2008/10/24

Arriba Android!

android-s

Ahir va ser el dia de llançament del primer telèfon amb el nou sistema Operatiu per mòbils de Google, Android. iPhone(Apple), comença a tremolar…

El telèfon, tot i que és segurament el de menys, és el T-Mobile G1 fabricat pels taiwanesos HTC i originalment anomenat HTC Dream.

T-Mobile_G1_launch_event_2

Pels que viviu sota una pedra i no sabeu que és Android us resumeixo algunes de les seves característiques.

1.- Es de codi obert i gratuït
Que vol dir això? Doncs que el seu codi font el pot agafar qualsevol companyia i adaptar-lo al seu telèfon sense haver de pagar ni un Euro. Això no passa amb altres opcions com Windows Mobile que requereixen pagar a Microsoft uns diners per poder-lo utilitzar i a més no es pot veure com funciona per dins potencialment fent el telèfon més car i menys segur.
No ho dic per criticar Microsoft, perquè els casos de Apple i Blackberry són encara pitjors ja que ni es poden utilitzar en telèfons que no siguin d’aquestes marques.

2.- Android Market
Android Market, és un lloc centralitzat on es pot publicar i adquirir qualsevol aplicació per Android sense pràcticament cap restricció. Una clara copia del model utilitzat amb tant èxit per l’iPhone amb la diferència que Google no reclama part del beneficis als desenvolupadors (Apple es queda un 30%!) tot i que tb en reserva un 30% pels operadors i per impostos. A més no hi ha cap censura. Per desgràcia Apple ha sigut molt criticada en aquest aspecte ja que per exemple no deixa publicar cap aplicació que competeixi amb productes seus. Podeu llegir algunes de les primeres estadístiques de la botiga a Medialets junt amb una comparativa inicial amb la Apple Store.

3.- Creiement potencial molt gran.

La naturalesa oberta de Android farà sens dubte que molt desenvolupadors s’hi llancin per crear tot tipus de funcionalitat que farà que aquest sistema no pari de créixer i millorar. Un bon exemple és per exemple que la falta de interoperabilitat amb servidors de Microsoft Exchange (el servidor amb que sol comunicar-se Microsoft Outlook) per part d’Android ja està sent solucionada per desenvolupadors independents. Així qualsevol mancança és ràpidament solucionada o millorada. Seguint amb la comparació amb Apple, el cas de l’iPhone no és així, ja que Apple prohibeix qualsevol competència amb les seves aplicacions encara que siguin marcadament millors i fins i tot segons criteris que sovint són poc clars que fan que no tingui coses bàsiques com Adobe Flash o Retalla i Enganxa (Cut & paste) entre altres
Podeu trobar una llista de aplicacions que Apple ha prohibit a Apple iphone Apps.

4.- La era de la connectivitat total a les vostres mans.
Seguint el camí obert per iPhone, Android obre la porta a la connectivitat total sigueu on sigueu. Ara ja no cal un ordinador per saber si teniu correu o quines són les ultimes noticies, només cal mirar a la vostra butxaca. Alguns direu que abans de iphone això ja es podia fer, però no ens enganyem, era inaguantable excepte en moments de màxima necessitat.
Evidentment aquesta això també té els seus contres (diners, stress…), però penso que globalment és una cosa molt positiva.

5.- Adaptabilitat
Com he dit abans, Android es una plataforma, no un telefon i està fet per tenir la màxima flexibilitat per adaptar-se a diferent dispositius. Això és una cosa que també podem veure en part amb Windows Mobile. Aquesta adaptabilitat ens permetrà veure Android en telèfons molt diferents des dels més simples fins els més avançats que en treuran tot el suc. De fet a Google ja han comentat que Andoid no té pq limitar-se a telèfons, així que el podríem trobar en altres dispositius mòbils en un futur.

Aquestes només són algunes de les coses bones que té. Aquí teniu un vídeo perquè vegeu una mica com funciona o si voleu aneu a la web que ha creat T-Mobile pel G1 i mireu la presentació que hi ha,

Abans que correu cap a la botiga a comprar-ne un, seguiu llegint una mica més, perquè no tot és de color de rosa i hi ha molt per millorar.

  • El T-Mobile G1 de moment només és ven a USA, tot i que el 2009 aterrarà a la majoria de països europeus, excepte el Regne Unit on arriba el 30 d’Octubre.
  • L’any que ve sortiran molt més telèfons amb aquest magnific sistema operatiu, per tant si el G1 no us entusiasma, espereu una mica i tindreu moltes més opcions. Per exemple Motorola ja ha anunciat el seu.
  • A l’igual que l’iPhone, aquest telèfon necessita accés a Internet per poder disfrutar-lo, sinó la majoria d’aplicacions no us serviran de res. De moment no sembla que vagi lligat a tarifes abusives com l’iPhone, però definitivament us cal, o sigui que considereu-ho abans de comprar-lo.
  • Té molt espai per millorar. Penseu que Android encara està a la beceroles. Amb el temps millorarà una barbaritat i a més gaudirà de moltes més aplicacions que ara. Fa poc que hi és i encara no ha demostrat el seu potencial. Comprar un telefon ara mateix segurament és més aviat pel que s’anomena Early Adopters (gent que els agrada estar a la ultima encara que sigui a costa de pagar més i tenir un producte menys fiable)

Que opineu de Android? Els que teniu un iPhone, el canviaríeu?

2008/10/10

La Crisis econòmica explicada pq tothom ho entengui

image

Perquè estem en Crisis?
De qui és culpa?
Entenem realment què està passant i perquè?

La majoria de gent (i jo entre ells) no ho acaba d’entendre. Si voleu llegiu el magnífic article de Leopoldo Abadia al seu blog i se us farà la llum.

Està explicat en llenguatge molt planer tota la cronologia de la Crisi i a més el va actualitzant a mida que passen coses noves.

El recomano a tothom que tingui interès en el tema perquè és una lectura molt interessant.

Si el voleu imprimir aquí el teniu en versió PDF

Si no us agrada llegir aquí teniu 2 vídeos on parla sobre el que ell anomena La Crisis Ninja.

Part 1

Part 2

2008/10/08

Com actualitzar els Scripts de Greasemonkey?

image Imatge de Bibliosession.free.fr

Els que llegiu el blog ja sabreu que m’agrada força aquesta extensió de Firefox pq permet millorar la funcionalitat o l’aspecte de moltes pagines web. Podeu mirar a la categoria Greasemonkey tots els comentaris que n’he fet

Tot i així, té un petit inconvenient, una vegada t’instal.les un script, com pots saber si hi ha noves actualitzacions?

L’unica manera és anar a la web on l’has trobat que probablement userscripts.org i mirar primer de trobar l’script (pq el cercador és una mica dolent), i segon intentar recordar quan te’l vas instal.lar per veure si hi ha una versió més nova (o instal.lar-lo directament sense pensar-hi massa). Un embolic…

Actualitzar els scripts es molt necessari pq si la web que modifiquen canvia en alguna cosa es probable que deixi de funcionar.

Afortunadament, ara ja hi ha solució i no ve amb l’extensió, sinó que és un nou script, Userscripts Updater.

La funció d’aquest script era cada cop que entreu a userscripts.org podieu comprovar les actualitzacions clicant l’enllaç que veieu a la imatge de sota.

image

Parlo en passat pq fa poc n’ha sortit una nova versió que fa la comprovació automàticament i a més permet configurar el temps entre comprovacions automaticament i sense ni entrar a la web (us caldrà entrar-hi per accedir a les opcions de configuració)

El resultat un cop instal.lada (i reinstal.lats els scripts que tenieu) serà que quan entreu a userscripts veureu això a la dreta:

updatr

i si cliqueu options podreu configurar-la

updatr-opt

L’unic ‘inconvenient’ que té (us pensàveu que no en tenia?) És que cal reinstal.lar tots els vostres scripts després de instal.lar aquest script perquè detecti on estan i els pugui actualitzar. Però és un preu molt petit per la funcionalitat que dóna no?

La podeu descarregar de Userscripts a Userscripts Updater

Ara comenteu, utilitzeu les estrelles o feu alguna cosa per saber que algú em llegeix!!

2008/10/04

Gustonic, el vostre llibre de receptes web

logo

Gustonic és una magnifica web on podreu trobar moltes receptes de cuina.

Es ideal tan pels que us agradi cuina com els que no perquè podeu veure des de les receptes més senzilles fins les mes complicades. A més, segur que ens anirà bé en aquests temps de crisi.

M’he decidit a parlar-vos d’aquesta web per diverses raons:

  • Molt senzilla de utilitzar, qualsevol el pot fer servir sense cap problema
  • Es una web ràpida i simple.
  • Està en català, això és poc comú i és molt d’agraïr. Imagino que la clau és que els seus inventors són de Barcelona.

En quan a les funcions que us ofereix són:

Cercador de Receptes:
Us permet localitzar receptes entre diferents categories d’aliments i dins de cada categoria podeu ordenar per temps de preparació, cost i dificultat

Gustonic-Cerca

Planificador:
Podeu assignar una recepta a un cert dia en el vostre planning clicant la opció corresponent dins la recepta.
Dins el planificador podeu veure les vostres receptes assignades o generar un planning automàtic.
Seria interessant poder fer una planificació setmanal manual i no per dates concretes o bé poder excloure aliments que no ens agradin o convinguin per la nostra salut del planificador automàtic.

Gustonic-Planif

Si us fixeu també us indica si la dieta de cada dia és equilibrada.

El meu Llibre:
Aqui hi podeu anar guardant les vostres receptes preferides. No té massa secret.

Llista de la compra:
Està molt bé pq a més de poder-la crear manualment, podeu afegir tots els ingredients d’una recepta amb un sol clic a la vostra llista.
A més si afegiu el mateix ingredient de diferents receptes en suma les quantitats. Magnific!

Afegir Recepta:
Si sabeu alguna recepta que no hi és la podeu afegir. S’indicarà que sou vosaltres els que la heu afegit.
gustonic-Recepta

A més les receptes es poden valorar de 1 a 5 estrelles.

A més de en català, podeu trobar la web en castellà, anglès i francès.

Doneu-li un cop d’ull i em dieu que us sembla!

Utilitzeu les estrelles per poder saber que us ha semblat l'article!

2008/10/02

Trailer de Bola de Drac online (actualitzat)

Actualització:

Ja tenim el trailer en qualitat bona (d'imatge, perquè la pel.lícula...):


---

Una noticia ràpida per si en sou fans.

Ha aparegut per la xarxa el tràiler de Bola de Drac (en qualitat penosa) 2 setmanes abans del llançament oficial del 17/10,

Si el voleu veure, aqui el teniu. No se’n pot deduir massa res, però el que veig és que no tindrà l’esperit de la serie ni molt menys, però potser no serà una peli tant cutre com es podia esperar (cosa que no vol dir que sigui bona!)

Aquí teniu el tràiler, mireu-lo ràpid abans no el retirin!

trailer de la web DragonBall The movie (web no oficial de la peli)

noticia de Film School Rejects