2007/09/27

Google Calendar a la barra lateral de Firefox

Fa un temps vaig explicar una manera d'afegir Google Talk a la barra lateral del Firefox.

Doncs avui explicaré una cosa semblant per fer el mateix amb Google Calendar.
Algún dia hauria de fer un article sobre aquest magnific Calendari web, però mai trobo prou temps, així que de moment us haureu de conformar amb això.

Per fer-ho, n'hi ha prou amb accedir a la versió per mòbils del calendari que podeu trobar a http://www.google.com/calendar/m. Com veureu, a pantalla completa és horripilant. Un cop dins, guardeu-la a la vostre llista d'Adreces d'interès (o bookmarks). Finalment cliqueu amb el botó dret
sobre l'entrada que acabeu de guardar i trieu Propietats. A les opcions marqueu la opció que posa Carrega aquesta adreça a la barra lateral. (Podeu veure la foto a l'article que mencionava abans sobre Google Talk)
A partir d'ara, quan cliqueu a la web que heu guardat el resultat serà que us carregarà el Calendari a la barra del costat. Veureu una cosa així:
La barra lateral amb el calendari es carregarà de manera immediata al costat i us mostrarà el vostre calendari en forma d'agenda. Això és un bon substitut a haver d'entrar a la pàgina principal del calendari que és més lenta.

En general, he de dir que força webs amb versions per mòbils poden ser útils per posar-les a la barra lateral. En podeu aconsellar alguna altra?

2007/09/25

Add To Search Bar i la Barra de cerques de Firefox

La barra de cerques de Firefox és una eina força útil que la gent tendeix a no aprofitar tant com hauria.

Jo al principi no la utilitzava massa, però ara trobo que és força practica per moltes tasques.

A més dels motors de cerca habituals com són Google, Yahoo o Live Search, es poden afegir força més coses útils com cerca directa a la Wikipedia/Vikipedia, o a IMDB.

Aquests només són alguns dels que s'ofereixen a la pàgina de Firefox que els recopila.

A més tenim altres mètodes per afegir els que vulguem encara que no estiguin en aquesta llista.

Un d'ells és mitjançant un codi que s'afegeix a les pàgines web que ofereixen suport per afegir un motor de cerca i que podrem reconèixer pq veurem que la capsa de la barra de cerques s'envolta d'un color blau com podeu veure a la foto de sota.

cerca1

Per afegir-lo n'hi ha prou amb desplegar el menú i clicar a la opció per Afegir.

cerca2

Finalment, tenim un tercer mètode que ens permet afegir la cerca a QUALSEVOL web que ofereixi una capseta de cerca a la pàgina. Això es fa mitjançant la extensió Add To Search Bar.

Amb aquesta extensió instal.lada, n'hi ha prou amb clicar-hi dins amb el botó dret i seleccionar la opció Add To Search Bar.

Per exemple, si volem afegir la cerca dels complements de Mozilla mitjançant l'extensió seleccionaríem la opció com es veu a sota.

cerca 3

Aquesta extensió es ben simple, però opino que pels que utilitzen la barra de cerca té una gran utilitat pq us proporciona una cerca universal i directa a quealsevol web que vulgueu. I si més no un cop afegit el motor que us interessi sempre la podeu inhabilitar o desinstal.lar.

La pagina oficial de Add To Search Bar és http://maltekraus.de/Firefox/search-tools/

Si teniu algun problema utilitzant-la, a la mateixa web podeu veure un vídeo explicatiu.

Finalment, recordeu que podeu reordenar els motors de cerca o eliminar-los desplegant el menú tal com heu fet quan n'afegíeu un de nou. Només cal que seleccioneu la opció Gestiona els motors de Cerca.

2007/09/21

Greasemonkey: Colorejar les noticies a Google Reader

Ara feia dies que no us donava cap script nou per Greasemonkey.

Que no sabeu que és GreaseMoneky?? Doncs ho podeu veure a l'article que vaig escriure fa un temps.

Pels estuduants avançats, us presento el Google Reader - Colorful List View.

La seva funció és força simple, però molt útil si utilitzeu Google Reader i llegiu moltes noticies. El que fa es donar un color diferent a cadascuna de les noticies en funció de la font d'on prové.

Com que una imatge val més que 1000 paraules, doncs a sota podeu veure com funciona.

greadercolor

Com podeu veure, les noticies tenen un fons d'un color diferent en funció d'on venen enlloc del fons blanc habitual. L'assignació de colors és automàtica.

A mi m'ajuda força a moure'm pel riu de noticies que llegeixo a diari.

Podeu llegir sobre altres scripts de GreaseMoney a la secció que originalment anomeno... <gasp> GreaseMonkey!

2007/09/19

Demanar hora al metge per Internet

logo_catsalut

Des de fa força temps, la Generalitat de Catalunya ofereix la possibilitat de fer força tràmits per Internet. Un d'ells es la possibilitat de demanar hora al vostre metge de capçalera a través de la Web de CatSalut, el Servei Català de la Salut.

No us molesteu a intentar memoritzar l'adreça web pq com és típic de la Generalitat tot va a parar dins de gencat.net i les adreces no són gens pràctiques. Suposo que amb les clavades que foten pels dominis .cat no volen malgastar. Es millor invertir els diners en coses més importants com a pujar el sou a l'amic Montilla. Ui, que em poso àcid...

En fi, tornant a l'article, un dels serveis que utilitzo de la web de Catsalut és la possibilitat de demanar hora pel vostre metge de capçalera. Es procediment és força simple i només cal que tingueu a mà la vostra targeta sanitària per entrar el vostre número.

Per fer-ho només cal que aneu a la plana principal que us enllaçava a dalt i cliqueu on posa Demanar hora al metge.

A partir d'aqui només cal que seguiu les instruccions que us donen. Primer entreu el vostre numero de targeta i us portarà a la web per demanar hora. Podreu seleccionar dins l'horari del vostre metge habitual a quina hora hi voleu anar (si està lliure) i el dia dins les següents 2 setmanes.

Si us cal també hi ha la possibilitat d'anular la visita o de consultar a quina hora està programada.

En algun moment es una mica difícil de trobar algunes coses, però la utilitat de la web fa que valgui la pena.

Segurament hi ha força altres serveis similars oferts per la Generalitat, però és complicat saber quins són si no ens els diu algú. Opino que poder fer gestions d'aquesta manera és força pràctic pq ens estalvia cues i trucades que sovint comuniquen.

Hi ha altres gestions que feu per Internet de manera similar? A mi només se m'acut la declaració de la renta i pagament de multes. Si en sabeu poseu-los als comentaris, així tots els podrem aprofitar!

2007/09/14

WWE de nou a Barcelona

Abans de començar un avís de seguretat publica:

El contingut d'aquest article té un nivell de frikisme que pot ferir la sensibilitat de les persones no preparades. Tonino's Blog no es farà responsable de danys psicologics i/o emocionals produits per la lectura d'aquest article així com de la visualització de les imatges que l'acompanyen.

Si us atreviu a seguir, aqui vaig!

summerslamTour

Ahir vaig assistir per 2 any consecutiu al show de WWE Smackdown a Barcelona. Pels no iniciats, potser el coneixereu com Pressing Catch

De fet aquest any va ser a Badalona al Pavelló Olimpic.

El show va ser força divertit i hi va assistir força més gent que l'any passat. Suposo que el fet que la cadena de TV Cuatro hagi decidit apostar més força pel tema ha contribuït molt a l'èxit del tema

En quant al contingut del show, els que vam poder veure va ser:

  • Presentació inicial per part de Lilian Garcia
  • Matt Hardy i MVP vs Deuce & Domino (amb Cherry)
  • Kenny Dykstra vs Chuck Palumbo
  • Shannon Moore i Jimmy Wang Yang vs Mark Henry
  • Llançament de samarretes per part de la Maryse
  • Kane vs Finlay
  • Jamie Noble vs Jesse (amb Festus)
  • Torrie Wilson vs Victoria
  • Batisa vs Rey Misterio vs The Great Khali

Evidentment vaig tirar força fotos, tot i que una gran majoria de mala qualitat per la poca llum i la gentada que empenyia per tot arreu. Cliqueu a sota per veure-les o aneu directament a PicasaWeb per veure-les allà més grans.

Als mamonets de Picasaweb no els funciona bé la opció de no autoarrenar la presentació de fotos. Si us sembla massa molest la treuré

Més tard afegiré comentaris a algunes fotos.

2007/09/11

Més fotos d'en Cesc!

Ara feia dies que no posava cap nova ecografia d'en Cesc.
El diumenge vam arribar a les 27 setmanes d'embaràs i ahir vam anar a fer una Ecografia 3D.
En Cesc no estava del tot ben col.locat, però tot i així li vam poder veure força bé la cara.

Aquí teniu les 3 millors fotos:

La cara d'en Cesc! Estava enganxat a la placenta i se li veu el nas una mica xato.


Això és una mà 3D!


El que es veu al costat del nas és el cordó umbilical. A l'esquerra el perfil 2D de la cara.

I per acabar una foto d'una ecografia 2D on el vam caçar xumant-se el dit! Quan ho vam veure en directe s'apreciava molt millor que a la foto.


Ara només ens falten menys de 13 setmanes.
Es faran llargues pq la Myriam i jo ens morim de ganes que arribi el gran dia i el poguem tenir als braços.
Us seguiré mantenint informats!

2007/09/07

IE7Pro, una tireta per l'Internet Explorer

Perquè no es digui que només sé parlar de Firefox, avui parlaré de la basura de l'Internet Explorer .La versió IE7 per ser exactes. (Mencionar qualsevol cosa de IE666 es superior a les meves forces i provocaria ràpidament una implosió de l'univers)
En fi, faré un esforç.
Si algú dels que em llegiu utilitza Internet Explorer 7, sabreu que entre les coses que ha copiat de Firefox (com p.ex les pestanyes (que alhora Firefox va copiar del magnífic Opera) hi ha la possibilitat d'afegir fàcilment extensions per afegir funcionalitat extra al navegador (IE6 permetia una mena de add-ons horribles que quasi ningú utilitzava)

Les extensions (o Add-ons com en diuen ells) de IE7 es poden trobar al Windows Marketplace. Per desgracia una gran majoria són de pagament i la varietat en comparació amb Firefox és molt poca. Afortunadament, podreu alleujar una mica les vostres penes si instal.leu el més que magnific Add-on anomenat IE7Pro. (web alternativa del Windows MarketPlace)

Aquest complement un permetrà afegir un pilot de coses útil al vostre patètic Explorer.
La llista de coses que us permetrà fer és força llarga i impressionant. Les principals són
  • Bloquejar els anuncis que vulgueu. Només per això ja us l'hauríeu d'instal.lar. Per defecte ja porta una llarga llista de anuncis que us bloquejarà a més del que podeu anar afegint(Equival a Adblock Plus de Firefox)
  • EasyHome. Replica de l'Speed Dial inventat per Opera (i replicat ràpidament a Firefox mitjançant l'extensió Speed Dial)
  • Scripts. Intenta replicar Greasemonkey de Firefox. No té tants scripts però en força casos el podreu fer servir i en porta força d'incorporats que podeu utilitzar.
  • Permet guardar sessions. Si us peta (millor dit quan us peti) l'explorador, si el reinicieu automàticament us permetrà recuperar el que estaveu fent. (Com Firefox fa des de la versió 2.0)
  • Us permet també afegir un corrector ortogràfic. (Com a Firefox 2.0)
  • Avisa de actualitzacions de IE7Pro automàticament.
  • No està en català, però si en castellà. (Firefox si ho està :-P)
Té encara més coses, però crec que amb el que us he dit, ja no hauríeu de tenir CAP dubte de que l'hauríeu d'instal.lar.

Les característiques que us menciono estan disponibles a la versió 1.0.10, que és la que podeu trobar actualment.
A més a la versió 1.1 s'afegirà la sincronització de les vostre adreces d'interès online de manera que les tingueu disponibles des de qualsevol ordinador que feu servir (Si, Firefox té moltes extensions que ho fan des de fa molt temps com el Google Browser Sync, o el FoxMarks Bookmark Synchroniser entre altres)

Com podeu veure, aquesta complement té una utilitat immensa i us possibilitarà fer coses que ni se us havien passat pel cap si no utilitzeu altres navegadors habitualment.

Per acabar, voldria justificar el meu odi a l'Internet Explorer pel gran mal que ha fet al món dels navegadors d'Internet. No només té una quantitat de forats de seguretat grandiosa que admento que amb IE7 ha disminuït una mica, sinó que amb les tàctiques monopolístiques i brutes habituals de Microsoft, van provocar la mort de l'antic Netscape i van provocar un monopoli total al final de Les Guerres dels Navegadors dels 90. Això va estancar qualsevol millora durant uns anys fins que Firefox i Opera van aparèixer per donar aire fresc al tema.
La prova es que tan aviat com va aparèixer la competència, Microsoft es va posar amb IE7 per millorar coses que havia d'haver fet anys abans.
Al contrari del que pot semblar, no vull que l'Explorer desapareixi, sinó que millori tan com sigui possible per seguir avançant. Si qualsevol dels altres navegadors es quedés sol tornariem a estar igual i això no ajudaria a ningú.

Podeu comentar.

2007/09/06

Arriben els nous iPod d'Apple


Normalment no m'agrada massa comentar les noticies que ja diu tothom, però avui faré una petita excepció.
Ahir el'Steve Jobs , el Déu de tots els fans d'Apple va fer la presentació de la nova linia de reproductors multimèdia (ja no només MP3) d'Apple.
Això és el que va explicar:

La presentació va abarcar tots els models de iPod que es van renovar en diferents graus.

iPod Shuffle
El més petit dels reproductors i el que menys ha variat. Segueix sent de 1GB i l'unica novetat es que la carcassa té nous colors. Mai m'ha entusiasmat, però és molt pràctic de portar.
El preu segueix sent de 79€

iPod Nano
Aquest ha canviat i molt. Ara incorpora una pantalla de 2" amb una resolució increïble de 320x240. Una de les pantalles amb mes densitats de pixels del mercat i molt més brillant que abans.
La carcassa es metalitzada i disposa de 5 colors diferents.
La capacitat segueix sent de 4GB (per 139€) i 8GB (189€) de memòria Flash.
La navegació dels menús s'ha redissenyat i ara afegeix el CoverFlow que ja té fa temps l'iTunes i porta 3 jocs.
En podeu veure l'anunci aquí

iPod Classic
L'ipod original amb disc dur. Ara s'anomenarà iPod Classic.
Els canvis principals són millor pantalla de 2.5" i menús i noves característiques similars a l'ipod nano. Noves capacitats de 80GB (239€) 160GB (si, inmens per 339€)
A més és força més prim que els models anteriors.

iPod Touch
La més gran novetat de tota la linia.
Aquest model és quasi igual d'aparença que el famós iPhone.
Té una increïble pantalla panoràmica i multitàctil de 3,2" i un gruix impossible de 8mm!
La capacitat serà de 8GB (289€) i 16GB(389€)
Una altra novetat és que portarà Wifi incorporat (802.11b/g pels que us interessi) i el navegador Safari.
També permetrà comprar directament de iTunes sense necessitat de l'ordinador.
I la pijada final és que Apple i Starbucks han arribat a un acord pq en totes les cafeteries de la cadena puguis comprar amb un click la cançó que està sonant en aquell moment (o qualsevol de les 10 anteriors)
Podeu veure un tour del trasto aquí.

Conclusions
Les millores en general són força espectaculars i cal admetre que hi ha hagut força millores, de totes maneres, crec que és saludable apuntar que tot i ser els reproductors més fashion, no són els millors en tot i tenen algunes mancances.
  • Radio: Seria facilíssim d'afegir i fa temps que hi ha gent que ho demana, però per alguna raó mai li han volgut posar.
  • Reproductor de Video: Si, és espectacular, però no pot reproduir els formats més habituals com són MPEG i DivX/XVid. Si altres reproductors són capaços pq ells no? La resposta imagino que és la mateixa per la que l'AppleTV tampoc ho fa.
  • Bateria: Si, són força bones, però segueixen amb la mania de no deixar que la gent es canvii la beteria personalment i això fa que s'encareixi i sigui molt incòmode
  • Personalment tb m'hauria agradat un model que fos com l'ipod Touch però amb un disc dur que li donés una bona capacitat. Imagineu l'iPod Touch amb 160GB?
Ara que ja hem resolt el misteri, ja podem començar de nou amb els rumors de la pròxima generació. Podràn fer cafè? Viatjar en el temps? Que comenci la fumada!

2007/09/02

Que Grans són els Simpsons

Us poso una selecció que he recopilat dels millors començaments de "The Simpsons".
Són molt bons i només duren 1min com a molt.

1.- La teoria de l'evolució de Homer Simpson


2.- The Simpsons Star Wars


3.- Els Simpsons en carn i ossos.



4.- 2001 la Odissea dels Simpson


5.- Els Simpsons Picapedra


6.- Homer Simpson Ali G


7.- I finalment una recopilació d'inicis en un sol video.


Com podiem viure abans de YouTube??
Si en sabeu alguna altra de bona passeu-me l'enllaç i també la penjaré!

(article inspirat en el d'UbuntuLife)