2007/03/02

Wii, el triomf de la imaginació


Fa uns dies finalment em va arribar la meva ansiada Nintendo Wii.
Els més veterans recordareu que en vaig parlar fa un temps.
He de dir que la impressió ha sigut immillorable.
No exagero, llegiu i sabreu perquè!

La clau és sense cap dubte l'impressionant comandament sense fils.
El famós comandament
Aquest comandament a més de no portar fils té un funcionament perfecte. Només necessita que poseu un sensor sobre o sota la TV i ja podeu jugar-hi.
A més porta un giroscopi a l'interior que permet que la consola detecti qualsevol moviment de rotació que fa el comandament i que fins i tot és cap
Com ja és comú en la majori de consoles també vibra quan es fan certes accions.
Una altra característica és que porta un petit altaveu que fa que en surtin sons.
Finalment, a la part inferior porta un connector que us permetrà connectar-hi un comandament auxiliar o "Nunchaku" (que podeu veure a sota) que amplia encara més les possibilitats.

El Nunchaku connectat al comandament principal
El "Nunchaku" també porta una mena de mecanisme intern que permet detectar certs moviments. (Veieu a sota la explicació del joc de boxa del Wii Sports)
Com veieu a la foto, és important lligar-se la corretja del comandament al canell per evitar que us surti disparat contra la TV si feu algun moviment brusc.

Això és la teoria, però funcionen tan bé com diuen? La resposta és SI.

Fins ara m'he limitat a jugar al Wii Sports. El joc que regalen amb la consola i al Wii Play el que donen amb un pack al comprar un comandament extra.
Aquests 2 jocs, contenen un conjunt de mini jocs que us permeten explorar totes les possibilitats del comandament.
El Wii Sports conté:
  • Tennis: Agafeu el comandament principal com una raqueta i feu els moviments que faríeu jugant a tennis, veureu que bé funciona.
  • Beisbol: Ara imagineu que el comandament és un bat de beisbol o agafeu-lo com si l'anéssiu a llançar per llançar la pilota si feu de llançadors (No oblideu la corretja o us quedareu sense TV, esteu avisats)
  • Bitlles: Ara agafeu el comandament i feu com si llencéssiu la bola de bitlles, fins i tot podreu fer efectes!
  • Golf: Ara el comandament es converteix en un pal de golf, podreu controlar la força amb què llanceu només movent el comandament.
  • Boxa: Ara podeu estrenar el Nunchaku. Connecteu-lo al comandament principal i agafeu-los tots 2 posant-los davant la cara com si us protegíssiu la cara dels cops del vostre contrincant. Ara moveu qualsevol dels 2 cap endavant i veureu com el vostre boxejador fa el mateix cop. Segons el moviment fareu diferents cops i a diferents alçades. S'ha de provar per creure-ho.
Uhm... No em creieu? Mireu aquest video!


L'altre joc és el Wii Play.
Els jocs del Wii Play són molt senzills però us permetran entendre i aprendre totes les possibilitats del comandament. Conté:
  • Ping pong (Tennis Taula): Semblant al de Tennis però amb moviments més curt
  • Laser Hockey. El típic joc de picar el disc d'aire que hi ha a molts llocs
  • Pesca: Ara el comandament és una canya! Llança-la, mou-la i estira quan piqui el peix!
  • Troba el Mii: Assenya-la el ninotet (Mii) amb el comandament segons l'objectiu de cada nivell. Amb 2 o més jugador és molt addictiu
  • Col.loca el Mii: Practiqueu amb el comandament fent-lo girar.
  • Tir al blanc: Endevineu que cal fer...
  • Billar: Estireu el braç, comandament endarre i endavant per tirar.
  • Munta la vaca: Agafeu el comandament horizontalment i només inclinant-los podreu fer que la vaca que esteu cavalcant corri més, freni o s'inclini cap als costats.
  • Tancs: Moveu-vos amb els cursos i apunteu amb el comandament. No és fàcil.
Com veieu de moment només he rascat la superfície de les possibilitats de la consola i ja estic disfrutant com un nan!
Imagineu que passarà quan em compri jocs més complexos?

Per acabar voldria dir que tot això que he explicat és molt fàcil de fer i fa que gent que mai s'acostaria a una consola normal com serien la Playstation o la X-Box siguin capaços de dominar la Wii sense problemes, i el més important de disfrutar-la.
La prova és que el meu sogre que mai en la seva vida ha tocat una consola és va posar a jugar a Golf en segons i a més li va encantar.
Hi ha molta més gent que diu el mateix.

Aquesta consola triomfarà i això que només ús he explicat el més bàsic. Quan hagi practicat més us explicaré coses noves com la connexió a Internet o la consola Virtual que us permetrà jugar amb jocs antics de Nintendo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.