2008/04/18

Forvo: Aprenent a pronunciar

image

Avui tot anant de casa cap a la feina en cotxe he sentit que a "El matí i la Mare que el va Parir" de Radio Flaixbac parlaven d'una web que m'ha semblat molt interessant. És tracta de Forvo

Forvo és una web relativament nova que ens ensenya com pronunciar paraules en diferents idiomes. A tots en ha passat més d'una vegada que ens preguntem com cony es deu pronunciar Arnold Schwarzenegger Listen to Arnold Schwarzenegger pronunciation by forvo.com

A més com que hi ha paraules que es pronuncien diferent segons el dialecte d'una llengua, hi ha la possibilitat de tenir diferents pronunciacions i ens mostra la que es considera més estàndard com a la imatge de sota.

image

Qualsevol usuari pot pronunciar una paraula (si pot ser en el seu idioma nadiu) només disposant d'un micròfon. La gravació es fa a la mateixa web. Un cop gravada qualsevol pot votar si creu que és correcta o no. Així es fàcil trobar si hi ha cap graciós que es dedica a gravar tonteries.

Veureu que a més de diferents llenguatges tb hi ha categories com per exemple Gent Famosa, Paraulotes, Marques, o Internet entre altres. A més tb se'n poden a afegir.

De moment Forvo encara està creixent i només disposa de 7.588 paraules, 8.201 pronunciacions i 179 idiomes diferents. Opino que anirà creixent molt a mida que es vagi donant a conèixer i crec que pot ser una eina magnífica.

Ah, i el Català també hi és present amb 64 paraules. Si us animeu ja sabeu que fer!

Nota: Sé que alguns diccionaris ofereixen pronunciació d'algunes paraules, però penso que Forvo ofereix molta més riquesa i quantitat, i a la llarga cap diccionari pot competir-hi (Una mica com passa entre les enciclopèdies i Wikipedia)

4 comentaris:

  1. Hola Tonino! No sé si et recordes, que fa uns mesos et vaig enviar la meva plantilla del blog per a què m'ajudessis amb la segona barra lateral. Crec que vas ser pare, i obviament et vas oblidar de mi (ho comprenc). Bé, dir-te que ja ho vaig aconsseguir! I dir-te també que et visito sovint! Salut!
    http://bambamlleida@blogspot.com

    ResponElimina
  2. Hola!
    M'alegra que encara em llegeixis!
    Sento no haver-te pogut ajudar, però ultimament he anat tant de cul que no m'ho he pogut mirar.
    Per cert, la teva web deu ser http://bambamlleida.blogspot.com
    Se t'ha colat la @!

    ResponElimina
  3. Ui! si si, se m'ha colat l'@... Per cert, ara estava posant les etiquetes però...
    1.- No surten.
    2.- Com les edito??

    gràcies!

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.