de l'utilitat evident de les pestanyes QT TabBar afegeix algunes cosetes estres.
  • Grups de pestanyes: Us permet crear grups de pestanyes de manera que quan obriu un grups se us obriran automàticament les pestanyes que vulgueu. A casa no sé si té molta utilitat, però a la feina penso que moltíssima. Podeu afegir a un grup clicant amb el botó dret o dins el diàleg d'opcions.
  • Desfer tancar pestanya: Com al Firefox, si tanqueu una pestanya accidentalment us permetrà reobrir-la com si res hagués passat.
  • Accés ràpid a aplicacions: A la barra de botons que us apareix hi ha un botó que podeu configurar per llistar-vos les aplicacions que vulgueu afegir-hi. No sé si és molt útil però certament us pot estalviar alguns clicks al vostre ratolí.
  • Pestanyes fixes: Pestanyes que estan fixes en una directori del vostre disc. Aquestes no es poden tancar i si cliques algun altre directori se t'obre automàticament en una nova pestanya.
  • Historial de pestanyes obertes: S'hi pot accedir mitjançant al botó corresponent de la barra d'eines
QT TabBar al meu XP

Hi ha altres coses però us deixo que les descobriu vosaltres mateixos.

Com a coses a millorar, només dir que algunes opcions com per exemple Obrir una nova finestra amb el botó corresponent o crear una nova pestanya amb el botó de la rodeta del ratolí no funcionen. També notareu que l'Explorador tarda un pèl més a obrir-se, però és una minúcia.
Almenys al meu Windows XP, no ho he provat en altres sistemes.

Com a consol només dir que encara s'està millorant i de moment l'autor actualitza la versió molt sovint. Confio que això seguirà així fins que tot funcioni perfecte.


Dades generals:
Idioma: Anglès (però quasi no hi ha res a traduïr)
Preu: Gratuït
Sistema Operatiu: WindowsXP i Vista
Versió: 1.0.13.1 (Mar. 5, 2007)
Web oficial: http://quizo.at.infoseek.co.jp/freeware/indexEn.html
Requeriments: Microsoft .NET Framework 2.0 (Es molt possible que ja el tingueu instal.lat)

En principi aquest és el final de l'article. M'agradaria que algú em digués alguna altra millora que utilitza a l'Explorador. Si us animeu, no cal ni que em dieu una aplicació, només quines cosetes canvieu de la configuració pq us funcioni millor seria suficient.

(Via CybernetNews)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.