Feia molt que no us posava cap recepta de cuina, o sigui que avui us poso una de les meves preferides.
Aquesta la vaig aprendre quan vaig estar vivint a Helsinki (Finlàndia). Me la va donar la Reeta, una finlandesa que vaig conèixer per allà.
Per desgràcia havia perdut la recepta i no recordava exactament els passos i ingredients pq feia molt que no la provava.
Com és habitual, la recepta és tan fàcil que la podria fer una mona paraplègica i el resultat és deliciós
Ingredients:
Cullerada = mida café [cafè]
Culleradeta = mida tè (les encara més petitones) [tè]
Per la capa exterior:
- 4 ous
- 1,5 dl de sucre
- 1.25dl de farina de blat de moro (p.ex Maizena)
- 3 cullerades [cafè] de cacau en pols (Cola Cao, Nesquick, el que us agradi)
- 2 culleradetes [tè] (de les encara més petites) de llevat
Pel farciment:
- 200g de formatge cremós estil Philadelphia, com menys salat millor!
(a la recepta original era formatge cremós aromatitzat amb Vainilla que ho trobava fàcil a Helsinki, però aquí costa força, per això tb incloc el sucre aromatitzat després) - Sucre aromatitzat de Vainilla. (Es troba fàcilment a la secció on hi ha els pots d’espècies). Es opcional, però ho recomano molt
- 70g de xocolata negra de postres (o una mica més si us agrada molt)
- 1 cullerada [cafè] de cafè en pols o 3 culleradetes [tè] de cafè instantani (triturada a trossets molt petits)
- 1 culleradeta [tè] de pell de llimona ratllada
- 1dl de crema de llet
Material útil:
- Minipimer o batedor de ma
- Una fulla de paper vegetal (el podeu trobar a qualsevol papereria)
Procès:
a) Per fer l’embolcall del braç de gitano:
- Barrejar els 4 ous i el sucre fins que faci espuma. Amb minipimer anireu més ràpid, sinó amb un batedor normal
- Afegir-hi a través d’un colador la Maizena, els cacau en pols i el llevat.
- Posar el paper vegetal a la safata del forn i repartir la barreja uniformement per sobre.
- Posar-ho al forn prèviament escalfat a 200ºC durant uns 7min (Com es habitual depèn del forn, o sigui que caldrà control.lar que no es cremi ni quedi massa cru (claveu un escuradents i mireu si surt net i segur que està a punt)
b) Pel farciment:
- Tritureu la xocolata a trossets ben petits
- Ratlleu la llimona
- Tireu tots els ingredients del farciment (inclosa la llimona i la xocolata a un pot i barregeu-los
c) Ajuntar-ho tot:
- Un cop la pasta de l’embolcall estigui feta, escampeu el farciment sobre la pasta cuita uniformement i aneu-la embolicant amb molt de compte que no es trenqui.
- Un cop teniu el braç fet emboliqueu-lo amb el mateix paper vegetal i poseu-lo a refredar a la nevera. Interessa que quedi fresc, o sigui que deixeu-li almenys 2h
Per servir-lo:
Si voleu podeu decorar el braç amb una mica del sucre de Vainilla i/o amb xarop de caramel o xocolata o amb nata muntada. Depèn dels vostres gustos i imaginació, però us serà molt útil per amagar les petites esquerdes que us hagin pogut aparèixer al braçNo us estresseu pel text tant llarg, en realitat es molt fàcil, però he volgut posar els passos ben explicats.
I això es tot, si el proveu ja em direu si us ha agradat. Es possible que no us quedi perfecte el primer cop, però anireu millorant ràpid. Sempre que l’he fet ha triomfat si més no de gust.
No us puc posar cap imatge perquè fa temps que no el faig, però si aquestes vacances m’animo li tiraré alguna foto i la posaré aquí.
Hola Toni, bones vacances!
ResponEliminaJa provaré el pastís que té molt bona pinta; per cert, la Maizena com el seu nom indica no és de blat, és de blat de moro ja ja.
Corregit!
ResponElimina