2009/09/29

Com recordar TOTS els passwords a Firefox

Bé, he trobat un petitíssim moment per respirar i escriure un altre petit truc per treure el màxim profit del vostre Firefox

http://blogs.abcnews.com/photos/uncategorized/2009/03/12/password_090312_main.jpg

Com sabeu tos els navegadors mínimament nous ofereixen la possibilitat de gravar els vostres passwords per estalviar-vos haver de entrar-los cada vegada que aneu a alguna de les webs que ho requereixen.

Es important recordar que això només s’ha d’utilitzar en ordinadors que sabeu que només toca gent de confiança (o fins i tot només vosaltres mateixos)

Tot i això Firefox ofereix la possibilitat que una web eviti que s’ofereixi gravar el password a l’usuari per garantir una millor seguretat. Això ho veureu especialment en webs de bancs.

Aquest mecanisme a mi personalment em torna boig perquè al meu ordinador se que nomes hi treballo jo i que per tant es segur guardar aquests passwords.

Doncs be, si us voleu saltar aquesta mesura podeu fer-ho seguint aquest senzills mètodes:els passos són per ordinadors amb Windows.

Mètode 1

  1. Cerqueu aquest fitxer C:\Archivos de Programa\Mozilla Firefox\components\nsLoginManager.js i obriu-lo amb un editor de text senzill com el Notepad o el Wordpad. (Recomano Notepad++ si en voleu un altre)
    Si no el trobeu es possible que el vostre Windows estigui en un altre idioma (Proveu Program Files enlloc de Archivos de Programa)
  2. Un cop tingueu el fitxer obert cerqueu la linia _isAutocompleteDisabled : function (element) {
    i esborreu o comenteu (posar-les entre /* */) les 3 linies següents:

    /* if (element && element.hasAttribute("autocomplete") &&
    element.getAttribute("autocomplete").toLowerCase() == "off")
    return true;*/

  3. Graveu els canvis i tanqueu el fitxer.

A partir d’ara Firefox us oferirà SEMPRE gravar els vostres passwords.

Mètode 2

Si us fa mandra o iuiu el mètode anterior podeu utilitzar el bookmarklet remember password” de la web SquareFree.

Per utilitzar-lo, cal que arrossegueu image a la vostra barra d’adreces d’interès.

Llavors heu de clicar el bookmarklet cada cop que entreu un password en una web que sabeu que no us el deixa guardar just abans d’entrar el vostre password.

En Windows funciona, però si algú ho pot provar en Linux o MacOSX us agraïria que em digueu si allà tb funciona. Jo crec que si.

Nota: Aneu amb compte al fer servir això en segons quins ordinadors.

(password seria paraula de pas en català, però ho trobo massa farragós de utilitzar)

(Font: Daily Gian)