2006/07/17

Una dinar amb la Ruscalleda

Doncs si.
Ahir vam anar al restaurant de la Carme Ruscalleda a St. Pol de Mar.
Va ser una gran experiència.
Vam fer un menú de degustació que tenia 12 plats i la veritat és que tot i el preu no m'arrepenteixo ni una mica d'haver-hi anat.
Ens van asseure en una taula amb vistes al seu jardi i al mar de fons. A més com que feia una dia de sol va ser perfecte.

El jardi.

Això és el que vam menjar (millor dit disfrutar):
  • Per començar ens van servir una beguda d'aperitiu (vam agafar una cervesa per fer passar la calor) acompanyat d'unes torradetes amb mantega o flor de sal amb oli d'oliva. També unes crostes de pa que semblaven escorça d'arbre a la vista i que eren delicioses. Però això només era l'arribada, dp va venir el festival
  • Vam començar el que era el menú de degustació de veritat amb 4 plats del que anomenen micro-menú d'aperitiu. Els plats del més de Juliol eren:
      • Vellut de tomàquet
      • Coca de sardines maduixots i cogombre
      • Nova pera de Festa Major Santpolenca
      • Enfilat de coca de revetlla
  • Després d'això vam passar al que eren plats basats en peix i marisc:
      • Cues de Gamba escaldades amb vermut negre, patates xips, ametlles salades
      • Sèpia a vetes amb pilota a l’antiga, melsa, tinta, verdolaga fresca i bombó
      • Cues d'escamarlà amb mongeta del cuc, espàrrecs, tomàquet tou i crocant
      • Lloritos (un peix que per aquesta època passa prop de la costa) amb un farcit cruixent
  • Un cop passat el peix va ser el torn de la carn.
    • Jo vaig menjar:
      • Tacs d'espatlla de Xai Lletó amb bescuit de panses, menta, ametlla i blat
    • I la Myriam:
      • Caneló del revés: Un caneló amb embolcall de carn de pollastre, porc i vedella farcit de beixamel i un toc de pasta per contenir-la.
  • Llavors va arribar el torn de la taula de formatges del més de Juliol. 5 formatges amb un acompanyament per cadascun per donar contrast i ordenat de menys a més fort:
      • Mas Farró, gelatina de gerds
      • Saint-Nectaire, trencadissa de carquinyoli de nous
      • Ibores, premsat de codonyat i ametlles
      • Stilton, cake de panses i Porto (formatge blau)
      • Epoisse, albercoc borratxo de Marc de Borgonya (molt fort fins i tot per mi que sóc un gran amant del formatge)
  • Un cop passat els formatge va arribar el torn dels postres. En plural mai més ben dit pq enlloc d'un eren 2!
      • Primeres postres: dues xocolates, gelat cruixent de festucs, fideus de llet i cacau, aromes d’Amaretto
      • Segones postres: textures de cafè, gelats de parmesano i aceto, spray de Brandy (l'aceto també és un formatge)
  • Per si algú pensa que 2 postres no són suficients al arribar el torn del cafè ens van oferir un acompanyament amb un micro-menú dolç que tenia:
      • Piruleta “remake”
      • Caramel de Agua del Carmen
      • Arròs amb llet i api
      • Coca de full i cabell d’àngel
      • Cruixent de pega dolça amb sidral
      • Pastís de cullereta
      • Trufes gelades, blanca, negra i verda
  • Per finalitzar vam triar 2 tallats fets amb cafè aràbic.
  • Tot això acompanyat amb un pa molt bo fet per ells i un vi "Enate Varietal" (compposat de Cabernet, Merlot i Tempranillo).
Vam seure a la taula del fons.

Com a comentari extra, només dir que la carta de vins no era tal, sinó que era més aviat un llibre. Pot semblar una exageració, però us asseguro que tenia almenys 40 pàgines. Els vins oscil.laven del 20€ fins al 1200€ (un vi del 1963). La feinada per triar va ser considerable pq tampoc en sabem tant, però l'elecció va ser bona. :-)

El servei al restaurant també va ser boníssim. Els cambrers estaven sempre atents a que tinguesim pa i la copa de vi plena però en cap moment es van fer pesats. Cada plat que portavem anava acompanyat amb una descripció del que contenia.

Al marxar ens vam trobar amb l'última sorpresa, la Carme Ruscalleda en persona ens va venir a acomiadar. Es un detall senzill però que s'agraeix molt en un lloc de tanta categoria. A més he de dir que em va semblar una persona senzilla i molt agradable.

Resumint, us aconsello que si mai heu de celebrar alguna cosa especial, tingueu en compte aquest lloc, no us n'arrepentireu.
L'entrada.

2 comentaris:

  1. Hmm I love the idea behind this website, very unique.
    »

    ResponElimina
  2. Jo un dia vaig provar l'epoisse i de moment és l'únic formatge sense pebrot que no m'ha agradat. Excessivament fort. De fet, algun malson.

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.