2007/11/20

Arriba Firefox 3 Beta 1

image

Finalment després d'uns dies d'espera ha acabat arribant la 1a versió Beta de Firefox 3. Si voleu aqui teniu la oportunitat de provar Firefox 3 per primer cop (si no ho havíeu fet ja) de forma força estable.

Ja us vaig parlar d'algunes de les novetats en un article anterior, però en faltava alguna que us comento ara:

  • Gran part dels canvis són poc visibles, i un dels més important és la millor gestió de la memòria que farà que necessiti molta menys RAM que la versió 2.
  • Una altra part és una millora del sistema d'Adreces D'interès (Bookmarks) que ara s'anomena Places. La idea és que quedi molt més integrat amb l'Historial d'adreces visitades i a més incorpora l'opció d'assignar etiquetes o tags a les vostres adreces. A més ara podeu guardar una adreça només clicant a l'estrella de la part dreta de la barra d'adreces

places

  • Firefox 3 també intenta facilitar la gestió d'identitats a les pàgines web per intentar evitar el frau que en trobem sovint al visitar pàgines que no són el que sembla. Si, parlo del Phishing (o pesca Electrònica). Si no sabeu que és llegiu una mica sobre el tema pq és important.


identity

  • Integració amb l'antivirus. Quan una descàrrega acaba Firefox avisa l'antivirus que l'escanegi abans de donar-la per acabada.
  • Seguint amb les descàrregues, aquestes han millorat força i ara se'ns permet parar-les i reiniciar-les al punt on estavem. Fins i tot si hem tancat el navegador entremig
  • Zoom: Fins ara al fer Zoom d'una pàgina només es feia gran el text, ara es farà un Zoom de veritat a la part de la pàgina que vulguem.
  • Barra d'adreces millorada: Ara si entreu qualsevol cosa a la barra d'adreces us mostrarà totes les adreces visitades anteriorment que continguin la paraula en qualsevol lloc de l'adreça o la descripció de la web. Mireu l'imatge per entendre-ho millor.

barra

Posem Firefox i el primer resultat és el meu blog!

  • Sistema per recordar password millorats. Ara podeu esperar a saber si el password que heu entrat és correcte abans de grabar-lo. A més l'avís no interferirà en la càrrega de la pàgina com fins ara. Per fer-ho us apareixerà una barra a la part superior de la pàgina que carregueu.
image

Podeu veure que hi ha força coses i encara me n'he descuidat algunes. Les podeu llegir totes a les notes de la versió.

A la Beta 2 encara hi haurà algunes novetats més. Una d'elles serà la millor integració visual amb el sistema operatiu. Això vol dir que el navegador tindrà un aspecte més integrat amb l'entorn del sistema i per tant serà una mica diferent si el fem servir a un Windows un MACOSX o un Linux.

Recordeu que al ser una versió molt nova us aviso que bastants extensions no us funcionaran. Tot i així ho podeu solucionar si abans us instal.leu l'extensió Nightly Tester Tools us deixarà instal.lar-les o compatibilitzar les que no us funcionen (excepte en algun cas concret)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.