2008/03/14

Com assignar combinacions de tecles a Ubuntu

Des que utilitzo Ubuntu, em trobo amb una cosa molt curiosa. Als meus temps de Windows (o a la feina) obria l'explorador de fitxers utilitzant la combinació de tecles <Win>+E. Ara a Ubuntu em trobo que ho segueixo intentant per obrir l'explorador (Nautilus de Gnome en el meu cas)

Per això ahir vaig aprofitar un moment lliure per buscar com fer per poder assignar aquesta combinació de tecles a Ubuntu. I ho vaig trobar. La salvació ve gracies a la utilitat gConf (que només funciona a Gnome, si utilitzeu KUbuntu amb KDE llavors us caldrà buscar la opció equivalent)

En concret cal que aneu al terminal (o apreteu <Alt>+F2 i executeu la comanda gconf-editor)

Per assignar una combinacions de tecles (hotkeys) per executar una comanda qualsevol, cal seguir 2 passos:

1.- Entreu la comanda que voleu executar.
Busqueu la clau Apps / Metacity / keybinding_commands i de la llista de valors de l'esquerra cerqueu command_1 o un altre numero si estés ocupada i entreu la comanda /usr/bin/Nautilus que és l'executable que us obrirà l'explorador de fitxer.

image

2.- Un cop heu entrat la comanda cal assignar la combinació de tecles o hotkey.
Per fer-ho busqueu la clau Apps / Metacity / global_keybindings i de la llista de valors de l'esquerra cerqueu run_command_1 (o el numero que haguéssiu triat abans) Allà entreu la combinació de tecles que desitgeu. Si el que voleu és utilitzar la tecla de Windows cal que sapigueu que a Ubuntu s'anomena <Super>. Per tant si voleu assignar la tecla de Windows i la lletra és hauríeu de posar <Super>e

image

Com veieu és ben fàcil!

Algú sap si es pot fer res similar a Windows?

(imatges i informació trobades a the How-To Geek)

Utilitzeu les estrelles per poder saber que us ha semblat l'article!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada