2007/10/01

Google Suggest (+ Script de Greasemonkey)

logo_google_suggest

Des de fa un temps, Google va afegir la opció de autocompletar les cerques que fem utilitzant el seu cercador amb la creació de Google Suggest.

La base de Google Suggest es com diu el seu nom suggerir possibles cerques relacionades amb el que estem buscant a mida que ho anem escrivint.

Aquest és un servei que poca gent utilitza directament, però que té un gran potencial i ajuda moltíssim al fer una cerca. Aquesta tecnologia rarament s'utilitza des de la pagina web pq per anar-hi l'adreça és massa complicada (http://www.google.com/webhp?complete=1&hl=en). Tot i així, la tecnologia que ofereix s'utilitza a fons si teniu instal.lada la Google Toolbar (La barra d'eines de Google),

image

o simplement la capsa de cerca del vostre navegador (ambdós estan tant Per Firefox com per IE)

suggest-barra

Si us acostumeu a utilitzar-ho veure que és molt pràctic ja que us ajuda quan no esteu segurs del que busqueu.

La veritat és que m'hi he acostumat tant que quan faig una cerca des de la plana principal de Google ho trobo a faltar. Per això he buscat una miqueta i he trobat un script de Greasemonkey que us permet utilitzar-ho directament des d'aquesta pàgina principal. El podeu descarregar com la gran majoria des de Userscripts anant a l'script Unsafe Google Suggest. (No us preocupeu pel nom, no hi ha cap perill tot i dir-se unsafe)

El resultat serà el que veieu a la fotografia.

suggest

Us puc assegurar que si us acostumeu a Google Suggest, la cerca habitual us sabrà a poc.

Nota: Yahoo! també té un servei igual i que si que està integrat a la plana principal des de fa un temps, tot i que abans ja estava també integrada a la Yahoo Toolbar i a la capsa de Cerques com en el cas de Google.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada