2007/12/12

VirtualBox o WindowsXP dins Ubuntu (I)


VirtualBox (VirtualBox a Wikipedia)és una de les opcions de virtualització que s'ofereixen a Ubuntu (en concret Ubuntu Gutsy 7.10).
En poques paraules la virtualització consisteix, en aquest cas, en l'execució d'un sistema operatiu dins un altre de manera que el sistema operatiu virtualitzat es comporta com si estigués corrent directament a la nostra màquina i no depen de l'entorn on s'estigui executant la màquina virtual
Ubuntu ofereix altres opcions com VMWare o QEmu.
Pel que he anat veient les principals virtuts de VirtualBox són la gran facilitat d'ús, la velocitat i que ve per defecte als repositoris d'Ubuntu (En realitat hi ha una versió que no, però ara no ve al cas).
Reconec que no he provat les altres màquines virtuals, però VirtualBox m'ha agradat molt i la recomano.
La meva experiència ha sigut com he dit al títol executant Windows XP i em funciona a la perfecció.

Parò anem a passos.

1.- Instal.lació:
Per instal.lar VirtualBox només heu d'obrir el "Gestor de Paquets Synaptic" i cercar virtualbox-ose. Quan cliqueu aquest paquest se n'afegirà un altre automàticament.
Els instal.leu i ja està.
Després us caldrà fer un pas extra que és afegir-vos al grups d'usuaris que poden executar VirtualBox. Per fer-ho aneu a Administració i seleccioneu Usuaris i Grups.

Un cop a dins cliqueu el botó Gestiona els grups i busqueu el grup vboxusers. Feu doble click i marqueu el vostre usuari (Tonino a la imatge)

És important que reinicieu Ubuntu per tal que els canvis als grups s'efectuin
Això conclouria la instal.lació.
Nota: La versió de Ubuntu Gutsy és la 1.5.0. L'ultima fins al moment és la 1.5.2. Si necessiteu actualitzar-vos a l'ultima versió seguiu els passos del manual d'usuari

En el següent article us explicaré com crear la màquina virtual que executarà Windows XP dins el vostre Ubuntu. (Altres sistemes Operatius també us servirien, en especial les altres versions de Windows)

La pàgina oficial de VirtualBox és http://www.virtualbox.org/
Com veureu també existeixen versions per Windows i MacOSX.

4 comentaris:

  1. Ostres Toni,

    moooolt interessant! Ara mateix uso VMware amb un XP a dins i la veritat és que estic descontent amb la velocitat i també el consum de memòria.

    Probarè els teus consells, oh mestre!

    ResponElimina
  2. Hola, Tonino.

    Jo fa poc que utilitzo Ubuntu, i ja hi tenia una màquina virtual amb Virtualbox. La veritat és que és molt senzill de configurar, i em va molt bé.

    De Virtualbox hi ha dues versions: "Virtualbox" i "Virtualbox OSE". Em sona que als repositoris d'Ubuntu només hi ha la segona. La diferència entre les dues és que Virtualbox OSE és completament lliure (sense cap part de codi propietari), mentre que la Virtualbox té alguna part propietària (però igualment és gratuïta).

    Realment hi ha poques diferències entre Virtualbox OSE i Virtualbox, però una d'elles és que amb Virtualbox OSE no es pot utilitzar USB.

    Salutacions.

    ResponElimina
  3. Gracies, m'alegro ser útil.
    Això és la principal motivació per seguir escrivint.
    La 2a part de l'article avui a la nit (si en Cesc em deixa!)

    ResponElimina
  4. Gracies per la info Oriol!

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.