2005/09/08

Noruega (part 3)

Agh,
això de mantenir un blog es més dur del que em pensava.
A més havent d'explicar el viatge doncs encara pitjor.
Abans de seguir amb el viatge a Noruega només dir que demà jo i la Myriam marxem cap a Valencia a passar el cap de setmana.
No hi he estat mai, o sigui que suposo que ens ho passarem bé. Ja us explicaré (o no!)

Noruega (3):

Doncs seguint amb Oslo, poc més vam fer a part de donar un voltet pel carrer comercial havent sopat.
L'endemà vam anar a veure un museu amb 3 vaixells Vikings, un d'ells molt ben conservat juntament amb alguns objectes. Tot i això, no va ser cap cosa dp de veure el de Vasa a Estocolm.
Després un altre museu, amb un altre vaixell (deja vu...). Aquest però ens va agradar bastant més. El vaixell en questió és el "Fram" i és el que va utilitzar primer Fridtjof Nansen en la seva expedició al Pol Nord on va deixar que embarranqués i es va deixar portar pels gels artics durant 2 anys. Tot i això, fart de l'espera, ell i un altre tripulant (Hjalmar Johansen) van baixar abans i van fer un gran tros a peu (300milles en 5mesos) sols enmig del gel . Curiosament van aconseguir tornar a Noruega 1 setmana abans que ell vaixell aconseguís desencallar i arribar-hi pel seu compte. Van ser aclamats com uns herois dp de creure'ls morts tot i que no van arribar exactament al Pol Nord. (si voleu saber més: http://www.mnc.net/norway/Nansen.htm o http://www.fni.no/christ.htm
El segon, va ser Roald Amundsen per conquerir l'Antartida per 1a vegada en la història en una cursa amb el famós i malhaurat capità Scott (si, el de la cançó de Mecano). Per abreviar us diré que van aconseguir arribar abans que els anglesos que van morir a la tornada al perdres. (un resumet de l'expedició a http://www.south-pole.com/p0000101.htm)

Per acabar vam acabar visitant un museu on es poden veure diferents cases Noruegues de moment diversos moment de la història (Nota mental, mirar com afegir fotos)

Això va ser tot a Oslo.
La pròxima etapa: "Arriben els Fjords!"

Tonino

2 comentaris:

  1. Anònim3:45 p. m.

    sera l'estiu que ve, faras un altre viatge i encara no estaras d'aquest. espavil.la home

    ResponElimina
  2. Anònim3:45 p. m.

    Vas trobar auell tiu a Bremen????? Ho he de saber

    ResponElimina