2011/10/21

Galaxy Nexus i Android 4.0 (ICS) (part II)


Com comentava ahir, a més de la presentació del nou supermegatelèfon de la setmana (Galaxy Nexus) el que realment em crida l'atenció és la presentació de la nova versió d'Android, la 4.0 i que s'anomena Ice Cream Sandwich (ICS).
ICS, no és una revolució, però si una gran evolució del que és Android.
Per posar-vos en antecedents, els mòbils actuals més nous, utilitzen Gingerbread (Android 2.3) i els tablets Honeycomb (Android 3.x). Aquests diferenciació es deu a que Google va voler adaptar Android a tablets el més ràpid possible i va haver de fer una versió específica per aquests dispositius de pantalla gran sense tenir en compte els requeriments del smartphones. Des del primer moment van dir que seria una cosa temporal pq mantenir les 2 versions és complicat i dóna molts mals de caps als pobres desenvolupadors. La resposta ha sigut ICS.
Amb aquesta versió reunificada en trobem que qualsevol aplicació dissenyada per aquesta versió funcionarà sense problemes a qualsevol dels dispositius independentment del tamany.

A més d'això però Android ha incorporat moltes més millores que us resumeixo aquí.

Interfície del sistema:
La imatge del sistema ha canviat per fer-los més agradable i intuïtiu. Això l'acosta una mica més a la usabilitat del iPhone, un dels factors que més havia de millorar.

  • Noves icones i animacions. Podeu provar el tema Ice Cream Sandwich del launcher Go Launcher EX si voleu veure les noves icones.
  • Configuració més intuïtiva: Els ajustos del sistema s'han reordenat per fer més intuïtiva la configuració.
  • Widgets redimensionables i que fan permeten scroll. Per fi podem adaptar els widgets a la mida que es convé i a més moure'ns dins seu (p.ex: llista de emails)
  • Pantalla de bloqueig millorada. Ara des de la pantalla de bloqueig. Podeu provar com serà si utilitzeu la aplicació de lockscreen MagicLocker amb el tema Android4 free
  • Aplicacions de sistema redissenyades. Per exemple la galeria de fotos o la Càmera de fotos i vídeo han canviat i millorat molt.
    Concretament la càmera de fotos ara compta amb un Editor i permet fer fotos panoràmiques. Manteniu el botó apretat i va fent fotos mentre moveu el mòbil, i el resultat es una sola foto que les ajunta totes (brutal no?)

Botons intel·ligents:
Ja no caldrà que el frontal del mòbil tingui botons pq TOT estarà al a la vostra pantalla tàctil. Això es un avantatge pq permet fer els mòbils encara més compactes i permet que quan calgui els botons simplement desapareguin.Android Beam:
És una altra aplicació per la tecnologia NFC a més de la ja coneguda de Google Wallet. Permet envia informació entre 2 mòbils de manera molt simple. Imatges, webs, mapes, videos de youtube, applicacions... El cel és el límit!
Multitasca millorada:
Els que teniu un tablet amb la versió 3.x (Honeycomb) ja ho haureu vist, però els que tenim mòbil serà una característica molt benvinguda pq facilitarà molt m´s manegar diverses aplicación que s'executen alhora. Podrem accedir-hi a través del botó de la dreta del nous botons intel.ligents que us comentavaNotificacions millorades:  Ara podem accedir a qualsevol notificació de la pantalla de bloqueig directament i tindrem accés a totes elles, enlloc de només algunes com trucades i SMS com passava ara

Transcripció per veu: Ara podem parlar al telèfon i aquest transcriurà en text tot el que li diem, però moltíssim més ràpid del que feia ara. Imagino que també amb més precisió perquè han millorat el Corrector ortogràfic.

Reconeixement facial: Podreu desbloquejar el movil posant la cara al davant i us reconeixerà. Sembla futurista, però ja ho tenim aqui.Control del tràfic de dades: Podreu saber quan heu consumit per saber si esteu a prop el límit el vostre operador, i a més quines són les aplicacions que més dades consumeixen. Suposo que ja no em farà falta utilitzar el 3GWatchdog mai més.

Navegador Web:
Ara té un mode offline, sincronitza els marcadors (bookmarks) amb el Google Chrome i és més ràpid.

Integració amb Google+:
Google aprofitarà per integrar el seu competidor de Facebook al sistema per facilitar-ne l'ús i promocionar-lo al màxim.
Nou SDK:
Pels desenvolupadors s'ha creat un SDK molt millorat. Les versions anteriors deixaven molt que desitjar i els simulador al ordinador era lentíssim.

Altres: També s'afegeix nativament la possibilitat de fer captures de pantalla i crear carpetes d'applicacions de manera nativa. Molts ja ho podiem fer pq els fabricant com Samsung (amb la personalització Touchwiz) o HTC (amb la seva capa Sense) entre altres ho havien afegit pel seu compte, ara ja no caldrà.

A la recambra Google també té el projecte Google TV per portar el poder d'Android a les TVs. De moment no ha triomfa (Logitec Revue, Sony Internet TV), però tinc la sospita que ICS farà que això canvii molt aviat.

No sé si em deixo res, és probable, però el que us he comentat us hauria de fer bavejar una bona estona i oblidar-vos una mica del marketing d'altres marques.
Esperem poder provar-la el més aviat possible!

Per cert, pels curiosos la següent versió d'Android (serà la 5.0?) s'anomenarà Jelly Bean, veurem que ens portarà...Fonts: Xbil, Bitelia, Web oficial Google Nexus, and.roid.esUtilitzeu les estrelles per poder saber que us ha semblat l'article!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada