2006/10/28

Programes en català i gratuïts

Hola,
fa temps que hauria d'haver escrit aquest article, però no havia trobat el moment fins ara i he tardat una mica a recopilar-la.
Us presento una recopliació de programari (o software) en català que podeu utilitzar, majoritariament en Windows, de manera gratuïta.
En Windows no pq el consideri millor sistema operatiu, sinó pq es el que conèc i utilitzo més.
Aqui va la llista:
  • 7-Zip: Comprimeix i descomprimeix fitxers ZIP, RAR, ARJ i el seu format propi 7Z entre molts altres. Per defecte està en anglès, però a la configuració ho podeu canviar.
  • Mozilla Firefox: El meu navegador preferit
  • Mozilla Thunderbird: Si no us agrada l'outlook, aqui teniu l'alternativa de Mozilla.
  • Audiograbber: Un magnific programa que passar els vostres CDs d'audio a MP3. Fa temps que està aturat el desenvolupament però funciona de perles. Per defecte no conté el català, però podeu descarregar la traducció de la web oficial i copiar-la a C":\Archivos de programa\audiograbber" o al directori o l'hagueu instal.lat.
  • Isobuster: Serveix per examinar fitxers de tipus imatge de CD estil ISO, CCD, NRG, i molt altres i us permet veure el que hi ha dins i fins i tot extreure-ho. També podeu agafar un CD i crear-ne la imatge. Per defecte està en anglès, però el podeu passar a català anant a Options->Language.
  • eMule: Suposo que no cal que expliqui que és oi? Per posar-lo en català aneu a Options i al menú de l'esquerra trieu General, llavors a la dreta on posa language trieu català i se us descarregarà la traducció. Si no us funcionés proveu més tard pq a vegades el servidor falla.
  • µTorrent: Voleu descarregar fitxers .torrent? Doncs aqui teniu un dels millors programes per fer-ho. Per posar-lo en català aneu a Options->Preferences->General i trieu Català
  • Picasa: El programa de gestió de fotos de Google. Per descarregar-lo en català cal que tingueu la configuració regional del vostre Windows en català, sinó us apareixerà la versió en anglès o en castellà. No sé de cap altra manera més directa per baixar-lo de Google. Si algú ho sap que em deixi un comentari i ho apuntaré aquí. L'altra opció si no us en sortiu és descarregar-lo de Softcatalà
Intentaré que aquesta llista vagi creixent.
Us agraïria si coneixeu algun altre programa que us sigui útil i que estigui en català.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.