2008/04/15

Windows Live Writer, la millor eina per escriure un blog

image

Rarament em veureu alabant cap producte de Microsoft, però aquesta vegada he de reconèixer que Windows Live Writer és una eina collonuda si us dediqueu a publicar un blog.

El programa en si és força fàcil de utilitzar i m'ofereix un editor molt més potent que l'editor web de Blogger (la plataforma on publico aquest blog)

No em vull extendre massa en les característiques que ofereix qualsevol editor de text habitual, sinó en les coses que fan que sigui el millor (per mi és clar):

  • Com qualsevol aplicació similar permet escriure el vostre blog offline, és a dir sense connexió a Internet.
  • Més possibilitats per crear enllaços i enganxar imatges.
  • Múltiples plataformes: Com la majoria editor de blogs competent suporta plataformes com Blogger, Wordpress, Windows Live Spaces, Typepad, LiveJournal i altres...
  • Us permet enviar un draft (o borrador) al servidor per acabar-lo més tard online o publicar-lo directament al blog.
  • Gestió de múltiples blogs alhora.
  • Mode Web Layout (o WYSIWYG): Us permet veure com quedarà l'article com si l'estiguéssiu escrivint en el mateix blog. Amb el mateix fons de pantalla, colors de font, mides de columna, etc... Molt útil la veritat. Quan configureu el vostre blog us autodetectarà totes aquestes característiques (ho fa de conya)
  • Pings automàtics a diferents cercadors de blogs: Us permetrà que els vostre articles es donin a conèixer més ràpid i es poden configurar els que vulguem

image

  • Plugins: Els acabo de descobrir i de moment no n'utilitzo cap, però això durarà fins que me'ls hagi pogut mirar a fons. Us permetran coses com insertar vídeos, objectes Silverlight (la copia de Adobe Flash feta per Microsoft), posar la cançó que esteu escoltant o posar les fotos en un format molt més maco (Això ho veureu molt aviat). Crec que aquesta característica té un potencial molt gran i en parlaré a mida que descobreixi coses noves.
  • Comprovació ortografia: Per desgracia aquí flaqueja pq només porta el diccionari anglès (l'únic idioma de l'aplicació de moment). Hi ha alguns hacks per afegir-ne, però suposo que a la llarga n'apareixeran en altres idiomes.

Es possible que encara em deixi alguna altra cosa, però només amb això n'hi ha més que de sobres per superar a qualsevol altre que jo conegui (Si en coneixeu d'altres de bons digueu-ho!)

Descarregueu-lo a http://writer.live.com/

4 comentaris:

  1. Sóc un inculte total amb temes d'informàtica... aquest editor permet crear entrades i penjar-les al bloc? A mi em passa algo molt molest: faig els comentaris i quan els penjo em surten uns espais gegants, o al contrari, se'm junta el text, o em canvia el tamany de la lletra, en fi, una merda! saps xq passa això?? merci tonino!! :)

    ResponElimina
  2. Si que pots. Si vols pots publicar directament i no cal fer servir l'editor de Blogger per res.

    Això que et passa amb la lletra, et passa amb l'editor de Blogger? Jo mai hi he tingut aquest problema. No sé pq et deu passar. Et passa sempre o intermitentment?

    ResponElimina
  3. Em passa amb l'editor de blogger i em passa sempre :) intentaré fer servir el programa aquest que recomanes doncs!!

    ResponElimina
  4. Pots provar amb un navegador diferent a veure si tb et passa.
    Fixa't bé que no activis les opcions per canviar el tamany de la font que hi ha a la barra de sobre!

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.