2008/03/11

Firefox 3 Beta 4 alliberat

Welcome to Firefox 3 Beta 4

No m'extendré massa pq em falta el temps.

Només escric per dir-vos que la Beta 4 de Firefox 3 ja és pot descarregar de la web de Mozilla. Tot i ser una versió Beta (no final) us la recomano pq té un conjunt de millores excepcional i és, almenys segons la meva experiencia totalment estable. Si ja utilitzaveu algunes de les anteriors Betas, només cal que cliqueu el botó d'actualitzar o esperar que us avisi.

Les novetats que porta són respecte la Beta 3:

  • Increment del rendiment de Javascript: La velocitat del navegador augmenta, sobretot és les pagines que utilitzen AJAX. Pels que no sapigueu que és, no us preocupeu, quedeu-vos amb la idea que notareu més velocitat
  • Millora de la gestió de la memòria: Ara el navegador no arribarà a consumir tanta memoria com a Firefox 2.0.
  • Millores al gestor de descàrregues: ara es dóna més informació sobre el que hem descarregat. A més el podem configurar pq al descarregar no se'ns obri cap finestra. Veureu que a la barra d'estat s'indica que hi ha una descàrrega en preocés i el temps que li queda.

imageimage

  • Zoom: Això no és que hagi variat molt, però per si no ho havieu provat veureu que funciona molt bé. Proveu a apretar Ctrl + o Ctrl - o controleu-lo des del menú Visualitza.
  • Millor integració amb el vostre sistema operatiu: Aqui s'han centrat en Vista, MacOSX i Linux(GTK). Encaixa millor amb la resta de les vostres aplicacions.
  • Barra d'adreces: A la Beta 3 hi va haver el gran canvi, ara s'ha millorat la cerca. entreu qualsevol cosa i es farà una cerca automatica al vostre historial o Adreces d'interès que heu anat guardant i ordenada segons la frequencia que hi accediu i el temps que fa que ho heu fet. Us asseguro que és excel.lent, no en va l'anomenen Awesome Bar (Barra increïble).

image

Podeu llegir les notes de la versió (en anglès) per més info.

Tot això s'afegeix a les millores de la Beta 3 que no us vaig poder comentar en el seu moment. En podeu llegir diferents anàlisis a Difunde Firefox i Alt 1040 (en castellà) o a Mozilla Developer Center, Ars Technica ,i Cybernet News (en anglès)

2 comentaris:

  1. Tonino, saps si amb aquesta nova beta hi ha més compatibilitat amb les extensions? Jo vaig provar la beta 3, i anava força bé, però no em funcionava gairebé cap extensió, i en tinc algunes d'instal·lades que em resulten gairebé imprescindibles.

    Moltes gràcies.

    ResponElimina
  2. Oriol,
    si instal.les versions Beta el més probable és que la compatibilitat empitjori.
    De totes maneres hi ha un truc que pots utilitzar pq et funcionin més extensions.
    Te'l poso com a article d'aquí una estona!

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.