2011/10/21

Galaxy Nexus i Android 4.0 (ICS) (part II)






Com comentava ahir, a més de la presentació del nou supermegatelèfon de la setmana (Galaxy Nexus) el que realment em crida l'atenció és la presentació de la nova versió d'Android, la 4.0 i que s'anomena Ice Cream Sandwich (ICS).
ICS, no és una revolució, però si una gran evolució del que és Android.
Per posar-vos en antecedents, els mòbils actuals més nous, utilitzen Gingerbread (Android 2.3) i els tablets Honeycomb (Android 3.x). Aquests diferenciació es deu a que Google va voler adaptar Android a tablets el més ràpid possible i va haver de fer una versió específica per aquests dispositius de pantalla gran sense tenir en compte els requeriments del smartphones. Des del primer moment van dir que seria una cosa temporal pq mantenir les 2 versions és complicat i dóna molts mals de caps als pobres desenvolupadors. La resposta ha sigut ICS.
Amb aquesta versió reunificada en trobem que qualsevol aplicació dissenyada per aquesta versió funcionarà sense problemes a qualsevol dels dispositius independentment del tamany.

A més d'això però Android ha incorporat moltes més millores que us resumeixo aquí.

Interfície del sistema:
La imatge del sistema ha canviat per fer-los més agradable i intuïtiu. Això l'acosta una mica més a la usabilitat del iPhone, un dels factors que més havia de millorar.

  • Noves icones i animacions. Podeu provar el tema Ice Cream Sandwich del launcher Go Launcher EX si voleu veure les noves icones.
  • Configuració més intuïtiva: Els ajustos del sistema s'han reordenat per fer més intuïtiva la configuració.
  • Widgets redimensionables i que fan permeten scroll. Per fi podem adaptar els widgets a la mida que es convé i a més moure'ns dins seu (p.ex: llista de emails)
  • Pantalla de bloqueig millorada. Ara des de la pantalla de bloqueig. Podeu provar com serà si utilitzeu la aplicació de lockscreen MagicLocker amb el tema Android4 free
  • Aplicacions de sistema redissenyades. Per exemple la galeria de fotos o la Càmera de fotos i vídeo han canviat i millorat molt.
    Concretament la càmera de fotos ara compta amb un Editor i permet fer fotos panoràmiques. Manteniu el botó apretat i va fent fotos mentre moveu el mòbil, i el resultat es una sola foto que les ajunta totes (brutal no?)

Botons intel·ligents:
Ja no caldrà que el frontal del mòbil tingui botons pq TOT estarà al a la vostra pantalla tàctil. Això es un avantatge pq permet fer els mòbils encara més compactes i permet que quan calgui els botons simplement desapareguin.



Android Beam:
És una altra aplicació per la tecnologia NFC a més de la ja coneguda de Google Wallet. Permet envia informació entre 2 mòbils de manera molt simple. Imatges, webs, mapes, videos de youtube, applicacions... El cel és el límit!




Multitasca millorada:
Els que teniu un tablet amb la versió 3.x (Honeycomb) ja ho haureu vist, però els que tenim mòbil serà una característica molt benvinguda pq facilitarà molt m´s manegar diverses aplicación que s'executen alhora. Podrem accedir-hi a través del botó de la dreta del nous botons intel.ligents que us comentava







Notificacions millorades:  Ara podem accedir a qualsevol notificació de la pantalla de bloqueig directament i tindrem accés a totes elles, enlloc de només algunes com trucades i SMS com passava ara

Transcripció per veu: Ara podem parlar al telèfon i aquest transcriurà en text tot el que li diem, però moltíssim més ràpid del que feia ara. Imagino que també amb més precisió perquè han millorat el Corrector ortogràfic.

Reconeixement facial: Podreu desbloquejar el movil posant la cara al davant i us reconeixerà. Sembla futurista, però ja ho tenim aqui.







Control del tràfic de dades: Podreu saber quan heu consumit per saber si esteu a prop el límit el vostre operador, i a més quines són les aplicacions que més dades consumeixen. Suposo que ja no em farà falta utilitzar el 3GWatchdog mai més.

Navegador Web:
Ara té un mode offline, sincronitza els marcadors (bookmarks) amb el Google Chrome i és més ràpid.

Integració amb Google+:
Google aprofitarà per integrar el seu competidor de Facebook al sistema per facilitar-ne l'ús i promocionar-lo al màxim.








Nou SDK:
Pels desenvolupadors s'ha creat un SDK molt millorat. Les versions anteriors deixaven molt que desitjar i els simulador al ordinador era lentíssim.

Altres: També s'afegeix nativament la possibilitat de fer captures de pantalla i crear carpetes d'applicacions de manera nativa. Molts ja ho podiem fer pq els fabricant com Samsung (amb la personalització Touchwiz) o HTC (amb la seva capa Sense) entre altres ho havien afegit pel seu compte, ara ja no caldrà.

A la recambra Google també té el projecte Google TV per portar el poder d'Android a les TVs. De moment no ha triomfa (Logitec Revue, Sony Internet TV), però tinc la sospita que ICS farà que això canvii molt aviat.

No sé si em deixo res, és probable, però el que us he comentat us hauria de fer bavejar una bona estona i oblidar-vos una mica del marketing d'altres marques.
Esperem poder provar-la el més aviat possible!

Per cert, pels curiosos la següent versió d'Android (serà la 5.0?) s'anomenarà Jelly Bean, veurem que ens portarà...



Fonts: Xbil, Bitelia, Web oficial Google Nexus, and.roid.es



Utilitzeu les estrelles per poder saber que us ha semblat l'article!

2011/10/19

Galaxy Nexus i Android 4.0 (ICS) (part I)

Finalment, aquesta matinada, i després de un retràs de 1 setmana, ha tingut lloc la presentació oficial del nou telèfon de Google (i creat per Samsung) anomenat Galaxy Nexus i de la nova versió de Android, la 4.0 anomenada Ice Cream Sandwitch (totes les versions de Android porten noms de postres...)
Podeu veure algunes imatges més a Android Central.

El Galaxy Nexus serà el nou telefon de referencia de la família Android i com es habitual en els últims temps és una autèntica bèstia per diverses raons:

Hardware/Especificacions
  • Xarxa: HSPA+ 21Mbps/HSUPA 5.76Mbps 850/900/1900/1700/2100, EDGE/GPRS 850/900/1800/1900.
  • Processador: 1.2 GHz Dual-core Processor (OMAP 4460)
  • Pantalla: 4.65-polzades 1280x720 HD Super AMOLED
  • Càmera Principal (Darrera): 5MP AF amb Flaix LED i disparador ràpid
  • Càmera Frontal: 1.3MP per fer videotrucades
  • Sensors: Acceleròmetre, Brúixola, Giroscopi, Llum, Proximitat, Baròmetre
  • Memòria: 1GB RAM + 16/32GB Internal memory
  • Mida: 135.5 x 67.94 x 8.94 mm, 135g
  • Bateria: Li-on 1750 mAh.
  • NFC, Near Field Comunication
Val, ja tenim els que porta, però en paraules que entenguem que significa?

Virtuts:
Serà un telèfon 4G amb una velocitat de les més altes que es pot tenir (El màxim crec que es de 42, però no se si cap mòbil ho porta). Això si,  dependrà del vostre operador si l'aprofiteu al màxim o no, però ara mateix sospito que no.
Té un pantallot de 4,65 polzades Super Amoled i en alta definició, però no es més llarg que altres de 4.3" perquè no té ni un sol botó frontal (cap, 0, nada). A canvi, a la part inferior de la pantalla tàctil trobarem uns controls que sempre estaran accessibles.
Un magnific disseny amb un telèfon ultra-prim (El Motorola Droid RAZR el supera, però molt prim) i sense botons que permet que el davant sigui únicament pantalla.
NFC, una tecnologia que comença aparèixer a la nova generació de mòbils i que permetrà per exemple pagar amb el vostre telèfon com si fos una targeta de crédit (veure Google Wallet o Isis), identificar-vos en molts llocs, permetre que dispositius es passin informació automàticament.
microSD: Porta la possibilitat d'ampliar la memòria tot i l'avanç de El núvol crec que es molt útil pq les connexions tampoc donen per transferir massa dades sense arruïnar-se.

Defectes:
Bateria: El mal endèmic de la majoria de smartphones. Aquí no crec que millori. La bateria de 1750mAh no és cap gran avanç, i amb la super-pantalla i totes les comunicacions que porta el movil, segurament arribarem al final del dia justet, justet..
microSD: No té possibilitat de portar cap tipus de targeta. El telèfon en si ja té 32 GB interns que és molt, però sempre hi haurà gent que voldrà poder posar-hi mes vídeo o música i això requereix molt espai. Pel que sembla a mida que El núvol avança aquestes opcions de emmagatzemament desapareixen...
Pel que sembla si que porta la ranura de microSD externa. S'acaba de convertir en un punt positiu!!

Bo o Dolent?
Tamany:4,65 per  molta gent és una delícia, però per altres es massa gran. Suposo que va a gustos.
Jo en tinc un Samsung Galaxy S de 4" i em sembla una bona mida, però no sé si voldria que fos més gran...
La càmera: No estic segur on posar-la. Es només de 5MP, però la òptica i velocitat promet ser bones. Haurem d'esperar a veure que tal, però com sempre dic, si voleu bones fotos, el mòbil no és la millor opció.


Dels telèfons actuals, l'únic que li pot fer ombra es el Samsung Galaxy S II, però la pantalla d'aquest és "només" 800x480, té una bateria més petita (1600), i de moment no porta Android 4 (a partir d'ara ICS). Això si la càmera es de 8MP, però a la pràctica s'ha de veure com surten les fotos.

Si ho voleu comparar amb el nou iPhone 4S (buuuuh...), doncs la diferència és encara més important, però tb cal veure com es comporta iOS 5 en comparació amb Android 4 (ICS) ja que està molt més integrat pq ha de donar suport a una família de dispositius més petita i per tant es més fàcil d'aprofitar-ne el màxim les característiques. Això és nota per exemple en la durada de la bateria i la velocitat d'algunes accions que són molt més fluides que no pas en telèfons més potents. Apple pot tenir pràctiques comercials odioses i preus alts, però fa bons productes i un marketing encara millor.

Galaxy Nexus vs Galaxy S II vs iPhone 4S

Podeu veure una comparativa dels 3 a GSM Arena:


Això és tot pel que fa al telèfon.
Podeu imaginar que per espectacular que sigui d'aquí menys de 6mesos ja no serà cap cosa especial.
El que si que m'interessa és la nova iteració/evolució de Android amb l'arribada de Ice Cream Sandwich, la versió 4 que reunifica tablets i smartphones novament en un sol Sistema Operatiu.

Us en parlaré demà, us deixo amb el logo
Ice Cream Sandwich (Android 4.0)


Mentrestant, que us sembla el telèfon? Esteu d'acord amb el que dic? O avui també he begut massa no tinc el dia?



Utilitzeu les estrelles per poder saber que us ha semblat l'article!

2011/10/04

Intèrpret de comandes a Win7

Post ultra-ràpid!!

Només és una petita addenda a l'entrada Copiar la ruta d'un fitxer a Win7 que vaig publicar l'altre dia.
Curiosament no em vaig adonar que si premem la tecla Shift al clicar amb el botó dret del ratolí sobre un directori també ens apareix al opció extra Obre l'indicador d'ordres aquí (Tinc el Win7 en català, si el teniu en un altre idioma evidentment variarà).
Això ens serà molt útil per poder obrir el nostre intèrpret de comandes o Command Prompt directament al directori que estem explorant en qualsevol moment.


 Amb aquesta combinació hi ha alguna altra comanda extra que no comentaré perquè no són tan útils, però les podeu investigar si voleu, potser a vosaltres si que us serveixen.


Utilitzeu les estrelles per poder saber que us ha semblat l'article!