2012/03/28

Catalanitzador pel Windows

Uhm.. se m'havia colat un post buit...

Feia dies que us volia parlar d'una eina creada per la comunitat Softcatala, però ho he anat deixant i ara resulta que ja ha aparegut en força mitjans de comunicació, o sigui que potser ja sabeu el que us explicaré.

El Catalanitzador per al Windows, és una senzilla aplicació que us permetrà catalanitzar el vostre Windows (XP, Vista i 7) tant com us permeti Microsoft. Això Inclou tb l'Office (2003,2007 i 2010) i l'Internet Explorer (és aquell navegador blau que utilitzeu per descarregar-vos el Firefox, no sé si us sòna).

El seu funcionament és molt simple, només cal que l'executeu i us guiarà en uns senzills passos, no cal ni instal·lar-lo ni res.
Com veureu, no cal fer molt més que prémer el botó Següent uns quants cops i... patam! Ja esteu Catalanitzats

Evidentment, els passos d'aquesta eina es poden fer manualment, però això tampoc està a l'abast de tothom i us estalviarà molt de temps.

A més si teniu cap dubte, els de Softcatalà han creat unes PMF (Preguntes Més Freqüents, FAQ en anglès)

Proveu-lo i Catalanitzeu-vos!!

Dades generals:
Idioma:
Català.
Preu: Gratuït
Sistema Operatiu: Windows XP, Vista i Win 7
Versió: 1.0
Web oficial: http://catalanitzador.softcatala.org/



Utilitzeu les estrelles per poder saber que us ha semblat l'article!

2012/03/12

Markets alternatius per Android

Uhm..., això aviat semblarà un blog exclusiu sobre Android...
Fa dies que no se m'acudia res interessant a explicar, i al final tocarà tornar a Android.

Ho podria incloure a la sèrie d'articles de fa unes setmanes, però ho deixo separat perquè al final serà una sèrie inacabable.

Com veieu al títol, avui us parlaré sobre els markets alternatius d'on podeu descarregar aplicacions pel vostre fidel telèfon Android.

Com sabeu (o no..) un market, és un punt centralitzat on poder descarregar aplicacions de forma fàcil i (teòricament) segura.

Amb Android, Google ofereix l'Android Market on es centralitzen la majoria de aplicacions Android, però hi ha altres opcions que us ajudaran a trobar millors aplicacions :
  • oferint-vos gratuïtament descarregues de pagament a l'Android Market (i legalment, no patiu)
  • Permetent-vos descarregar algunes aplicacions que Google ha considerat que no s'ajustaven als termes de ús que ells obliguen a complir als qui volen publicar apps via el seu Android Market
  • mitjançant recomanacions de aplicacions que us ajudaran a trobar l'agulla en un paller en que es converteix un Market amb centenars de milers de apps, o que us permeten manegar millor les apps que ja teniu instal·lades.
Abans de començar, és important que configureu el vostre telèfon per poder instal·lar aplicacions externes al market oficial. Això no és així per defecte per oferir una certa protecció als usuaris amb pocs coneixements tècnics que s'instal·len tot el que se'ls posa pel davant, però aquí som tots molt espavilats i anem amb compte, o sigui que no ens passarà res (Tonino no es fa responsable dels danys que causeu quan instal·leu coses de procedència sospitosa i bla bla bla)

Per fer-ho entreu a la configuració del vostre telèfon i busqueu la secció on posa Seguretat. Un cop dins busqueu una secció on posa Origens Desconeguts i marqueu-la

Es més o menys així segons la versió de Android que utilitzeu:



Començo amb la llista!

GetJar

Per accedir-hi heu d'instal·lar la seva aplicació des de la seva pròpia web.
Es un market fiable o es poden descarregar aplicacions per altres plataformes., o sigui que podeu descarregar sense por.
Com a cosa destacable, tenen la secció Gold Apps on podreu descarregar algunes aplicacions que al market oficial són de pagament de manera 100% legal.
Jo la utilitzo regularment.

Amazon App Store
Aquesta té una mica de trampa pq només està disponible a U.S a no ser que tingueu una Targeta de Credit i una adreça Nord-americanes. Hi ha maneres d'aconseguir-les, però no crec que calgui arribar a tant.
En parlo més que tot perquè abans o després acabarà expandint-se a la resta del món i té alguns bones ofertes com que cada dia regalen una aplicació de pagament i algunes aplicacions exclusives.
En principi està orientada al tablet de Amazon, el Kindle Fire, però a la pràctica també serveix

Per accedir-hi també heu d'instal·lar la seva aplicació des de la web d'Amazon. Si sou curiosos, encara que no us funcioni, li podeu donar un cop d'ull.

AppBrain

Aquest en concret no és un market, sinó que és una aplicació que treballa per sobre l'Android Market oficial i proporciona funcionalitats interessants com:
  • recomana millor les aplicacions que el Market oficial en funció de la resta de coses que utilitzeu.
  • compartir les vostres aplicacions
  • sincronitzar-les amb altres dispositius que tingueu 
  • mantenir el llistats si mai heu de fer un wipe (deixar el mòbil sense res com sortit de fàbrica) del telèfon. 
  • Durant una època, tenia la funcionalitat única de permetre instal·lar aplicacions remotament (Fast web install), però ara Google ja els ho ha copiat també ho permet.
Aquesta última és la utilitat principal que li he donat sempre perquè utilitzo algunes ROMs no oficials (Una ROM, a grans trets, el software del telèfon)
Podeu descarregar l'aplicació des de l'Android Market (Appbrain)

Bàsicament això és el que conec sobre el tema.
Sé que hi ha altres markets similars (Best Apps Market, SlideME(molt present en països on per problemes legals no arriba Android Market,...) però no els he provat ni sé si són o no fiables.

En coneixeu cap altre? Podeu deixar un comentari o ignorar-me com sempre (Grrr...)

Pregunta del dia: Quants cop he dit la paraula market en aquest article?

Utilitzeu les estrelles per poder saber que us ha semblat l'article!