2011/11/25

Aplicacions imprescindibles per Android (Part 3: Apps Socials))

I aneeeem per la part 3!!


En aquest article us parlaré de aplicacions de missatgeria (Xat/SMS i Email) i xarxes socials

Us comentaré sobretot les que utilitzo, però també us mencionaré algunes que no faig servir però que us podrien ser útils.

Missatgeria

Whatsapp:
Sense dubte el responsable de la anihilació dels SMS. Segurament cap aplicació de missatgeria gaudeix del numero d'usuaris que té Whatsapp.
Autodetecta qui d'entre els vostres contactes ja l'utilitza i us ho deixa veure.
Podeu compartir fotos, fer xats en grup,....

Si també és pogués utilitzar es de PC seria perfecta.

Imprescindible.
2 de les pantalles de Whatsapp (via Android Kenya)


Imo
Si xategeu sovint amb gent de diferents plataformes, un client de xat multi-plataforma és el que necessiteu, així podreu centralitzar totes les vostres comunicacions en una sola aplicació. Amb ells podreu parlar alhora amb GTalk, Live Messenger, Yahoo Messenger, Facebook Messenger, Skype, entre altres. Com a extra també hi podeu accedir via web amb qualsevol navegador anant a https://imo.im/
A més, podeu centralitzar l'accés a tots els xats simultàniament amb un únic password
I si voleu utilitzar les característiques més avançades també ofereixen una versió Beta pels mes agosarats a Imo Beta.
2 pantalles de Imo (via Android Revolution)

Si Imo no us convenç, una altra opció és IM+. No la he utilitzat a Android, però si durant un temps en un iPod Touch i funcionava be i aparentment té les mateixes funcionalitats que Imo inclòs l'accés web via http://plus.im

Si el que voleu són aplicacions oficials, doncs aqui teniu una llista de les més conegudes:
 • Google Talk. No dóno enllaç pq ja ve preinstal·lada als movils Android i no es pot trobar a l'Android Market. La utilitzo i fa la seva feina.
 • Windows Live Messenger: Es la official encara que no ho sembli. Ho podeu comprovar a  Windows Live
 • Skype: L'ultim cop que la vaig provar era una autèntica basura (pila de fems que es més català), El 75% de les vegada no aconseguia fer login i era moooolt lenta. Gràcies a això vaig descobrir Imo :-P 
 • Yahoo Messenger: Queda algú que la utilitzi?
 • Facebook Messenger: Meh... Crec que si ja teniu l'aplicació completa de Facebook, aquesta no us cal, però no ho ser 100% segur.
Xarxes Socials

Google+
Es força recent i com la versió web esta incorporant noves capacitats amb força freqüència. Si ja formeu part de Google+, he de tenir aquesta aplicació. Jo la utilitzo regularment i funciona bé, però no hi podreu fer tot el que feu a la web, però us servirà per estar prou comunicats.
Podreu consultar les novetats, veure fotos, utilitzar els famosos Hangouts ("Quedades" en català) per xatejar amb els vostres Cercles i fins i tot utilitzar videoconferència (En teoria pq no he vist com fer-ho. Potser el meu mòbil no ho permet. Potser s'activa només quan estàs conversant pq no ho he utilitzat heu d'unir-vos a un Hangout de la secció de Novetats (Stream) i ja està! De moment no es poden crear es del mòbil).
40 milions de usuaris i pujant...
Una mica de Google+ gemtilesa de Geeky Gadgets

Facebook
La xarxa social per excel·lència amb més de 500 milions d'usuaris i problemes de privacitat per donar i per vendre. Com en el cas de Google+ la funcionalitat és més limitada que a la web, però acompleix la seva funció. Fa molt que no la utilitzo, o sigui que no en puc donar moltes més referències.

Twitter
Si coneixeu Twitter doncs ja sabeu que podeu fer-hi. Llegir Tweets, enviar Tweets, retweetejar,...
Pel poc que sé hi ha força clients alternatius que superen l'oficial.

Tuenti Mobile
La xarxa social #1 a Espanya, mai la he fet servir, però l'enllaç us pot ser útil.
Ni idea de que tal és, però té molta fama a Espanya.
Tuenti per Android (per Tu Experto Movil)
Algunes altres Xarxes també tenen clients oficials com per exemple LinkedIn o Foursquare

Altres alternatives no oficials que conec però no he provat són HootSuite (Twitter, Facebook, LinkedIn, FourSquare), TweetDeck (Twitter, Facebook i Google Buzz (jaja si no es conya). o Seesmic (Twitter, Facebook i Google Buzz (omg...)).
Tenen força renom, o sigui que us haurien d'anar molt bé.


Email

GMail
Vé preinstal·lada a quasi tots els mòbils Android, però al contrari que el Google Talk si que està present a l'Android Market.

 
Hotmail
Com en el cas del Live Messenger, pot no semblar l'oficial, però si que ho és. (Prova a Windows Live). És una aplicació força nova, però supera de molt haver de utilitzar el client Genèric de email de Android com fins ara.
3 imatges de Hotmail per Android via Unique Tips Online

Yahoo Mail
Seriosament, algú l'utilitza?? De veritat??


Crec que això és més o menys el que sé sobre el tema. No m'he estès gaire en funcionalitats pq havia de cobrir moltíssimes aplicacions, i si voleu una d'aquestes aplicacions quasi segur que ja sabeu el que us permeten fer.

Les aplicacions que em queden per comentar comencen a ser difícils de agrupar en una categoria clara.i segurament la resta posaré alguna cosa com miscel·lània o similar :-P

M'he descuidat res important?
Us sembla útil l'article?
Hi ha algú? Cliqueu les estrelles, feu +1 o poseu un comentari For the Glory of my fatheeeer!!!

Utilitzeu les estrelles per poder saber que us ha semblat l'article!

4 comentaris:

 1. Sóc Carles de Printcolor, www.printcolorweb.com, impremta de llibres, i volem fer-te un obsequi com autor del blog. Per això, et regalem la impressió d’un llibre gratis que podria ser del teu blog si vols, despeses d’enviament incloses. T’interessaria? Si tens algun dubte em pots escriure a: info@printcolor.es

  ResponElimina
 2. Hola apañero,
  Que conste que empecé leyendo el artículo por el final... Por el chafardeo del comentario, jajajajajaja. (tiene truco el regalo?, spam?)
  Bueno, a lo que iba, leyendo desde el final... He llegado hasta el principio, así que, enhorabuena!!!.
  Mis aportes: de comunicaciones generales pondría el viber a camino entre guasap y skype, funciona.
  Otro, diferente es el HeyTell, estrategia guasap en cuanto a lo de los contactos pero rollo Walkie, parece tontería pero es útil.
  Bueno tocayo,
  Un abrazo.

  ResponElimina
 3. Gràcies pel comentari amic Anònim (ni idea de qui ets)
  Donaré un cop d'ull a les apps que comentes!

  ResponElimina
 4. un abrazo...
  y tocayo...
  ya no puedo ser Llussà :p

  Un abrazo

  ResponElimina