2007/10/10

Apps: Winamp 5.5

Després d'uns dies sequera aquí em teniu de nou. No acabava d'estar inspirat per escriure res, però avui m'he posat les piles.


No tinc cap dubte que tots coneixeu i utilitzeu força Winamp. Winamp és probablement un dels millors i més famosos reproductors de música per Windows. L'objectiu d'aquest article es comentar-vos la nova versió que ha sortit fa pocs minuts i que fa que Winamp doni un altre cap a la perfecció.

Es llança avui 10/10/07 pq avui és el 10è aniversari de Winamp! Felicitats!

Entre moltes millores es destaquen 4 coses:

  • Nova aparença: A més dels skins (o aparences) Clàssic i Modern ara se'ns dona l'opció d'utilitzar Bento. Una nova aparença que integra tot el reproductor en una unica finestra enlloc de partir-lo en unes quantes com fins ara. Per defecte combina tons grisos però ho podeu adaptar als vostres gustos com sempre. Jo la he estat provant i m'agrada força.


winamp-classic

Skin Classic

winamp-modern

Skin Modern

El nou skin Bento

  • Portades d'albums: Finalment podreu veure les caràtules de la música de la vostre llibreria i la que esteu escoltant. Això és una cosa que es trobava a faltar força i que farà que entri en competició directa amb iTunes. A més, si no disposeu de la caràtula dels vostres albums, amb un sol click us permet baixar-la automàticament. (No sempre la troba, però sovint si)
  • Notificacions: Per defecte veureu que a la part inferior dreta de la pantalla apareix un requadre que us informa de la canço que sona. No es gens molest, però el podeu personalitzar o eliminar si no us agrada.

  • Accés remot a la vostra música: Si activeu la opció, podreu accedir al vostre Winamp des de qualsevol ordinador a través d'un navegador. No ho he provat, però en les versions Beta que han sortit fins ara encara no estava del tot polit i les cançons saltaven una mica.

A més de tot això hi ha altre canvis menors que podeu veure en aquesta llista

Tot això es suma a un seguit de característiques que el posen en competició directa amb qualsevol reproductor que hi hagi ara i fins i tot crec que podria dir que es el millor.

Fins i tot si teniu un iPod podeu gestionar totes les vostres cançons sense haver-vos d'instal.lar el molest i pesat iTunes, el reproductor que Apple intenta imposar a tothom que vulgui utilitzar l'iPod en qualsevol de les seves variants. Jo no tinc cap dubte que el supera.

Finalment, pels que us agrada la lleugeresa de Winamp, no us preocupeu que ho segueix sent, i si encara no ho és prou podeu provar les versió Lite que sacrifica algunes característiques, però ocupa poquissima memòria.

Ah, i imagino que no cal dir que Winamp és 100% gratuït. Hi ha la versió Pro que és de pagamanet, però que a la majoria no us farà cap falta. El que ofereix és principalment passar CDs a MP3, recodificar MP3 i crear CDs. Això segurament ja ho feu amb altre aplicacions.

Podeu descarregar Winamp a la seva pàgina oficial www.winamp.com

2 comentaris:

  1. Avui justament comentava al 36, en tonino no blogejava feia dies...
    Obro el Rss Reader... i papum.
    Salutacions desde llica.

    ResponElimina
  2. Es emocionant saber que algú troba a faltar el meus articles.
    La veritat es que quan algú comenta qualsevol cosa m'anima a seguir escrivint.

    Com he dit havia tingut una petita baixada d'inspiració.
    A veure si aconsegueixo trobar més coses interessants per explicar!

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.