2012/11/15

Envieu webs per llegir al vostre Kindle

Avui perquè us relaxeu un article una mica més lleuger que els últims que he escrit...

De la marabunta de lectors que tinc, quants llegiu ebooks? I quants teniu un Kindle?
Com? Només un?? Bé és suficient... Et dedico el post Francesc! 

Pels que treballem amb ordinadors sovint ens trobem que hem de llegir durant força estona documents al nostre ordinador. Si són molt llargs, a vegades seria pràctic poder-los llegir amb el nostre lector de ebooks i aprofitar la seva meravellosa i relaxant pantalla. Doncs si teniu un Kindle Amazon us ofereix Send To Kindle, una petita extensió per Firefox o Chrome i que pdeu utilitzar tant en Windows com en MAC.

Jo com és habitual la he provat una mica des del meu fidel Firefox (en Win7) i crec que funciona força bé. Es difícil explicar com funciona perque la veritat es tant simple que poc podeu fer.

Quan instal·leu la extensió, un apareixerà un botó a la part superior que serà el que utilitzareu per enviar els textos al kindle. Si l'apreteu un sortirà aquest menú (el primer cop haureu d'entrar el vostre usuari i password de Amazon):



Les opcions són:
  • Send To Kindle: Enviarà directament la web al vostre kindle convertint-la en un ebook que us apareixerà tant bon punt engegueu el Kindle.
  • Preview & Send: Com la de dalt, però abans de enviar el document us permetrà veure com ha quedat.
  • Send Selected Text: Estarà activa si teniu text seleccionat a la web, i l'enviarà directament com a la 1a opció.
  • Settings: Per configurar algun detall de l'extensió que us explicaré més avall
  • History: Per accedir a l'historial de documents compartits.
En quan al que podeu configurar no es massa. Podreu:
  • Dir a quin dels vostres Kindle voleu enviar el document (apart del lectors de ebooks també s'inclou la aplicació Kindle d'Android o iPhone si les utilitzeu). Crec que el primer cop us ho demana automàtic, però ara no ho puc assegurar.
  • Si només voleu enviar per WiFi o tb utilitzar el 3G (pagant molt poquet, o sigui que igual no us interessa)
  • Si voleu arxivar el document als vostre compte d'Amazon. Teniu fins a 5GB de documents personals per emmagatzemar (Nota: Es moltíssim perquè els llibre ocupen una misèria)
Com a configuració avançada: 
  • Podeu fer sortir del vostre compte (logout) si esteu en un PC compartit. Anau amb compte o us començaran a enviar coses rares.
  • Fer que l'aplicació us mostri un avís si la conversió és massa complexa.
Cliqueu per veure la configuració o us quedareu cecs!!

Aquí, però, el més important és si els document generats són de qualitat o no. Jo en les proves que he fet, funcionaven bé, tot i que no es veuen exacte com la web. Algunes imatges s'han de moure per limitacions del format Kindle, i altres cop senzillament perquè la web es massa complexa.
Tot i això crec que el resultat es prou satisfactori i lliure de les distraccions d'una web i per això estic aquí donant-vos la tabarra. El millor es que feu la prova, són 2 minuts.

Resumint:
Us sembla útil? Comentariiiiiiiis!!! (Si no us sembla útil també ho podeu dir, em fa la mateix ilu)


Utilitzeu les estrelles per poder saber que us ha semblat l'article!