2012/08/01

Privacitat a Internet (Navegació Privada)

Hola de nou,

per fi reuneixo unes forces per escriure un altre apassionant(?) article que canviarà(??) la vostra vida.

Com sabeu (o no...), navegar de manera privada per Internet, es pràcticament impossible.
Cada pas que fem es rastrejat i analitzat fins no poder més. En molts aspectes, no hi podem fer res, però amb el temps, els navegadors han anat afegint diferent mecanismes que us permetran una mica més de privacitat. Us faré una petita explicació de tot això pq tothom ho pugui entendre una mica.

Cal entendre primer que la privacitat és com una ceba, té moltes capes.
Primer us parlaré de com mantenir-la de cara endins (privacitat dins el vostre PC), i en el proper article de com fer-ho de cara fora (el que el vostre ISP, Google, Micro$oft, anunciants, etc.. poden saber del que feu)

A nivell del vostre PC, la eina que probablement és més poderosa és el que s'anomena Navegació Privada (o Incognito a Google Chrome, InPrivate a IE, o Mode Porno per la resta de mortals).
Fins escriure aquest article hauria jurat que Google Chrome havia sigut qui va inventar aquesta característica de tots els navegadors el 2008, però Wikipedia m'ha obert els ulls i resulta que va ser ni més ni menys que Safari de Apple (a vegades si que s'inventen coses!) el 2005.
Quan activeu aquest mode al vostre navegador, res del que feu deixarà cap rastre. Això inclou:
  • Llocs que heu visitat
  • Cerques que heu fet
  • Galetes que s'han generat al visitar certa web. (al pròxim article us explico que són)
  • Passwords entrats
  • Formularis omplerts.
  • Llista de descàrregues fetes (el fitxer que deixeu a disc si que seguirà guardat)
O sigui que mai ningú sabrà que heu visitat la web oficial de Justin Bieber... (si, sabeu qui sou)En fi, que aquesta característica us assegurarà que cap persona trobi rastres dins el vostre ordinador del que heu estat fent. De fet tb us serà molt útil si pel que sigui treballeu en una ordinador que no es vostre com a casa d'una altra persona, o a un ordinador públic.

Abans d'això, calia anar esborrant, l'historial de pagines visitades, etc... de manera manual, i amb l'inconvenient, que sovint s'havia d'eliminar tot i això podia ser inconvenient pq tb s'eliminava informació útil.Per acabar i com us deia al començament, cal que tingueu molt present que tot això que us explico aquí, només un protegirà de gent amb accés al vostre ordinador, però de cara a fora, hi ha molts altes mecanismes per envaïr la vostre privacitat.

En el pròxim article us parlaré de les Galetes o Cookies. No tardaré massa pq ja el tinc quasi llest! ;-)


Utilitzeu les estrelles per poder saber que us ha semblat l'article!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada