2008/04/25

Arriba Ubuntu 8.04 - Hardy Heron

Ubuntu 8.04 is here!

Doncs si, finalment ha arribat el nou Ubuntu.

No m'entretindré a llistar-vos totes les coses noves que porta, però si voleu podeu veure el llistat a la web oficial o a la versió espanyola

Resumint, el que ens hauria de portar aquesta versió és una estabilitat encara més gran al sistema (es especial pq es tracta d'una versió LTS (Long Term Support) mentre esperem un canvi de look a la versió següent 8.10 Intrepid Ibex (Octubre 2008)

Pel que ja l'utilitzaveu segurament ja esteu ben al cas i actualitzareu la vostra versió de seguida. Si no sabeu com actualitzar-la podeu consultar aquest senzill article de Ubuntu Geek.

Si sou nous en el món Ubuntu proveu-lo, ho podeu fer fàcilment sense instal.lar res amb el Live CD (un CD que us permet executar Ubuntu sense tocar res del vostre sistema) i que us permetrà fer la instal.lació real si us agrada.

Si us pregunteu com instal.lar, els amics de Ubuntu-es ens ofereixen un vídeo de com fer la instal.lació de la nova versió pas a pas.

Podeu descarregar els CDs de instal.lació a la secció de descarrega de la web oficial de Ubuntu.

Imagino que en les pròximes hores arribaran els primers articles comentant que tal funciona, ja els recopilaré aquí més tard!

2 comentaris:

  1. Jo ja porto dies provant la versió Beta, i va molt bé. Com a curiositat, porta instal·lat de manera predeterminada la Beta 5 del Firefox. Dic que és curiós perquè serà una versió definitiva d'un Sistema Operatiu que portarà una Beta, encara que en ser la cinquena, ja és gairebé la versió definitiva.

    Ara m'estic baixant l'Ubuntu. Amb la nova versió, vaig dubtar si baixar-me l'Ubuntu amb Gnome (www.ubuntu.com) o amb KDE (és la Kubuntu, i està a www.kubuntu.org). Al final m'he decidit per KDE. Tot i que m'agraden tots dos entorns, trobo una mica més amigable el KDE. Al final, el que m'ha fet decidir és alguns dels programes del KDE (K3b i Amarok, sobretot. Encara que el primer també es pot utilitzar amb Gnome, he llegit en alguna web que l'Amarok no hi acaba d'anar bé del tot.

    Per cert, tu què ets més, de KDE o Gnome? :-)

    Salut!

    ResponElimina
  2. Jo sóc més de Gnome, però és més pel fet de ser el sistema per defecte. KDE quasi no l'he provat.El vaig mirar alguna vegada, però no m'impressionava i ho vaig deixar.
    Tot i així, si vens de Windows potser és més similar.
    Els 2 tenen les seves coses bones i dolentes suposo

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.