2007/05/24

No és Google tot el que llueix... (I): Cerca

Em considero un gran seguidor de Google, però mica en mica està creixent tant desmesuradament que corre el perill de convertir-se en una mena de monstre monopolístic com Microsoft.
De moment aquest no és el cas, però des que Google va entrar en borsa fa un temps s'ha pogut veure que ja canviat una mica la seva manera d'actuar.
Ahir es va fer public que Google comprarà Feedburner per $100 milions.
Pels que no sabeu què és Feedburner, us diré que és una companyia que es dedica a recopilar fonts RSS i us mostra un pilot d'estadístiques com per exemple quanta gent hi ha subscrita al vostre blog a través de RSS o fins i tot us permet afegir publicitat a les vostres noticies RSS per compensar que la gent visita menys la vostra web directament (ja que llegeix la informació per RSS)
Pels que no sabeu massa bé el que és RSS podeu veure una petita explicació que ha escrit l'Ignasi al seu blog Ignasi does Drills

Però vaja, els que realment vull explicar aquí és la llista de serveis que té Google i possibles alternatives a cadascun d'ells si no voleu pertànyer totalment a Google. Alguns dels serveis de Google són seguraments els millors, però d'altres tot i ser molt coneguts, no són ni molt menys els millors:

Avui Començo aquesta mini sèrie amb el serveis de Cerca:

Cerca:

Des de fa ja fa uns any Google és l'absolut dominador dels motors de cerca de Internet fins al punt de que hi ha gent creu que Google és Internet.
La seva pàgina de cerca www.google.com és una de les més visitades de tot Internet.
La veritat és que Google encara és probablement el rei en aquest camp, tot i que hi ha força competidors que li volen prendre aquesta hegemonia.
Una cosa que també m'agrada molt és que ofereix la web en català a Google España
Un petit llistat són:
  • Yahoo:
    La web amb més trafic de tot internet, però no el motor de cerca millor considerat. La web en si no m'agrada pq està molt sobrecarregada, si tingués una versió simple com Google anirien millor. També està en català a Yahoo! Català, (gracies per dir-m'ho Oriol!) i si voleu a Yahoo! España en castellà.
  • Windows Live:
    El nou portal de cerca de Microsoft. La qualitat de moment ni s'acosta a la de Google ni Yahoo!, però amb els diners que mou Microsoft, suposo que cal anar-la seguint. La web es pot configurar per tenir-la en castellà, i com Yahoo, res de català.
  • Ask.com:
    Un motor que té bastant bona qualitat i que cal tenir en compte. Més d'una web (per exemple el diari El Periodico) el fa servir enlloc de Google. En castellà a Ask.com España
Altres que es poden mencionar però ja de menys importància són l'antic lider Altavista o algunes noves alternatives molt interessant com Exalead, Aftervote o SearchMash (que en realitat té Google darrera)

En aquest cas recomano Google seguit de Yahoo!, però com veureu a la resta d'article, Google no sempre serà la millor opció.

Es molt important la varietat i la competència. Si Google fos l'únic creieu que seria tan bo? La resposta és no.

2 comentaris:

  1. Hola,

    Yahoo! sí que està en català. El podeu trobar a http://ct.yahoo.com. A més, com que té pocs (o gairebé cap) serveis en català, la web de cerques en català del yahoo! és minimalista com google.

    Salut!

    ResponElimina
  2. Gracies Oriol, article actualitzat!

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.