2005/08/29

Noruega (part 2)

Hola,
si algu qui sigui està remotament interessat en el meu blog, podria dir-m'ho?
Més que tot pq tinc la impressió que estic escrivint per res.
Si tinc ni que sigui un lector seguiré escrivint, però si ho faig per res doncs quasi que passo pq em fa perdre un temps valuós i el que escric doncs ja ho recordo.
Tenia planejat afegir fotos, però encara m'ho he de mirar i no estic molt motivat.

Bé, de totes maneres, avui escriure alguna cosa més del viatge per si em queda algun lector....

Noruega:
(Oslo: http://www.visitoslo.com/Culture/)
Dp de la visita per Estocolm ens vam dirigir cap a Oslo. Va ser un dia avorridet pq ens va tocar sofrir 6 horetes d'autobús vam arribar a mitja tarda a Oslo amb els genolls una mica més txungos q el dia abans.
Abans d'anar a l'Hotel vam fer una visita panoràmica per la ciutat. En general no hi ha res molt destacable. Té un estil similar a altres ciutats nòrdiques com Helsinki i Estocolm, però potser és un pèl més petita. No té un nucli antic massa destacable pq es una ciutat bastant més nova que per exemple l'antiga capital Bergen.
La unica visita del dia va ser al Park Vigeland. Es un parc ple d'estatues dedicades al cicle de la vida. Originalment, el gran monolit que té a la part alta dels jardins havia d'anar a l'ajuntament, però l'escultor es va passar de gran i al final van construïr el parc per posar-li.
La veritat és que el parc és molt bonic, a més aquell dia vam veure una miqueta el sol i encara va molar més.
(Per +info: http://museumsnett.no/vigelandmuseet/eindex.htm)

Continuarà...

Tonino

2005/08/23

El dur retorn...

Hola,

ahir va ser el fatal dia del retorn a la feina dp de les vacances.
Encara estic intentant tornar a adaptar-me a la merda de vida laboral :-/

Les vacanes em van anar molt bé, però com quasi sempre em van semblar massa curtes.
Ara ja estic amb el compte enrere per les de Nadal. Per sort el camí està sembrat amb alguns dies de festa que ho faran més suportable...

Tornant a les vacances, us explico una mica el viatge a Noruega:

Vam arribar el dissabte 6 al migdia a Estocolm. Com aniria sent habitual en tot el viatge estava nuvol, però això no ens va aturar d'anar a voltar dp del McDonalds de rigor per dinar.
Estocolm em va agradar bastant i es bastant més ciutat que no pas Oslo. Està repartit en algunes illes a més de la ciutat principal. La més guai es la illa de Gamla que es on hi ha part de un dels carrers turistics més concorreguts i una bona part de la zona antiga de la ciutat.
Al dia següent vam començar a veure coses amb la Guia que ens va tocar. Una de les coses que més ens va agradar va ser el museu de Vassa. És un museu amb un vaixell a dins. El vaixell en questió és va enfonsar el 1628 el dia que es va fer a la mar i no el van poder recuperar del fons del mar fins el 1950. (Info a http://www.stockholmtown.com/templates/Museum___5947__EN.aspx)
També es molt guai l'ajuntament de la ciutat que és on es fa el sopar de Gala del premis Nobel. (En podeu veure algunes foto a http://www2.stockholm.se/cityhall)

Més tard us explicaré més coses.

Tonino