2008/03/07

Crear CDs d'audio des de MP3 amb K3B

K3B és probablement el millor programa de creació de CDs per linux.
Si a Windows utilitzaveu Nero, a Linux teniu K3B i a més gratuït (gratuït de veritat, no com el Nero)

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/44/Crystal_128_k3b.png

La raó de l'article es que tot i utilitzar-lo des de fa uns mesos encara no havia intentat fer un CD d'audio a partir de MP3. Ahir la meva dona ho va intentar i es va picar pq quasi sempre que utilitza Ubuntu té la virtut de topar-se amb problemes (és una excel.lent conillet d'indies per saber les coses d'Ubuntu que "fallen" per un usuari "normal" però d'això en parlaré un altre dia si no m'atonyina abans)

Per on anava... A si, doncs va intentar crear un Cd d'audio i patam, el K3B deixa anar un error dient que no enten el format MP3 i que abans caldria passar l'audio de MP3 a WAVE amb un altre programa.

El missatge era alguna cosa com:

Mp3 Audio Decoder plugin not found.
K3b could not load or find the Mp3 decoder plugin. This means that you will not be able to create Audio CDs from Mp3 files. Many Linux distributions do not include Mp3 support for legal reasons.
Solution: To enable Mp3 support, please install the MAD Mp3 decoding library as well as the K3b MAD Mp3 decoder plugin (the latter may already be installed but not functional due to the missing libmad). Some distributions allow installation of Mp3 support via an online update tool (i.e. SuSE’s YOU).

No era exactament això en el meu Ubuntu, però similar. Ho vaig arreglar tant ràpid que no el vaig copiar :-P

Doncs com deia al topar-me amb això vaig consultar a l'amic Google i ràpidament vaig trobar la solució i un altre bon blog a seguir.

Pel que sembla K3B no pot portar suport a MP3 per problemes legals (tal com passa amb la reproducció de DVDs). Per sort, arreglar-ho es tan fàcil com instal.lar el paquet libk3b2-mp3. Ho podeu fer utilitzant l'intal.lador grafic Synaptic o posar aquesta comanda al vostre terminal.

> sudo apt-get install libk3b2-mp3

Com veieu es fàcil fàcil. crec que ho vaig trobar en un minut.

Amb Ubuntu(i altres Linux) es pot fer quasi tot, però a vegades cal buscar una mica les coses. Suposo que això és el pas que fa que molta gent no s'atreveixi a utilitzar-lo, però amb un petit esforç es pot fer. Imagino que quan Linux aconsegueixi donar un passet més ja estarà a punt per quasi tothom.

(trobat a El blog de FiBER)

3 comentaris:

  1. Jo vaig utilitzar el K3B per primer cop fa un parell de mesos, i la veritat és que em va agradar molt. No m'havia trobat encara amb aquest problema, o sigui que m'ho apunto.

    Gràcies.

    Oriol.

    ResponElimina
  2. Huoles,

    Només comentar que per tenir aquest mateix support en ubuntu 8.04 el paquet necessari es: libk3b2-extracodecs

    ResponElimina
  3. Gracies no ho sabia.
    Com que vaig actualitzar des de 7.10 suposo que ja em va fer el canvi automàticament.
    Ara provaré el Brasero, el grabador que ve amb la 8.04 i que sembla força senzill de fer anar

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.