2012/11/15

Envieu webs per llegir al vostre Kindle

Avui perquè us relaxeu un article una mica més lleuger que els últims que he escrit...

De la marabunta de lectors que tinc, quants llegiu ebooks? I quants teniu un Kindle?
Com? Només un?? Bé és suficient... Et dedico el post Francesc! 

Pels que treballem amb ordinadors sovint ens trobem que hem de llegir durant força estona documents al nostre ordinador. Si són molt llargs, a vegades seria pràctic poder-los llegir amb el nostre lector de ebooks i aprofitar la seva meravellosa i relaxant pantalla. Doncs si teniu un Kindle Amazon us ofereix Send To Kindle, una petita extensió per Firefox o Chrome i que pdeu utilitzar tant en Windows com en MAC.

Jo com és habitual la he provat una mica des del meu fidel Firefox (en Win7) i crec que funciona força bé. Es difícil explicar com funciona perque la veritat es tant simple que poc podeu fer.

Quan instal·leu la extensió, un apareixerà un botó a la part superior que serà el que utilitzareu per enviar els textos al kindle. Si l'apreteu un sortirà aquest menú (el primer cop haureu d'entrar el vostre usuari i password de Amazon):



Les opcions són:
  • Send To Kindle: Enviarà directament la web al vostre kindle convertint-la en un ebook que us apareixerà tant bon punt engegueu el Kindle.
  • Preview & Send: Com la de dalt, però abans de enviar el document us permetrà veure com ha quedat.
  • Send Selected Text: Estarà activa si teniu text seleccionat a la web, i l'enviarà directament com a la 1a opció.
  • Settings: Per configurar algun detall de l'extensió que us explicaré més avall
  • History: Per accedir a l'historial de documents compartits.
En quan al que podeu configurar no es massa. Podreu:
  • Dir a quin dels vostres Kindle voleu enviar el document (apart del lectors de ebooks també s'inclou la aplicació Kindle d'Android o iPhone si les utilitzeu). Crec que el primer cop us ho demana automàtic, però ara no ho puc assegurar.
  • Si només voleu enviar per WiFi o tb utilitzar el 3G (pagant molt poquet, o sigui que igual no us interessa)
  • Si voleu arxivar el document als vostre compte d'Amazon. Teniu fins a 5GB de documents personals per emmagatzemar (Nota: Es moltíssim perquè els llibre ocupen una misèria)
Com a configuració avançada: 
  • Podeu fer sortir del vostre compte (logout) si esteu en un PC compartit. Anau amb compte o us començaran a enviar coses rares.
  • Fer que l'aplicació us mostri un avís si la conversió és massa complexa.
Cliqueu per veure la configuració o us quedareu cecs!!

Aquí, però, el més important és si els document generats són de qualitat o no. Jo en les proves que he fet, funcionaven bé, tot i que no es veuen exacte com la web. Algunes imatges s'han de moure per limitacions del format Kindle, i altres cop senzillament perquè la web es massa complexa.
Tot i això crec que el resultat es prou satisfactori i lliure de les distraccions d'una web i per això estic aquí donant-vos la tabarra. El millor es que feu la prova, són 2 minuts.

Resumint:
Us sembla útil? Comentariiiiiiiis!!! (Si no us sembla útil també ho podeu dir, em fa la mateix ilu)


Utilitzeu les estrelles per poder saber que us ha semblat l'article!

2012/10/22

Seguretat a Internet (HTTPS Everywhere i WOT)

Caram, caram, però si és el vostre blog preferit que torna a la càrrega...
No? Blog preferit en català?
Tampoc? Blog que llegiu a vegades?
Meh... Blog que us sona vagament?
"·$%&!!!!
Ehem... Tonino's Blog!!!! (#lectors: 3)

Segueixo després de un més de silenci sepulcral amb una nova sèrie d'articles força relacionats amb l'anterior sobre la privacitat a Internet (veure part I, part II i part III). Ara em centraré més en la vesant de la seguretat, tot i que sovint seguretat i privacitat es confonen pq van molt lligades.

Avui us parlaré d'un parell d'extensions que us ajudaran força amb el mínim esforç, són HTTP Everywhere i Web of Trust.


Bàsicament Internet és un lloc insegur pq les nostres comunicacions passen per milers de màquines i cables per tot el món. Per això es important utilitzar diversos mecanismes per fer aque aquestes comunicacions no puguin ser ni llegides (és xifren les dades perquè ningú apart del destinatari les pugui llegir) ni alterades (L'Autenticació garanteix que el que rebem es de qui diu que ho envia).
Sobre això us podria estar parlant durant força estona, però ara mateix no us donaré la tabarra a no ser que a algú li interessi molt.
Com deia, hi ha diversos mecanismes per protegir-nos dels malvats i un dels més utilitzats quan naveguem és l'HTTPS. Això ens garanteix la seguretat i integritat a les nostres comunicacions i s'utilitza per coses com per exemple accedir al vostre banc preferit (que són uns malvats d'un tipus diferent)
Per saber si l'esteu utilitzant podeu veure que l'adreça on aneu comença per https:// enlloc de l'habitual http:// . Aquest protocol l'ofereixen centenars de web que en principi podria semblar que no el necessiten, però el fet de tenir-lo es proporcionarà no una seguretat que podríem considerar innecessaria, però si una privacitat (aha! veieu com van lligades?). El que passa es que aquestes webs ofereixen versión amb i sense aquesta seguretat afegida ja sigui pq ho van afegir més tard i no volien que les adreces http habituals deixessin de funcionar, o per possibles incompatibilitats. El tema és que és possible que utilitzem la versió menys segura/privada sense saber -ho. 
Aquí entra la extensió pel vostre navegador HTTPS Everywhere.  (toma introducció... queda algú?)

HTTPS Everywhere

Aquesta extensió és la simplicitat personificada (si fos una persona clar.. uhm.. extensificada?.. errr perdó). Tot el que us cal és instal·lar-la i el vostre navegador es connectarà sempre a la versió més segura.
Per exemple? Google. on podeu triar http://www.google.com (normal) i https://www.google.com (versió segura/privada)
Altres webs destacables són: Youtube, Microsoft, Yahoo! (jaja però que feu a yahoo!), i centenars més.
Si voleu remenar la configuració, podeu activar la connexió amb l'Observatori SSL, per enviar-los certificats nous i tenir una mica més de seguretat, però pel que voleu no us cal.
La extensió la podreu utilitzar si navegueu amb Firefox (ole!) o Chrome (not bad).
Si utilitzeu IE, aneu aquí, ho mereixeu.
(Avís, estan a la web 100% fiable de la EFF (Electronic software Foundation). Instal·leu-la sense por i accepteu els possibles avisos (Tonino Certified)


Web of Trust (WOT)
L'altra extensió de la que us volia parlar és Web of Trust. WOT és un servei que us avisa si les webs que visiteu poden ser malicioses. Aquest és un servei que cada cop l'ofereixen més solucions de seguretat i antivirus com per exemple AVG, Panda o McAfee entre molts altres.
WOT però, té la particularitat que és un servei social, és a dir, no el controla només una persona o empresa, sinó que els fan possible milers d'usuaris que reporten si les webs són o no segures, i es combina amb llistes creades per entitats més professionals..
Es un servei que està molt indicat per les persones amb pocs coneixements informàtics que tenen la tendència a clicar tot el que se'ls ofereix sense pensar abans on es fiquen.
Bàsicament WOT valora una web basant-se en 4 factors:
  • Fiabilitat de la web: Que no siguí directament un engany (Si, et miro a tu princep Nigerià...)
  • Fiabilitat del proveïdor: La web pot ser segura, però igual comprem alguna cosa i el venedor té mala reputació pq envia coses en mal estat, etc..
  • Privacitat: Si els donem dades, que estaran segures.
  • Seguretat infantil: Si conté coses poc apropiades pels infants. 
Podeu activar/desactivar aquestes característiques individualment (excepte la 1a) i basar-vos només en la resta. Així mateix, moltes altres coses es poden configurar així el podeu adaptar perquè no us molesti gens i sigui més o menys estricte.
Com moltes coses té els seus Pros i Contres.

Començo pel més positiu:
  • Quan entreu a una web que es considera perillosa mostrant un avís. o una petita marca si la heu trobat a través d'un cercador com Google (34 webs més) al costat d'alguns enllaços. A més en tot moment teniu un petit botó/semàfor visible perquè pogueu saber la valoració de la web on sou
  • Al ser controlat per moltes persones, es molt més difícil manipular-lo i marcar negativament webs vàlides per raons fosques i viceversa.
  • Evitarà que molt dels vostres coneguts es fiquin on no haurien i us toqui arreglar el seu ordinador
  • Disponible per tots els navegadors principals Firefox, Chrome, Opera, Safari. I si, també per IE...
  • Nivell de protecció configurable.
  • Us podeu donar d'alta a MyWot per participar-hi.
Coses negatives:
  • Paradoxalment, la privacitat. Per tal que aquest sistema i similars funcioni, cal enviar les url que visiteu per saber si són o no bones. Es un procés anònim, però pels malfiats (el barret de paper de plata que porteu es molt graciós) és una raó per no utilitzar-ho.
    Nota: Si, es podria fer descarregant la llista al vostre PC i comparar sense enviar URLs, però no es fa pq canvia constantment
  • 2a paradoxa. Molta gent es queia que el fet que usuaris no professionals participin en la valoració de les webs, en faci disminuir la qualitat.
  • Si sou fanàtics de la velocitat, aquest procés pot alentir lleugerament la vostra navegació, però és força imperceptible.
Com veieu, hi ha opinions per tot, o sigui que vosaltres decidiu. Podeu descobrir m´s del seu funcionament al Wiki oficial de WOT o seguir el petit Tour que us ofereixen:

Si us decidiu a provar-la aquí teniu com descarregar-la pels diferents navegadors:
WOT per Firefox
WOT per Chrome
WOT per Opera
WOT per Safari (allotjat a la web oficial de WOT)
WOT per Internet Explorer (allotjat a la web oficial de WOT)

Això es tot per avui petits padawans...
Utilitzeu o coneixeu cap d'aquestes solucions? Poseu un comentari epr saber que us semblen o sobre el meu article.

I com sempre us dic, si heu arribat al final felicitats i gràcies!

Fins al pròxim article!


Utilitzeu les estrelles per poder saber que us ha semblat l'article!

2012/09/04

Privacitat a Internet III (Anònims? Do Not Track de veritat)

La privacitat, com la desitgem i que fàcilment renunciem a ella per un caramel... (Tonino)

Ah... Que meravellós es autocitar-se.

Segueixo amb els temes de privacitat que he tractat als últims 2 articles (Part I i part II)
Com us vaig explicar en l'article anterior sobre les Galetes, els nostre moviments per Internet, són seguits sovint amb finalitats publicitaries. Per intentar regular aquest seguiment, es va aprovar una mena de comportament dels portals publicitaris anomenat Do Not Track, que es basa en que si l'usuari no vol ser seguit, s'activa una casella al Navegador (versions actuals de Firefox, Google Chrome, Opera, i tb a IE10)
El problema es que això és un pacte de cavallers i no un reueriment legal, per tant si els anunciants no el volen respectar, llavors seguim indefensos.

Per tant, ens caldrà alguna cosa més. Aquí entren les extensions de Firefox.
(Si coneixeu res similar a altres navegadors deixeu un comentari i ho afegiré a l'article, com sabeu jo sóc un "Firefox Man"). Algunes d'elles tenen versió de Chrome i també us la intento afegir, però no les he provat en persona, però al ser del mateix autor, haurien d'anar igual de bé.

Do Not Track Plus
D'aquí surt Do Not Track Plus (DNT+) (web oficial), una extensió de Firefox que automaticament desactiva qualsevol característica social d'una web impedint el vostre seguiment.

Si dubteu si instal·lar-ho, això us convençerà: Sabíeu que Facebook (i entenc que molts altres) pot saber les web que visiteu fins i tot si no he fet login ni premeu cap botó d'una web amb botons de "Like / MeGusta" a través de les cookies que heu anat generant?
Si en voleu saber més mireu la pagines de FAQ
Si us preocupa no poder utilitzar els botonets de Facebook o Google+ (ei que jo l'utilitzo!), no us preocupeu, en el moment que cliqueu, s'activen aquestes característiques, però sinó, està tot inactiu.

Una cosa molt practica es que quan la instal.leu us apareixerà un botonet a la barra de dalt dient quantes coses ha bloquejat de cada web.
Si el cliqueu veureu alguna cosa com això:

Us permetrà saber tots els bloquejos que ha fet, els bloquejos a la webs on esteu i que ha bloquejat, i si voleu podeu afegir una excepció per qualsevol web prement el botó en qüestió
En algunes es esfereïdor pq es connecten a moltes externes diferents.

Si voleu la versió per Google Chrome, la podeu trobar a la pàgina de DNT+ de la Chrome Web Store.

Aquesta extensió hauria d'estar al costat de AdBlock Plus que no comentaré (ja ho vaig fer fa temps!) pq poca gent deu quedar que no la conegui. (Traduida al català per... mi! 100% Shameless Plug...)

Amb això hauríeu d'estar molt mes tranquils, i és el que jo utilitzo. A partir d'aquí tenim altres opcions....

BetterPrivacy
Si voleu una protecció extra contra les cookies, teniu BetterPrivacy (web oficial), una extensió que promet protegir-vos de cookies malicioses i fins i tot de les SuperCookies que us comentava en l'anterior article.
El problema que podeu tenir és que no sembla trivial de configurar si no teniu força idea del que esteu fent...
Si us interessa, la seva web oficial us explica el que fa i us mostra alguna cosa de la vostra privacitat

Avis: No la he provat, però està entre les destacades per Mozilla o sigui que hauria de ser bona i segura. Si la puc provar, actualitzaré aquest article, però com sabeu vaig afogadíssim...

Disconnect
Una altra opció es el grup d'extensions Disconnect (web oficial). Al principi em sembla recordar que era una extensió única, però sembla que s'ha dividit ens mini-extensions perquè bloquegeu les xarxes socials que desitgeu. Les opcions que ofereix són: Disconnect Facebook, Disconnect Twitter i Disconnect Google. (Actualitzat: La extensió única només existeix per Google Chrome, més avall ho veureu)
Segons la web també bloquejava LinkedIn i Yahoo(jaja pitjor que Google+), però no sembla que hi hagi extensions per fer-ho ara. Si ho trobeu, m'aviseu.
Pels fans de Google Chrome, també teniu disponible aquestes extensions a la Chrome Web Store i fins i tot la extensió que ho bloqueja tot:
Disconnect
Disconnect Facebook
Disconnect Google
Disconnect Twitter


Collusion
Per anar acabant, i només pels més curiosos, els creadors de Disconnect, també han creat una extensió anomenada Collusion (web oficial) que us crearà un petit graf/mapa de les interaccons entre totes les web que visiteu, i veure per exemple que quan entreu en una web qualsevol, això genera automàticament visites a altres webs que hi estan enllaçades a través d'anuncis o funcions socials de la pàgina.
Una imatge del graf que genera Collusion
També tenen extensió de Chrome a la pàgina de Collusion for Chrome i per Safari d'Apple (no tinc l'enllaç pq cal tenir-lo instal·lat i això mai passarà al meu PC >:-))

Fi.
(Em reservo el dret a fer la part IV si se m'acut res més o algú em dona idees interessants)

Que us ha semblat? 
Aquests articles els llegiu en diagonal en un minut, però porten feina i m'agradaria saber la vostra opinió (les dolentes també) per saber si ho puc millorar i si no interessen.
Igualment, si sabeu alguna cosa rellevant, sobre el tema que creieu que pot interessar, si ho compartiu ens en beneficiarem tots.

Fins el pròxim article.


Utilitzeu les estrelles per poder saber que us ha semblat l'article!

2012/08/07

Privacitat a Internet II (Galetes o Cookies)

Torno per la 2a part!

Com us deia a l'article anterior, us parlaré de les Galetes (Cookies en anglès)

Generalment, una Galeta no es més que un petit fitxer de text que creen molts llocs web quan els visiteu per emmagatzemar informació de cara a properes visites. Un bon exemple és quan entreu un usuari i un password i marqueu la casella per recordar-ho el proxim cop i no haver de entrar les credencials constantment, o bé si seleccioneu certes preferències com l'idioma preferit per accedir a la web.

Com veieu semblen una cosa inofensiva, però com tot a la informàtica també tenen la seva cara més fosca. Les Galetes no poden portar mai un virus, però si que poden contenir per exemple certa informació de llocs que heu visitat entre altres coses que són aprofitades per empreses de publicitat per saber quin tipus potencial de client sou.
Aquestes galetes s'anomenen tracking cookies o 3rd party cookies. Aquestes galets "malèfiques", tenen la particularitat que es comparteixen entre diferents webs i són els anuncis de la web, qui n'accedeixen la informació. Per exemple, si visiteu la web A i aquesta té anuncis de la EmpresaMalvadaX i aquesta un genera una galeta i dp visiteu la web B i tb conté publicitat de la mateixa empresa, aquesta pot accedir a la galeta i saber que heu visitat abans la web A i que per tant sou cert tipus d'usuari. Si multipliqueu això pels milers de webs per on passeu, podeu imaginar el problema... A nivell de privacitat això és un malson perquè webs externes que mai heu visitat directament saben coses de vosaltres.

Afortunadament la majoria d'aplicacions antivirus i antimalware, incorporen mecanismes de neteja d'aquestes galetes per minimitzar el problema, i fins i tot el propi navegador us permet eliminar-les totes o individualment.
Gestió de Galetes amb Firefox 15
Evidentment els malvats també busquen mecanismes per evitar que ens defensem del seu seguiment i han passat a utilitzar les Flash cookies (Galetes que utilitzen el moribund però ubic Adobe Flash) o les Supercookies, un tipus de galeta combinada que es quasi indestructible pq es replica a diferents llocs i es regenera. No m'hi estenc més pq no us vull inflar el cap i pocs haureu arribat fins aquí, però si us interessa el tema, doneu un cop d'ull a la Wikipedia pq es molt interessant.

Per acabar i com us deia al començament, això conclou una mica el que seria la defensa interna de la vostra privacitat, tot i que com heu pogut veure les galetes, estan a la frontera dels 2 mons.

Pròximament a la part 3, Do Not Track i com fer-lo efectiu de veritat.
Això si que és un cliffhanger! Podreu aguantar?

Utilitzeu les estrelles per poder saber que us ha semblat l'article!

2012/08/01

Privacitat a Internet (Navegació Privada)

Hola de nou,

per fi reuneixo unes forces per escriure un altre apassionant(?) article que canviarà(??) la vostra vida.

Com sabeu (o no...), navegar de manera privada per Internet, es pràcticament impossible.
Cada pas que fem es rastrejat i analitzat fins no poder més. En molts aspectes, no hi podem fer res, però amb el temps, els navegadors han anat afegint diferent mecanismes que us permetran una mica més de privacitat. Us faré una petita explicació de tot això pq tothom ho pugui entendre una mica.

Cal entendre primer que la privacitat és com una ceba, té moltes capes.
Primer us parlaré de com mantenir-la de cara endins (privacitat dins el vostre PC), i en el proper article de com fer-ho de cara fora (el que el vostre ISP, Google, Micro$oft, anunciants, etc.. poden saber del que feu)

A nivell del vostre PC, la eina que probablement és més poderosa és el que s'anomena Navegació Privada (o Incognito a Google Chrome, InPrivate a IE, o Mode Porno per la resta de mortals).
Fins escriure aquest article hauria jurat que Google Chrome havia sigut qui va inventar aquesta característica de tots els navegadors el 2008, però Wikipedia m'ha obert els ulls i resulta que va ser ni més ni menys que Safari de Apple (a vegades si que s'inventen coses!) el 2005.
Quan activeu aquest mode al vostre navegador, res del que feu deixarà cap rastre. Això inclou:
  • Llocs que heu visitat
  • Cerques que heu fet
  • Galetes que s'han generat al visitar certa web. (al pròxim article us explico que són)
  • Passwords entrats
  • Formularis omplerts.
  • Llista de descàrregues fetes (el fitxer que deixeu a disc si que seguirà guardat)
O sigui que mai ningú sabrà que heu visitat la web oficial de Justin Bieber... (si, sabeu qui sou)



En fi, que aquesta característica us assegurarà que cap persona trobi rastres dins el vostre ordinador del que heu estat fent. De fet tb us serà molt útil si pel que sigui treballeu en una ordinador que no es vostre com a casa d'una altra persona, o a un ordinador públic.

Abans d'això, calia anar esborrant, l'historial de pagines visitades, etc... de manera manual, i amb l'inconvenient, que sovint s'havia d'eliminar tot i això podia ser inconvenient pq tb s'eliminava informació útil.



Per acabar i com us deia al començament, cal que tingueu molt present que tot això que us explico aquí, només un protegirà de gent amb accés al vostre ordinador, però de cara a fora, hi ha molts altes mecanismes per envaïr la vostre privacitat.

En el pròxim article us parlaré de les Galetes o Cookies. No tardaré massa pq ja el tinc quasi llest! ;-)


Utilitzeu les estrelles per poder saber que us ha semblat l'article!

2012/06/13

Documents Recents a Win 7

Un altre mini truc de Windows 7

Recordareu que al nostre estimat Windows XP, teniem un aopció al menú d'inici on apareixien els últims documents que havíem accedit. Sovint era força útil, però Microsoft va decidir eliminar-lo amb Windows 7 i substituir-lo per les Jump List.

Les Jump List venen a ser el mateix, però per cada aplicació, i per accedir-hi cal que l'aplicació estigui clavada a la barra de tasques o al menú d'inici.

El problema es que a vegades no aconsegueixo recordar amb quina aplicació havia fet certa cosa (estic senil, pregunteu a qualsevol que em conegui...)

Per tant la solució era fer tornar el menú de tota la vida. No us cal fer res especial pq el propi Windows ho permet reactivar:

  • Cliqueu el botó d'inici
  • Amb el boto dret cliqueu una zona on no hi hagi cap element i trieu Propietats
  • Se us obrirà una finestreta on podeu configurar certes coses, cliqueu Personalitza...
  • De la llista que us sortirà marqueu on posa Elements Recents.

Per pujar nota, podeu definir el número de documents que voleu que hi apareguin, per defecte, són 10, però jo prefereixo posar-ne més.
Fer això és més complicat però si seguiu els passos no hi ha cap perill:
1.- Obriu l'Editor de Directives de Grup Local (Escrivint gpedit.msc)a la capsa que apareix a baix quan apreteu el boto d'inici.
2.- Aneu a Configuración de Usuario / Plantillas Administrativas / Componentes de Windows / Explorador de Windows:
3.- A la part dreta busqueu on posa Numero Máximo de Documentos Recientes i feu doble clic i marqueu Enabled i el numero de documents que us sembli (jo he posat 30 a la imatge)


Nota: Es possible que la llista de Documents Recents se us buidi al fer-ho. A mi m'ha passat però no se si ha sigut per aquest procés o per alguna altra cosa que he fet enmig.

Apa, ja sabeu alguna cosa més.
Fins una altra lectors fidels!

Fonts
Seven Forums
Programming 4 Us
Microsoft Technet


Utilitzeu les estrelles per poder saber que us ha semblat l'article!

2012/06/01

Apagat temporitzat del PC (Actualitzat)

Hola baskeman...... Toninomaniàtics!


Avui he tingut la necessitat que el meu PC s'apagués al cap d'una estona i he investigat com fer-ho.
Ja que hi he dedicat el meu preciós temps, aprofitaré per compartir-ho amb vosaltres.
Sé que és fàcil de trobar si us sabeu moure pel Windows, però no està de més explicar-ho pels que no ho saben.

Ho he provat amb Windows 7, i llavors se m'ha acudit mirar si amb XP és igual. La funcionalitat bàsica que us explicaré és la mateixa, tot i qu ela comanda amb Win7 té més opcions que podeu investigar si realment us fa falta.

La comanda màgica és shutdown i cal que ho escriviu a la línia de comandes de windows.

[Incís]
Si no sabeu accedir a la línia de comandes, aneu al menú d'Accessoris i cliqueu Command Prompt.
També podeu prémer Win+R i escriure "cmd".
[Fi incís]

Com deia la comanda que us interessa és diu shutdown. Si l'escriviu així mateix us mostrarà un text amb totes les opcions. Ara no m'hi extendré.

Per apagar el PC al cap de 600 segons (per posar un exemple) només heu de posar

shutdown /s /t 600

Veureu una cosa com això:

Si enlloc de apagar voleu reiniciar cambieu /s per /r:

shutdown /r /t 600

Si us equivoqueu i voleu cancel·lar aquest compte enrere ho podeu fer escrivint:

shutdown /a

Hi ha altres opcions, o sigui que si us interessa us podeu llegir l'ajuda de la comanda.
Si coneixeu cap truc interessant dieu-me'l que el saber no ocupa lloc!

Actualització:
Si us fa mandra fer tot això amb la linia de comandes, podeu utilitzar la mini aplicació Shutdown Scheduler que us ajudarà a fer el mateix i algun altre extra. (via Bitelia)


Utilitzeu les estrelles per poder saber que us ha semblat l'article!

2012/05/17

Copia de seguretat dels SMS amb Android

Hola petits saltamarges,

novament em teniu aquí per donar sentit a les vostres vides.

Avui torno a Android pq fa dies que no n'explico res.

Unes de les virtuts d'Android es que una gran part de les seves dades estan guardades al núvol i això té el gran avantatge que si el perdeu o us hi passa un camió de 16 rodes per sobre, no perdreu res.

Per tenir això és important que tingueu un compte Google associat i tindreu els vostres contactes, email i calendaris ben segurs dins de Google (si no us refieu de Google, agafeu el mòbil, llenceu-lo i poseu-vos ràpidament el vostre barret de paper de plata pq Google esta per tot arreu)

Per on anava... Ah si!, deia que teniu la majoria de informació emmagatzemada online i esta segura si li passa res al mòbil. Una informació que no ho està són els SMS (i MMS), i aquí entra SMS Backup +, una senzillíssima aplicació de guardarà tots els vostres SMS/MMS al vostre compte de GMail.
(Nota: Si aneu a Configuració avançada podeu triar altres servidors de correu IMAP que no siguin GMai!)

Només us caldrà instal·lar-la i seguir els passos que us indica (en anglès)

Bàsicament només heu de donar-li permís per accedir al vostre compte per fer les copies i ja està.

Una cosa important és que cal activar l'accés IMAP al vostre GMail (No us cal saber que és tranquils), però es simple:
Configureu IMAP

Activeu Connect per associar el vostre compte de Gmail a la aplicació (us apareixerà la web de Google per donar permís a la aplicació)

Podeu triar de fer les copies manualment quan us sembli, o que ho faci cada cert temps que podeu configurar.

Notes:
  • Podreu accedir als SMS/MMS si aneu al vostre GMail i cerqueu la Etiqueta SMS
  • També podeu fer una copia del vostre registre de trucades si voleu
  • Si els perdeu, podeu restaurar els SMS de tornada al telèfon.
  • Si aneu a Configuració avançada podeu triar altres servidors de correu IMAP que no siguin GMail

I això és tot, la simplicitat personificada.
Espero que us sigui útil, tot i que sospito que pocs deveu utilitzar els SMS/MMS (ehem, Whatsapp!...ehem), si en rebeu de important, no estar de més saber com guardar-los.

Utilitzeu cap altra aplicació similar dels SMS o altres dades del vostre telèfon? M'agradaria saber quines!

Codi QR








Enllaç a la Play Store (Market): https://play.google.com/store/apps/details?id=com.zegoggles.smssync
Enllaç a la web oficial: https://github.com/jberkel/sms-backup-plus/#readme
Idioma: Anglès.

Si us agrada, feu +1, Like, Tweet, cliqueu les estrelles de sota, o doneu salts de alegria.
Si no us agrada, MENTIU!

Utilitzeu les estrelles per poder saber que us ha semblat l'article!

2012/04/24

Feu la paperera de Win 7 més accessible

Sovint a Windows 7 m'he trobat que l'accés a la paperera per recuperar algun document, no era tant directe com voldria i cal rebuscar una mica per arribar-hi.
Afortunadament per vosaltres mortals, ho he investigat una mica i hi ha moltes maneres de tenir-la més a mà. (Alabeu el vostre blogger preferit... i dp a mi!)

Us en mostro uns quants així podeu utilitzar el/s que preferiu.

1.- Afegiu la paperera a "Ordinador" (Mi PC si ho teniu en castellà, Serà pq voleu!)


Per fer-ho, aneu al registre de Windows (executant regedit.exe)  i cerqueu la clau
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\MyComputer\NameSpace
quan la tingueu només heu de crear la clau {645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E} i tachán!! ja teniu la paperera on volíeu.
Mireu la foto si el que dic sona a xinès mandarí...

Gràcies MakeTechEasier


2.- Poseu la paperera a l'escriptori de Windows.
Es possible que ja li tingueu, si no és així, aneu al  Tauler de Control i cerqueu Escriptori per trobar la opció. Un cop marcat la icona apareixerà per art de màgia.




3.- Poseu-la a la secció de preferits de Windows 7/Vista.
Si no teniu Windows 7/Vista, doncs no podreu. Clar que si teniu Vista teniu problemes més greus que això hehe...
Per fer-ho només heu d'arrossegar la icona si heu seguit els passos 1 o 2. Aquesta opció se m'ha acudit a mi solet!

4.- Poseu-la a l'arbre de Carpetes de l'Explorador de Windows.
Feu que aparegui a l'arbre de carpetes de l'esquerra de l'Explorador de Windows clicant amb el botó dret del ratolí i marcant les opcions que veieu a la foto de sota. (Es que us ho poso mastegat...)

Si teniu XP ja hi surt per defecte.

5.- Ancoreu-la a la l'Explorador de Windows de la vostra barra de tasques.
Només la heu d'arrossegar sobre la icona i us sortirà ancorada.



Ufff, quina matada per una cosa tant simple eh?
Espero que la suor del meu castigat front us sigui útil. Em podeu recompensar amb un comentari, +1 (Google Plus), Like (Facebook), tuitejeu/Feu Retweet (Twitter) el meu blog, o brindant a la meva salut (preferentment amb whisky de 12 anys o superior...)

Utilitzeu les estrelles per poder saber que us ha semblat l'article!

2012/03/28

Catalanitzador pel Windows

Uhm.. se m'havia colat un post buit...

Feia dies que us volia parlar d'una eina creada per la comunitat Softcatala, però ho he anat deixant i ara resulta que ja ha aparegut en força mitjans de comunicació, o sigui que potser ja sabeu el que us explicaré.

El Catalanitzador per al Windows, és una senzilla aplicació que us permetrà catalanitzar el vostre Windows (XP, Vista i 7) tant com us permeti Microsoft. Això Inclou tb l'Office (2003,2007 i 2010) i l'Internet Explorer (és aquell navegador blau que utilitzeu per descarregar-vos el Firefox, no sé si us sòna).

El seu funcionament és molt simple, només cal que l'executeu i us guiarà en uns senzills passos, no cal ni instal·lar-lo ni res.
Com veureu, no cal fer molt més que prémer el botó Següent uns quants cops i... patam! Ja esteu Catalanitzats

Evidentment, els passos d'aquesta eina es poden fer manualment, però això tampoc està a l'abast de tothom i us estalviarà molt de temps.

A més si teniu cap dubte, els de Softcatalà han creat unes PMF (Preguntes Més Freqüents, FAQ en anglès)

Proveu-lo i Catalanitzeu-vos!!

Dades generals:
Idioma:
Català.
Preu: Gratuït
Sistema Operatiu: Windows XP, Vista i Win 7
Versió: 1.0
Web oficial: http://catalanitzador.softcatala.org/



Utilitzeu les estrelles per poder saber que us ha semblat l'article!

2012/03/12

Markets alternatius per Android

Uhm..., això aviat semblarà un blog exclusiu sobre Android...
Fa dies que no se m'acudia res interessant a explicar, i al final tocarà tornar a Android.

Ho podria incloure a la sèrie d'articles de fa unes setmanes, però ho deixo separat perquè al final serà una sèrie inacabable.

Com veieu al títol, avui us parlaré sobre els markets alternatius d'on podeu descarregar aplicacions pel vostre fidel telèfon Android.

Com sabeu (o no..) un market, és un punt centralitzat on poder descarregar aplicacions de forma fàcil i (teòricament) segura.

Amb Android, Google ofereix l'Android Market on es centralitzen la majoria de aplicacions Android, però hi ha altres opcions que us ajudaran a trobar millors aplicacions :
  • oferint-vos gratuïtament descarregues de pagament a l'Android Market (i legalment, no patiu)
  • Permetent-vos descarregar algunes aplicacions que Google ha considerat que no s'ajustaven als termes de ús que ells obliguen a complir als qui volen publicar apps via el seu Android Market
  • mitjançant recomanacions de aplicacions que us ajudaran a trobar l'agulla en un paller en que es converteix un Market amb centenars de milers de apps, o que us permeten manegar millor les apps que ja teniu instal·lades.
Abans de començar, és important que configureu el vostre telèfon per poder instal·lar aplicacions externes al market oficial. Això no és així per defecte per oferir una certa protecció als usuaris amb pocs coneixements tècnics que s'instal·len tot el que se'ls posa pel davant, però aquí som tots molt espavilats i anem amb compte, o sigui que no ens passarà res (Tonino no es fa responsable dels danys que causeu quan instal·leu coses de procedència sospitosa i bla bla bla)

Per fer-ho entreu a la configuració del vostre telèfon i busqueu la secció on posa Seguretat. Un cop dins busqueu una secció on posa Origens Desconeguts i marqueu-la

Es més o menys així segons la versió de Android que utilitzeu:



Començo amb la llista!

GetJar

Per accedir-hi heu d'instal·lar la seva aplicació des de la seva pròpia web.
Es un market fiable o es poden descarregar aplicacions per altres plataformes., o sigui que podeu descarregar sense por.
Com a cosa destacable, tenen la secció Gold Apps on podreu descarregar algunes aplicacions que al market oficial són de pagament de manera 100% legal.
Jo la utilitzo regularment.

Amazon App Store
Aquesta té una mica de trampa pq només està disponible a U.S a no ser que tingueu una Targeta de Credit i una adreça Nord-americanes. Hi ha maneres d'aconseguir-les, però no crec que calgui arribar a tant.
En parlo més que tot perquè abans o després acabarà expandint-se a la resta del món i té alguns bones ofertes com que cada dia regalen una aplicació de pagament i algunes aplicacions exclusives.
En principi està orientada al tablet de Amazon, el Kindle Fire, però a la pràctica també serveix

Per accedir-hi també heu d'instal·lar la seva aplicació des de la web d'Amazon. Si sou curiosos, encara que no us funcioni, li podeu donar un cop d'ull.

AppBrain

Aquest en concret no és un market, sinó que és una aplicació que treballa per sobre l'Android Market oficial i proporciona funcionalitats interessants com:
  • recomana millor les aplicacions que el Market oficial en funció de la resta de coses que utilitzeu.
  • compartir les vostres aplicacions
  • sincronitzar-les amb altres dispositius que tingueu 
  • mantenir el llistats si mai heu de fer un wipe (deixar el mòbil sense res com sortit de fàbrica) del telèfon. 
  • Durant una època, tenia la funcionalitat única de permetre instal·lar aplicacions remotament (Fast web install), però ara Google ja els ho ha copiat també ho permet.
Aquesta última és la utilitat principal que li he donat sempre perquè utilitzo algunes ROMs no oficials (Una ROM, a grans trets, el software del telèfon)
Podeu descarregar l'aplicació des de l'Android Market (Appbrain)

Bàsicament això és el que conec sobre el tema.
Sé que hi ha altres markets similars (Best Apps Market, SlideME(molt present en països on per problemes legals no arriba Android Market,...) però no els he provat ni sé si són o no fiables.

En coneixeu cap altre? Podeu deixar un comentari o ignorar-me com sempre (Grrr...)

Pregunta del dia: Quants cop he dit la paraula market en aquest article?

Utilitzeu les estrelles per poder saber que us ha semblat l'article!