2007/10/30

Un Nou GMail

logo1

Des del 2004 GMail ha anat creixent sense parar. Per mi és sense dubte el millor sistema de correu tot i que el de Yahoo! també és de moltíssima qualitat.

Dues de les coses que em fan decantar per GMail són el filtre antispam (anti correu brossa) que funciona quasi a la perfecció, i l'agrupació dels missatges en converses. De manera que un missatge i totes les seves respostes apareixen en una sola linia.

Doncs bé, ara s'acosta una altra onada de canvis que el posaran a dalt de tot si no és que ja hi era.

1.- Increment de la capacitat.

Durant molt temps GMail havia sigut el correu Web amb més capacitat tot i que al voltant dels 3GB es va quedar bastant parat. Ara no fa gaire Yahoo! va donar espai il·limitat als seus usuaris i Windows Live Hotmail els va seguir l'estela posant-se al 5GB.

Ara GMail ha tornat a incrementar i ja està al 4.5GB i sobrepassarà els 5GB abans de finals d'any.

Tot i així, no ens deixem enlluernar. Molt poc de nosaltres tenir prou correu per omplir unes bústies d'aquesta mida, o sigui que podem considerar que és més un tema de Màrqueting.

2.- Suport IMAP

A la majoria us sonarà a xinès, però us ho explico.

Tant IMAP com POP són uns protocols per accedir remotament al vostre correu. Per exemple, us donen la possibilitat de connectar-vos a través del vostre programa de correu preferit com podria ser Outlook (de Microsoft), Thunderbird (de Mozilla), Eudora (per Windows o MAC) o Evolution (Linux).

Fins ara la majoria de correus donaven suport per POP i alguns ni això.

La gran diferencia entre IMAP i POP és que POP descarrega el correus del vostre servidor cap al vostre programa i en guarda una copia. Es a dir, la comunicació és en una direcció i si llegeixes una missatge i llavors hi accedeixes des d'un altre lloc et sortiria per llegir. La opció cutre per solucionar-ho és esborrant els missatges del servidors al baixar-los, però això pot ser un inconvenient.

Ara amb IMAP la comunicació passa a ser bidireccional i tot el que fas amb el correu queda reflectit al servidor de manera que sempre hi haurà una total sincronització accedeixis des don accedeixis.

GMail va començar a oferir suport per IMAP fa pocs dies i encara no tothom té la opció activa. Jo encara no la puc utilitzar. Mica en mica anirà apareixent, no patiu.

Podeu llegir més sobre el tema a Cybernet.

3.- GMail offline

Una altra característica única que ens oferirà molt aviat és l'accés offline als nostres correus. Es a dir, que podrem llegir i escriure els nostres correus sense estar connectats a Internet.

Aquesta característica va aparèixer al món de Google amb Google Reader.

Això en el món actual pot semblar un contrasentit ja que la majoria de gent estem connectades constantment, però si ho pensem, pot resultar molt útil en situacions com utilitzar un portàtil des d'un avió o un lloc on no ens podem connectar, o si hi accedim amb un mòbil o es tarifica per temps de connexió.

Si el que volem es escriure correus aquests s'enviaran tan bon punt ens tornem a connectar a la xarxa.

Aviat a més de GMail també ho podrem veure a Google Calendar i Google Docs

Per si us interessa la tecnologia que permet fer tot això es diu Google Gears i juntament amb el suport a aplicacions offline de Firefox 3 serà una revolució.

La pista de que està molt a prop és aquesta:

google-gears

(imatge de Marketing Pilgrim)

4.- Nova interfície

L'aparença de GMail no ha canviat quasi gens des dels seus inicis, però ara Google ha preparat algunes millores que ens permetran utilitzar-lo encara més còmodament. En especial, s'ha millorat l'accés a la vostra llista de contactes, que era el punt més feble de GMail. A més, aquesta llista la podreu accedir des de qualsevol servei Google immediatament de manera que serà molt més que una llista de correus de gent. Hi ha gent que ja disposa d'aquesta nova versió, però encara està en proves i tardarà unes setmanes a estar disponible per la resta de mortals.

Aqui us passo una imatge de la pinta que tindrà que he obtingut a Google Blogoscoped.

gmail-newer-version-4-large

Com veieu, el futur de GMail és força prometedor. Si ja l'utilitzeu segur que ja teniu ganes de provar les noves coses, i si no, potser ha arribat l'hora de donar-li un cop d'ull!

2007/10/26

Queden 6 setmanes

En Cesc s'acosta!

Ahir vam fer la Ecografia del 3r trimestre i tot sembla correcte. Per desgracia no puc penjar fotos pq com que ja es força gros no es pot apreciar res gaire bé.

Ara ja pesa 2.650gr (un pèl més dels 2250gr de mitja) i si la predicció és bona a la setmana 40 pesarà 3.800gr. Ja esta cap per avall començant a preparar-se per sortir.

Aquesta és la pinta que deu tenir ara mateix:


Ara estem ja a la setmana 34, o sigui que si és puntual d'aquí 6 setmanes serem oficialment pares. Tenim unes ganes que arribi indescriptibles.


2007/10/22

iColorFolder: Decoreu les vostres carpetes

image

iColorFolder és una petitíssima aplicació que us permetrà modificar la manera que es mostren les vostres carpetes a Windows

skinselector1

Com podeu veure a les imatges superior i inferior, iColorFolder us permetrà canviar els colors de les vostres carpetes per tal que us sigui força més fàcil de trobar les coses quan les busqueu.

skinselector2

Per canviar el color d'una carpeta o directori, n'hi ha prou amb clicar amb el botó dret i triar Color Label. Allà podreu triar el color que voleu que agafi la carpeta que heu marxat o seleccionar una certa icona a la sub opció Custom...

Pels fitxers normals també veureu apareixer la opció de canviar icona directament al menú contextual de qualsevol fitxer (Change Icon)

image

A més, si no us agraden les carpetes habitual de Windows, podeu triar entre moltes opcions diferents (skins) com per Exemple els de MacOSX o Windows Vista.

skinselector3

Per defecte només us ofereixen 5 o 6 tipus de carpeta, però si instal.leu també el pack d'skins addicionals en tindreu fins a 13 (en aquesta versió).

Ah, i a més utilitzar-ho no suposarà cap increment en l'us de memòria o processador ja que senzillament modifica les icones amb els mecanismes habituals a Windows i ja està.

Dades generals:
Idioma:
Anglès o Francès.
Preu: Gratuït
Sistema Operatiu: Windows XP o superior
Versió: 1.4.2 (aplicació) i 1.2.1 (pack addicional)
Web oficial: http://icolorfolder.sourceforge.net/

(trobat a the How-to Geek)

No oblideu puntuar el que us ha semblat l'article utilitzant les estrelles del final de l'article!

2007/10/19

Puntuacions dels articles

outbrain_logo_small

Mica en mica intento anar afegint coses noves al blog.

Avui he descobert l'ultima, es tracta de Outbrain, un senzillíssim sistema de puntuació d'articles d'un blog.

Us adonareu que ara tots els articles tenen unes estrelles al final de tot. Podeu puntuar amb un sol click qualsevol article. Així podré saber que interessa més als meus fidels ;-) lectors.

A més veureu a la secció lateral Millors articles el ranking dels articles que heu anat puntuant. Actualització: Doncs sembla que de ranking res. Només estrelles al final dels articles. Investigaré a veure que més es pot fer.

La idea és que, ja que tinc poquets comentaris, pogueu fer-me saber el que opineu d'un article amb un click i sense perdre temps escrivint enginyoses rèpliques.

De moment Outbrain, dóna suport als sistemes de blogs Wordpress, Blogger i Typepad en forma de widget (les seccions que veieu a les barres laterals) i a la resta mitjançant l'utilització de Javascript.

Outbrain no requereix donar-se d'alta enlloc, amb un click el tindreu instal.lat (excepte si utilitzeu el mètode de Javascript)

Espero que m'ajudeu a fer el blog millor del que és ara (serà fàcil pq no mata ho sé...).

Gràcies per llegir-me!

2007/10/17

Ext2-IFS: Accedir a particions ext2/3 des de windows

Ext2-IFS

Fa uns dies em vaig topar amb una petita aplicació que és força interessant per la gent que tenim Windows i Linux a la mateixa màquina.

Es tracta de Ext2-IFS (Ext2 Installable File System), una utilitat que ens permetrà accedir des de Windows a les nostres particions Linux (tipus Ext2 i Ext3) sense cap problema a través d'una unitat de disc. Es permet accés tant per llegir com per escriure.

Quan la instal.lem ens demana quin lletra de unitat volem assignar a la partició i ja està. Hi podrem accedir al moment i sense ni tant sols reiniciar el PC. Un cop instal.lada es del tot transparent i ens podem oblidar d'ella.

A més si volem podem canviar la configuració a través del Tauler de control de Windows accedint a la icona IFS Drives on podrem canviar la lletra de la unitat o triar noves particions.

ScreenIfsDrives

I per si fos poc 100% gratuïta.

Si sou Linuxeros us farà molt servei!.

Dades generals:
Idioma:
Anglès.
Preu: Gratuït
Sistema Operatiu: Windows NT4.0/2000/XP/2003
Versió: 1.10c
Web oficial: http://fs-driver.org

(trobat a Bitelia)

2007/10/16

HowStuffWorks: Una web pels curiosos

hswlogo-white.jpg

Mai us heu preguntat com funciona una nevera o pq un microones pot escalfar l'aigua tan ràpid? Voleu saber perquè vola un helicopter? Com funciona un cotxe híbrid?

Totes aquestes preguntes i moltíssimes més tenen resposta a HowStuffWorks, una web que te com a funció explicar detalladament com funcionen les coses

La veritat és que conec la web fa força temps, però mai se m'havia acudit parlar-ne fins que n'he vist un article a DownloadSquad que en parlava.

La web es una mica més especialitzada que la Wikipedia ja que profunditza molt més en els aspectes que tracta pq tothom pugui entendre al màxim el funcionament de moltes coses. A més en alguns articles fins i tot teniu vídeos explicatius.

La veritat és que si sou persones curioses, disfrutareu moltíssim de la web. I si no guardeu-la perquè segur que us arribarà el moment d'utilitzar-la.

L'únic inconvenient és que està 100% en anglès, però si això no us atura proveu-la i quedareu sorpresos.

2007/10/10

Apps: Winamp 5.5

Després d'uns dies sequera aquí em teniu de nou. No acabava d'estar inspirat per escriure res, però avui m'he posat les piles.


No tinc cap dubte que tots coneixeu i utilitzeu força Winamp. Winamp és probablement un dels millors i més famosos reproductors de música per Windows. L'objectiu d'aquest article es comentar-vos la nova versió que ha sortit fa pocs minuts i que fa que Winamp doni un altre cap a la perfecció.

Es llança avui 10/10/07 pq avui és el 10è aniversari de Winamp! Felicitats!

Entre moltes millores es destaquen 4 coses:

  • Nova aparença: A més dels skins (o aparences) Clàssic i Modern ara se'ns dona l'opció d'utilitzar Bento. Una nova aparença que integra tot el reproductor en una unica finestra enlloc de partir-lo en unes quantes com fins ara. Per defecte combina tons grisos però ho podeu adaptar als vostres gustos com sempre. Jo la he estat provant i m'agrada força.


winamp-classic

Skin Classic

winamp-modern

Skin Modern

El nou skin Bento

  • Portades d'albums: Finalment podreu veure les caràtules de la música de la vostre llibreria i la que esteu escoltant. Això és una cosa que es trobava a faltar força i que farà que entri en competició directa amb iTunes. A més, si no disposeu de la caràtula dels vostres albums, amb un sol click us permet baixar-la automàticament. (No sempre la troba, però sovint si)
  • Notificacions: Per defecte veureu que a la part inferior dreta de la pantalla apareix un requadre que us informa de la canço que sona. No es gens molest, però el podeu personalitzar o eliminar si no us agrada.

  • Accés remot a la vostra música: Si activeu la opció, podreu accedir al vostre Winamp des de qualsevol ordinador a través d'un navegador. No ho he provat, però en les versions Beta que han sortit fins ara encara no estava del tot polit i les cançons saltaven una mica.

A més de tot això hi ha altre canvis menors que podeu veure en aquesta llista

Tot això es suma a un seguit de característiques que el posen en competició directa amb qualsevol reproductor que hi hagi ara i fins i tot crec que podria dir que es el millor.

Fins i tot si teniu un iPod podeu gestionar totes les vostres cançons sense haver-vos d'instal.lar el molest i pesat iTunes, el reproductor que Apple intenta imposar a tothom que vulgui utilitzar l'iPod en qualsevol de les seves variants. Jo no tinc cap dubte que el supera.

Finalment, pels que us agrada la lleugeresa de Winamp, no us preocupeu que ho segueix sent, i si encara no ho és prou podeu provar les versió Lite que sacrifica algunes característiques, però ocupa poquissima memòria.

Ah, i imagino que no cal dir que Winamp és 100% gratuït. Hi ha la versió Pro que és de pagamanet, però que a la majoria no us farà cap falta. El que ofereix és principalment passar CDs a MP3, recodificar MP3 i crear CDs. Això segurament ja ho feu amb altre aplicacions.

Podeu descarregar Winamp a la seva pàgina oficial www.winamp.com

2007/10/01

Google Suggest (+ Script de Greasemonkey)

logo_google_suggest

Des de fa un temps, Google va afegir la opció de autocompletar les cerques que fem utilitzant el seu cercador amb la creació de Google Suggest.

La base de Google Suggest es com diu el seu nom suggerir possibles cerques relacionades amb el que estem buscant a mida que ho anem escrivint.

Aquest és un servei que poca gent utilitza directament, però que té un gran potencial i ajuda moltíssim al fer una cerca. Aquesta tecnologia rarament s'utilitza des de la pagina web pq per anar-hi l'adreça és massa complicada (http://www.google.com/webhp?complete=1&hl=en). Tot i així, la tecnologia que ofereix s'utilitza a fons si teniu instal.lada la Google Toolbar (La barra d'eines de Google),

image

o simplement la capsa de cerca del vostre navegador (ambdós estan tant Per Firefox com per IE)

suggest-barra

Si us acostumeu a utilitzar-ho veure que és molt pràctic ja que us ajuda quan no esteu segurs del que busqueu.

La veritat és que m'hi he acostumat tant que quan faig una cerca des de la plana principal de Google ho trobo a faltar. Per això he buscat una miqueta i he trobat un script de Greasemonkey que us permet utilitzar-ho directament des d'aquesta pàgina principal. El podeu descarregar com la gran majoria des de Userscripts anant a l'script Unsafe Google Suggest. (No us preocupeu pel nom, no hi ha cap perill tot i dir-se unsafe)

El resultat serà el que veieu a la fotografia.

suggest

Us puc assegurar que si us acostumeu a Google Suggest, la cerca habitual us sabrà a poc.

Nota: Yahoo! també té un servei igual i que si que està integrat a la plana principal des de fa un temps, tot i que abans ja estava també integrada a la Yahoo Toolbar i a la capsa de Cerques com en el cas de Google.