2008/01/08

Selecció vertical de text a Word i altres aplicacions (Actualitzat)

Aquest truc fa dies que corre per Internet, però és tant útil que he pensat que el compartiria per si no el coneixeu.

Quan esteu editant un document de text i en voleu seleccionar una par veureu que a l'arrossegar el ratolí fa la selecció línia a línia, però que passa si per exemple necessiteu seleccionar només la part central de un seguit de línies? Doncs aparentment no hi havia manera.
Doncs bé, resulta que no només es pot sinó que és facilíssim. N'hi ha prou amb apretar la tecla Alt mentre arrosegueu el ratolí i veure que només es selecciona la part enquadrada amb el ratolí i no la línia sencera.
Si no m'enteneu, us deixo un exemple:
A dalt la selecció vertical que us comento, a sota la selecció de sempre en mode text.

En principi aquest truc és per Microsoft Word (ho he provat en el Word 2003 i va bé), però resulta que és possible que us funcioni també en altres aplicacions de Windows. Ho dic pq se'm va acudir provar-ho amb el Notepad++ i resulta que funciona bé.

Si utilitzeu algun altre editor i us funciona, dieu-ho aquí, així tots ho sabrem, mentrestant ho podeu aprofitar amb les 2 aplicacions que us he dit.

En Ubuntu no funciona pq al prémer Alt i moure el ratolí és mou tota la finestra. No sé si hi ha alguna altra combinació.

Actualització:
Altres aplicacions on també funciona:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.