2007/05/29

No és Google tot el que llueix... (II): Correu

Correu
Segueixo aquesta sèrie parlant dels diferents serveis de correu gratuït als que podeu accedir.
En aquest cas ( i segurament és l'ultim) Google també està al capdamunt.
De fet fins fa ben poc es podia considerar sense cap mena de dubte que el servei de correu de Google era el millor, però des que Yahoo! va actualitzar el seu sistema, el tema està molt més igualat.
Jo admeto que segueixo creient de GMail és superior a Yahoo! Mail, però ja és més una opció personal.
La llista de competidors:

GMail

El correu de Google que amb la seva arribada ja fa poc més de 3 anys va revolucionar el correu gratuït a Internet. Fins que va arribar tenir 1GB de correu era una cosa impossible. Jo recordo que amb Hotmail tenia 2MB... A més ofereix una interfície molt còmoda de fer servir. Agrupa els correus en converses de manera que és molt més fàcil i ràpid moure's pel correu. Una altra cosa que el diferencia de la resta és que utilitza etiquetes de manera que podem classificar els correu d'una manera fantàstica.
A més té un filtre anti-spam (correu brossa) que funciona a la perfecció. De que l'utilitzo el correu brossa pràcticament ja no existeix per mi.
Una altra característica única és que ofereix xat integrat a la mateixa pàgina web que funciona a la perfecció.
En quant a capacitat ofereix una bústia de 2,7GB però que creis a diari i des de fa pocs dies i correus de fins a 20MB de mida.
Pels més tècnics, és bo saber que ofereix accés POP3, és a dir que podeu configurar un programa de correu com Thunderbird o Outlook per accedir-hi.
Un punt negatiu per alguns és que Google escaneja tot els correus de manera automàtica per oferir publicitat el més rellevant possible. Això certament farà sentir incòmode a més d'un tot i la promesa que cap persona física hi té accés.
GMail no para d'evolucionar i tot i tenir molts menys usuaris que Yahoo! o Windows Live Mail, cal dir que en només 3 anys de vida el està posant les coses molt difícils.
Té publicitat en mode text, però ni us n'adonareu
Ah, i està en català! (o castella si ho preferiu)


Yahoo! Mail

Fa un temps va incorporar una nova interfície que fa que s'assembli molt al vostre correu d'Outlook. La veritat és que és impressionant lo ben fet que està. Al contrari de Microsoft és ràpid i funciona bé. Si heu utilitzat Outlook no tindreu cap problema per utilitzar-li. Quan hi entreu per primera vegada us apareix un simpàtic tutorial que us explica totes les seves funcions. A més si voleu us ofereix funcionalitat extra com un calendari (que a l'igual que amb GMail s'obre a part), un lector de RSS, i un bloc de notes.
A més implementa drag & drop com una aplicació de Windows més i com GMail té POP3.
La veritat és que funciona molt bé.
En quant a capacitat ofereix un espai il.limitat des de fa poc i correus de fins a 10MB de mida
Pel que fa a xat, Yahoo! l'ofereix completament a part al contrari de GMail.
La organització del correu es basa en carpetes que opino que són inferiors a les etiquetes que ofereix GMail, però que donen l'opció de categoritzar en subcarpetes.
Una altra cosa que m'encanta és que té pestanyes com el Firefox, cosa que permet tenir més d'un correu obert alhora en la mateixa finestra.
El filtre anti-spam, no arriba al nivell de GMail, però certament és prou bo com per no pasar-se el dia esborrant correus que no volem.
Té una mica de publicitat, però la veritat és que quasi no molesta.
Yahoo! Mail és el correu amb més usuaris del món i està lluitant per seguir sent-ho. Si li hem de buscar alguna cosa negativa potser és la falta de imaginació al duplicar una aplicació normal en un entorn web. Això si, ho fa quasi a la perfecció.
Si volem se'ns ofereix en castellà.



Windows Live Hotmail

Microsoft va comprar ja fa uns anys la companyia capdavantera de correu gratuït web Hotmail. Des de llavors per desgràcia no va fer quasi res per millorar-la i a l'igual que li va passar amb el seu navegador Internet Explorer 6 s'ha hagut de posar les piles. El resultat va ser aquest Windows Live Hotmail que va presentar la seva versió final fa només uns dies. Per desgràcia el resultat és bastant irregular.
En general ofereix pràcticament les mateixes característiques que el correu de Yahoo! (similar a Outlook, calendari, drag & drop,...), però és molt més lent.
Una gran mancança és la falta d'accés POP3
Ofereix 2GB de bústia i correus de fins a 10GB.
En general la publicitat no és molt molesta excepte el banner de la part superior que roba massa espai de pantalla.
El filtre anti-spam, tot i que no ho sé per experiència pròpia, també sembla que funciona prou malament com per deixar passar bastants correus no desitjats.
En resum, està a anys llum dels altres 2.
Com en el cas de Yahoo! Mail, només està en castellà.

Com a comparatòria final podeu veure aquesta taula que he extret d'un article de TechCrunch (en anglès)

A més dels 3 "grans" podeu investigar altres opcions com:
l'immens 30gigs, el complet Inbox o el curiós Mail2Rss, entre mooolts altres.

Com sempre, cadascú té les seves opinions i el millor que es pot fer és provar i decidir.

Si no esteu d'acord amb coses que he dit aquí o m'he descuidat quelcom important ho podeu dir a la secció de comentaris. Sé que la qualitat de l'article es pot millorar, però amb el temps que hi puc dedicar podria ser pitjor. Si m'ajudeu a millorar-lo us ho agrairé!

Al pròxim article (part 3), comentaré lectors de RSS amb Google Reader i els seus competidors que, SORPRESA , el superen!

4 comentaris:

  1. "...però des que Google va actualitzar el seu sistema, el tema està molt més igualat."

    Volies dir micrososft ?

    ResponElimina
  2. Per cert,thunderbird també permet l'aglomeració de missatges en converses tot i que aquesta funcionalitat no està del tot depurada.
    Pel que fa a tags, Thunderbird bé amb 5 tags predefinits que pots assignar ràpidament amb les tecles 1 a 5 (més iportnat...menys important). I, a més, permet crear nous tags que pots assignar-te a d'altres tecles.

    ResponElimina
  3. Volia dir Yahoo!, no Google.
    Ja està corregit.

    També he hagut de corregir les imatges pq havien desaparegut.

    ResponElimina
  4. Jo tinc el correu de Yahoo! des de fa uns anys, i la veritat és que n'estic molt content. Va molt bé.

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.