2007/12/08

Ubuntuzilla al rescat

Com que he estat força ocupat amb l'arribada del nou inquilí, no he tingut massa temps per escriure res interessant fins ara.
No m'extendré massa pq estic bastant enfeinat.

Fa uns dies vaig descobrir que a Ubuntu les aplicacions no s'actualitzen a versions noves, sinó que només hi ha actualitzacions al nucli del sistema operatiu i actualitzacions de seguretat.
Això fa que si volem una nova versió haguem de prescindir del gestor de paquets Synaptic per obtenir noves versions. L'explicació oficial és que no hi ha temps material de comprovar totes les aplicacions dels repositoris de Ubuntu, per tant només hi ha actualitzacions a versions noves quan apareix una versió nova d'Ubuntu (cada 6 mesos)

En el cas del nostre navegador això és força important ja que sovint es troben problemes de seguretat que cal resoldre i si no ens actualitzem podem deixar el nostre sistema vulnerable.
Per mitigar això s'ha creat una petita aplicació que comprova quina és l'ultima versió de Firefox, Thunderbird o Seamonkey anomenada Ubuntuzilla.
A l'executar-lo veurem com es comprova quina és la última versió que tenim i l'actualitza. A més quan ha acabat ens demana si volem que a partir d'aquell moment volem que ho miri automàticament.
A la pàgina web explica els passos per utilitzar-lo.

Es el cas de Firefox seria tan simple com escriure al vostre terminal:

> ubuntuzilla.py -a install -p firefox

Si ja teniu la versió més nova podeu instal.lar només l'actualització automàtica escrivint:

> ubuntuzilla.py -a installupdater -p firefox

Per assegurar-vos que s'ha instal.lat bé poseu:

> crontab -l

Si veieu aparèixer ubuntuzilla és que s'està executant.
A partir d'aquí només cal seguir les instruccions. Al final recordeu-vos d'acceptar quan us demana si voleu actualitzar automàticament i a partir de llavors ho podeu oblidar. Quan hi hagi una nova versió veureu un avís com aquest:


Jo l'he provat i hem funciona força bé. Ara mateix tinc la versió més nova de Firefox
A la web de Ubuntuzilla trobareu més informació de com funciona.

Si aquest mètode no us convenç podeu fer una instal.lació manual des de la web de Mozilla i utilitzar el mètode habitual d'actualització. Es una qüestió de gustos.

2 comentaris:

  1. Toni,

    crec que si revises la configuració dels repositoris que usa l'APT, si que tindràs actualitzacions de SW.

    ResponElimina
  2. Ho he investigat i l'unic que es pot fer es accedir al repositoris que es preparen per la següent versió, però les actualitzacions són molt poques pq la majoria d'aplicacions i versions crec que no s'actualitzen fins que queda poc pel llançament.
    La millor opció es afegir els repositoris de tercers (si existeixen) per les aplicacions que us cal actualitzar.

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.